Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Kontoinnstillinger

Sjekk hvilken type AdSense-konto du har

AdSense tilbyr to ulike kontotyper: bedriftskonto og personlig konto. Du kan se hvilken kontotype du har, i betalingsprofilen din.

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Betalinger og deretter på Betalingsopplysninger.
  3. Klikk på Administrer innstillinger.
  4. Kontotypen din er oppført under «Kontotype» i «Betalingsprofil»-delen.

Endre kontotype

Når du har aktivert AdSense-kontoen din som en bedriftskonto eller personlig konto, kan du ikke endre kontotypen. Hvis du trenger en annen kontotype, må du avslutte den nåværende AdSense-kontoen din og opprette en ny konto med den ønskede kontotypen.

Vanlige spørsmål

Kontotype

Er det noen forskjeller mellom bedriftskontoer og personlige kontoer?
Tjenestene og betalingsstrukturen er de samme for personlige kontoer og bedriftskontoer. Utbetalinger til bedriftskontoer foretas til navnet som er angitt for bedriftsnavnet, mens utbetalinger for personlige kontoer foretas til navnet som kontoinnehaveren har angitt for utbetalingsmottakeren.

Det er imidlertid noen andre forskjeller mellom de to kontotypene:

• Hvis du har en bedriftskonto, kan du legge til andre brukere i betalingsprofilen din. Publisister som har personlige kontoer, kan ikke invitere folk til å bli med eller gi dem tillatelse til å administrere betalingsprofilene sine.

Betalinger og avgifter

Må jeg sende fakturaene mine til Google, og skal fakturaene inneholde mva.-identifikasjonsnummeret?
Google krever ikke at du sender oss fakturaer. Hvis imidlertid regelverket i landet ditt pålegger deg å sende oss fakturaer, kan du finne detaljer om kontraktsenheten din her og sende inn avgiftsinformasjonen din til denne enheten. Hvis du er pålagt å sende oss fakturaer, må du huske å ta med mva.-identifikasjonsnummeret ditt på disse.
Hvordan kan jeg endre eller oppdatere avgiftsinformasjonen min?
Finn ut mer om hvordan du sender inn avgiftsinformasjon til Google. Husk at denne prosessen bare er gyldig i visse land.