Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account kunt vinden waarmee u het maximale uit AdSense kunt halen.

Privacy en berichten

Over Privacy en berichten

Bij Google zetten we van oudsher de gebruiker op de eerste plaats bij alles wat we doen. Daarom verkopen we nooit persoonlijke informatie en bieden we onze gebruikers transparantie en controle over hun advertentiebeleving via Mijn account, Waarom deze advertentie en Deze advertentie negeren. We investeren ook in initiatieven zoals de Coalition for Better Ads, het Digital News Initiative, het Google News Initiative en ads.txt om een gezond, duurzaam advertentie-ecosysteem te ondersteunen, zodat onze uitgevers kunnen groeien.

In het kader hiervan hebben we de geïntegreerde tool Privacy en berichten ontwikkeld. Met deze tool kunt u makkelijker privacykeuzes beheren en inkomsten genereren met uw content. Maak en beheer de berichten die u gebruikt om toestemming te verkrijgen van uw gebruikers. Stel nieuwe berichten op, toon ze aan gebruikers en meet de engagement van gebruikers, zodat u inzicht krijgt in de manier waarop gebruikers interactie hebben met de door u gemaakte toestemmingsberichten.

U kunt Privacy en berichten gebruiken om gebruikersberichten te maken die u weergeeft aan de gebruikers op uw site. Deze berichten bieden gebruikers informatie over uw verzoek en verschillende keuzes, afhankelijk van het berichttype en de geselecteerde instellingen. Via Privacy en berichten kunt u aan gebruikers toestemming vragen en afmeldingsverzoeken verwerken, zoals vereist door regelgeving als de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de privacywet voor consumenten in Californië (CCPA).

Er zijn verschillende typen gebruikersberichten. Elk berichttype is ontwikkeld om een bepaald proces te stroomlijnen.

Dit artikel bevat een overzicht van de componenten en beschikbaarheid van Privacy en berichten.

Aan de slag

Log in op uw AdSense-account en klik op Privacy en berichten in de AdSense-zijbalk om de pagina Privacy en berichten te openen.

Instellingen

Als u eerder Funding Choices gebruikte om gebruikersberichten te beheren, zijn uw bestaande berichten en instellingen (waaronder de geselecteerde advertentiepartners) verplaatst naar Privacy en berichten.

Met de opties in Privacy en berichten kunt u instellingen voor privacy en berichten op accountniveau beheren:

• Instellingen voor privacyregelgeving: Op het tabblad Instellingen voor elke specifieke privacyregelgeving kunt u de instellingen op accountniveau beheren die betrekking hebben op deze regelgeving, waaronder de typen advertenties die u wilt laten zien en de advertentiepartners die u wilt gebruiken. Deze instellingen stonden eerder op de pagina voor toestemming van gebruikers in de Europese Unie en op de pagina met CCPA-instellingen in uw AdSense-account (in Opties voor blokkeren).
  • Instellingen voor berichten: Als u Privacy en berichten gebruikt om gebruikersberichten te maken en te beheren, kunt u op het tabblad Instellingen de instellingen voor berichten op accountniveau beheren. De eerste keer dat u een nieuw bericht van een bepaald type maakt, wordt u misschien gevraagd belangrijke accountinstellingen te checken. U kunt eerder gemaakte keuzes altijd aanpassen door op het tabblad Instellingen te klikken.

Klik op Privacy en berichten om naar de instellingen te gaan. Klik op de naam van het berichttype waarvoor u de instellingen wilt bekijken en klik dan op Instellingen.

Meer informatie over de beschikbare instellingen in Privacy en berichten:

Berichten

Pas de stijl van berichten aan, beheer ze en meet de engagement van gebruikers met de berichten die u op dat moment op uw sites worden weergeeft. Op de pagina Berichten ziet u een lijst van gepubliceerde berichten die u heeft gemaakt. Ook kunt u zien of ze actief of inactief zijn en aan welke sites ze zijn gekoppeld.

Klik op Privacy en berichten om de pagina met berichten te openen. Klik op de naam van het berichttype en klik vervolgens op Berichten.

Maak nieuwe berichten op de pagina Advertenties in uw AdSense-account.

Ondersteunde talen

U kunt berichten maken in verschillende talen. De taal waarin uw bericht wordt weergegeven, wordt bepaald op basis van de taal van uw site. Als AdSense de verkeerde taal vaststelt voor uw site, kunt u het bericht bewerken om de taal te wijzigen.

Talen die worden ondersteund voor AVG-berichten

Bulgaars
Kroatisch
Tsjechisch
Deens
Nederlands
Engels (VS)
Engels (VK)
Frans (Canada)
Frans
Duits
Grieks
Hongaars
Italiaans
Lets
Litouws
Noors
Pools
Portugees (Portugal)
Roemeens
Slowaaks
Sloveens
Spaans
Zweeds
Turks

Uw berichten testen

Test een bericht door de testparameters toe te voegen aan een site die is getagd om berichten weer te geven met een advertentietag van Google-uitgeverstags (GPT). Zo test u een bericht:

Instructies en parameters om siteberichten te testen

1. Publiceer een of meer berichten op de pagina's van uw site.
  2. Ga naar de sitepagina waarop u het bericht wilt testen.
  3. Voeg in de adresbalk van uw browser de queryparameters toe aan de pagina-URL:
Parameter Actie Voorbeeld
?fc=alwaysshow

Toont het gepubliceerde bericht. De regio wordt genegeerd.

http://www.example.com/
sports.html?fc=alwaysshow

Houd rekening met het volgende als u uw berichten test:

• Het doel van de queryparameters is een voorbeeld te maken van hoe het bericht wordt getoond op de geselecteerde sitepagina. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om, nadat u een bericht op de pagina van uw site heeft bekeken, terug te gaan om de kleuren, lettertypen of taal van het bericht te wijzigen.
  • Als u wilt dat de queryparameter het bericht toont, moet het door u geteste bericht op uw site zijn gepubliceerd en moet de GPT-advertentietag op de pagina staan.
  • We raden u aan het bericht te testen in een browser die cookies verwijdert, zoals Chrome in de incognitomodus.