Klikken en vertoningen

Wat je kunt doen om ongeldig verkeer te voorkomen

Zoals je misschien weet, zijn AdSense-uitgevers zelf verantwoordelijk voor het verkeer dat hun advertenties genereren. Het is daarom van essentieel belang dat je je advertentieverkeer nauwkeurig bijhoudt om er zeker van te zijn dat je account aan ons beleid voldoet en geen ongeldig verkeer genereert. Als je iets verdachts ziet nadat je de onderstaande tips hebt toegepast, kun je ons hiervan op de hoogte stellen.

We raden je aan de informatie in onze beginnershandleiding voor het AdSense-beleid, ons volledige programmabeleid en de algemene voorwaarden te lezen. Je kunt ook de volgende tips toepassen om ongeldig verkeer voor je advertenties te voorkomen:

• Krijg inzicht in je advertentieverkeer en de bezoekers van je site

Splits je verkeersrapporten op in bruikbare segmenten. Gebruik hiervoor URL-kanalen, aangepaste kanalen of zelfs Google Ad Manager-advertentieblokken. Zo kun je beter inschatten hoe wijzigingen in verkeersbronnen of implementatie van invloed kunnen zijn op je advertentieverkeer.

Vervolgens kun je Google Analytics gebruiken om gedetailleerde informatie over de bezoekers van je site te bekijken en verdacht gebruikersgedrag te detecteren. (Waar komen mijn gebruikers vandaan, geografisch gezien of op het web? Welke pagina's bekijken ze op mijn site?) Ontdek hoe je je verkeer interpreteert.

• Ga geen partnerschap aan met onbetrouwbare partijen of partijen die slechte kwaliteit leveren

Sommige uitgevers die meer verkeer naar hun site wilden genereren, hebben problemen met ongeldig verkeer ondervonden nadat ze een partnerschap waren aangegaan met advertentienetwerken, zoekmachines of directorysites van slechte kwaliteit. Meer informatie over het kopen van verkeer.

• Klik niet op je eigen advertenties, zelfs niet als je denkt dat dit geen probleem is

Zelfs als je geïnteresseerd bent in een advertentie of op zoek bent naar de bijbehorende bestemmings-URL, is klikken op je eigen advertenties nog steeds niet toegestaan. Gebruik in plaats daarvan de werkbalk voor AdSense-uitgevers. Hoewel we klikken op je eigen advertenties wegfilteren, negeren we die klikken niet volledig. Als we van mening zijn dat een uitgever op eigen advertenties heeft geklikt om meer inkomsten te krijgen of om de kosten voor een adverteerder te verhogen, kunnen we het account uitschakelen om onze adverteerders te beschermen.

• Controleer je implementatie meerdere keren

Sommige uitgevers gebruiken custom implementaties die ongewenste gevolgen kunnen hebben voor hun advertentieverzoeken. Zorg ervoor dat je advertentie-implementatie voldoet aan ons beleid voor advertentieplaatsing en geen programmeerfouten bevat. Test de advertenties in verschillende browsers en op meerdere platforms om er zeker van te zijn dat ze naar behoren werken.

• Gebruik de functie voor geautoriseerde sites om ongeautoriseerd gebruik van je advertentiecode te voorkomen

Onze functie voor geautoriseerde sites zorgt ervoor dat je account alleen statistieken bijhoudt voor advertenties die worden weergegeven op sites die je hebt opgegeven. Je moet wel controleren of je de sites correct hebt toegevoegd, anders is het mogelijk dat ons systeem verkeer wegfiltert dat je graag wilt behouden.

• Bezoek het Helpforum van AdSense

Als je een vraag hebt, is de kans groot dat een andere uitgever hetzelfde probleem heeft ondervonden. Neem dus deel aan een discussie om meer informatie te krijgen of begin zelf een discussie. Laat het anderen weten als je een derde partij of situatie bent tegengekomen die vaak ongeldig verkeer genereert.

Bezoek het Helpcentrum van AdMob voor meer informatie over hoe je ongeldig verkeer in AdMob voorkomt.