Om ägarskap av kundkonton

Ett förvaltarkonto kan vara ägare till ett länkat kundkonto. Ägare har behörighet att vidta ytterligare åtgärder i kundkontot, men kundkontot äger fortfarande sin data och har möjlighet att ta bort ägarskapsåtkomst.

Ett kundkonto kan endast ha en direkt ägare. Om en ansvarig skapar ett nytt underkonto blir den ansvariga automatiskt ägare till underkontot. Om en ansvarig länkar ett befintligt kundkonto blir den ansvariga inte ägare till kundkontot som standard. Kundkontot måste aktivera ägarskap för förvaltarkontot.

Om ägaren är ett underkonto till ett annat förvaltarkonto har även förvaltarkontot på den högsta nivån ägarskap.

Ägaråtkomst till kundkontot

Användare med rollen Administratör i ägarkontot har åtkomst till fler funktioner i kundkontot:

• Redigera användare med administratörsåtkomst
  • Ta bort användare
  • Godkänna eller avvisa länkförfrågningar
  • Ta bort länken till andra förvaltarkonton
  • Ändra säkerhetsinställningar

Göra en ansvarig till ägare

Om du vill tilldela ägarskap för ett kundkonto till ett förvaltarkonto måste du ha rollen Administratör för kundkontot.

1. Logga in på ditt Ads Creative Studio-kundkonto.
  2. Klicka på Inställningar och sedan Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på Ansvariga.
  4. Placera markören i kolumnen Ägare för det förvaltarkonto du vill göra till ägare och klicka sedan på pilen som visas och välj Ja.

Ta bort ägare

Om du vill ta bort ägarskapet från ett förvaltarkonto måste du ha en administratörsroll för kundkontot eller växla ägarskapet till ett annat länkat förvaltarkonto.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Inställningar och sedan Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på Ansvariga.
  4. Placera markören i kolumnen Ägare för det förvaltarkonto du vill göra till ägare och klicka sedan på pilen som visas och välj Nej.
  5. Om du inte har någon användare med administratörsroll för detta konto måste du välja ett annat förvaltarkonto som ny ägare.

Om du tar bort länken till ett förvaltarkonto som har ägarskap tas det även bort som ägare.