Kaupallistaminen ja mainokset

Kelpaamattoman liikenteen estäminen

AdSense-julkaisijat ovat itse vastuussa mainostensa liikenteestä. Sinun onkin tärkeää valvoa mainosliikennettä tarkasti, jotta tilisi varmasti noudattaa käytäntöjämme eikä kerrytä kelpaamatonta liikennettä. Jos huomaat jotain epäilyttävää alla olevia vinkkejä noudatettuasi, voit ilmoittaa asiasta meille.

Suosittelemme, että tutustut seuraavien resurssien tietoihin:

Vinkkejä virheellisen liikenteen estämiseen mainoksissasi

• Opettele ymmärtämään mainosliikennettä ja sivuston kävijöitä

Jaa liikenneraportit mielekkäisiin osioihin esimerkiksi URL-kanavien, omien kanavien tai mainosyksiköiden mukaan. Näin pystyt mittaamaan, kuinka liikenteen lähteiden tai toteutuksen muutokset voivat vaikuttaa mainosliikenteeseen.

Hanki sitten yksityiskohtaisia tietoja sivustosi kävijöistä Google Analyticsin avulla ja tarkkaile epäilyttävää toimintaa. (Mistä käyttäjäni ovat peräisin joko maantieteellisesti tai verkossa? Mitä sivuja he katselevat sivustollani?) Lue lisää liikenteen ymmärtämisestä

• Älä ryhdy epäluotettavien tai heikkolaatuisten tahojen yhteistyökumppaniksi

Joillakin julkaisijoilla on ollut kelpaamattomaan liikenteeseen liittyviä ongelmia, kun he ovat solmineet kumppanuussuhteita heikkolaatuisten mainosverkostojen, hakukoneiden tai hakemistosivustojen kanssa kasvattaakseen sivustonsa liikennettä. Lue lisää liikenteen ostamisesta

• Älä klikkaa omia mainoksiasi, vaikka uskot sen olevan hyväksyttävää

Vaikka olisit kiinnostunut mainoksesta tai haluaisit siirtyä sen kohde-URL-osoitteeseen, omien mainosten klikkaaminen on silti kiellettyä. Muista, että vaikka kyseiset klikkaukset suodatetaan pois, emme jätä niitä kokonaan huomiotta. Jos julkaisija on tietojemme mukaan klikannut omia mainoksiaan kasvattaakseen tulojaan tai mainostajan kuluja, saatamme suojella mainostajia poistamalla tilin käytöstä.

• Tarkista toteutuksesi useita kertoja

Jotkut julkaisijat käyttävät omia toteutuksia, jotka saattavat vaikuttaa mainospyyntöihin odottamattomalla tavalla. Varmista, että mainostesi toteutukset noudattavat mainosten sijoittelua koskevia käytäntöjämme ja että mainosten toteutuksissa ei ole ohjelmavirheitä. Varmista myös, että mainoksesi toimivat odotetulla tavalla kaikissa tilanteissa, testaamalla niitä eri selaimissa ja käyttöympäristöissä.

• Käy AdSense-ohjefoorumissa

Jos sinulla on jotakin kysyttävää, joku muu julkaisija on todennäköisesti kohdannut saman ongelman. Näin ollen saat lisätietoja liittymällä keskusteluun tai aloittamalla oman keskustelun. Ilmoita muille, jos olet kohdannut kolmannen osapuolen tai tilanteen, joka luo kelpaamatonta liikennettä.

Lisätietoja kelpaamattoman liikenteen estämisestä AdMobissa on AdMob-ohjekeskuksessa.