Om hanterade konton

Om ditt Ads Creative Studio-konto är länkat till ett förvaltarkonto får förvaltarkontots användare åtkomst till ditt konto. Du kommer inte åt förvaltarkontot, men du kan logga in och använda ditt eget konto som vanligt.

En användare med rollen Administratör för ditt konto måste godkänna nya länkar till ett förvaltarkonto. Om ditt konto skapades i ett förvaltarkonto länkades förvaltarkontot automatiskt och tilldelades ägarskap av kontot. Ägarskap ger behörighet för förvaltarkontots användare att vidta ytterligare åtgärder i ditt konto.

Åtkomstnivåer för användare

Beroende på åtkomstnivån för förvaltarkontot och ifall förvaltarkontot är ägare av kontot kan användare i förvaltarkontot visa och ändra olika funktioner i kontot.

Funktion i underkonto
Åtkomstnivå för förvaltarkonto
Skrivskyddad Redigera Administratör Administratör och ägare
Se användare och kontolänkar
Se projekt, tillgångar och mallar
Redigera projekt, tillgångar, mallar och förhandsgranskningsark
Exportera projekt
Redigera användare med skrivskyddad åtkomst eller redigeringsåtkomst
Redigera kontolänkar
Redigera användare med administratörsåtkomst
Ta bort användare
Överlåta eller ta bort ägarskap av konton
Godkänna eller avvisa länkförfrågningar
Ta bort länken till andra förvaltarkonton
Ändra säkerhetsinställningar

Länka ditt konto till ett förvaltarkonto

Du kan inte länka ditt konto direkt till ett förvaltarkonto. Någon som har åtkomst till förvaltarkontot måste skicka en länkbegäran till ditt konto.

Godkänna en länkbegäran

När du har fått en länkbegäran kan du följa länken i e-postmeddelandet om begäran eller logga in på ditt Ads Creative Studio-konto för att godkänna begäran. Du måste ha administratörsbehörighet för att godkänna en länkbegäran.

1.  Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Inställningar och sedan Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på Ansvariga.
  4. Leta reda på begäran som du vill godkänna i tabellen Länkförfrågningar och klicka på Godkänn i kolumnen Åtgärder.
  5. Bekräfta genom att klicka på Bevilja åtkomst.

Ytterligare metod för förvaltarkonton

Förvaltarkonton kan se väntande länkförfrågningar för kontot och eventuella underkonton. För att kunna godkänna begäran för ett underkonto måste du ha en administratörsroll för förvaltarkontot, och förvaltarkontot måste vara ägare till det inbjudna kontot.

1. Logga in på ditt Ads Creative Studio-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Mottagna länkningsförfrågningar.
  3. Klicka på Godkänn i kolumnen Åtgärder för den begäran du vill acceptera.
  4. Bekräfta genom att klicka på Godkänn.

Avvisa en länkbegäran

Om du vill avvisa en länkbegäran kan du följa länken i e-postmeddelandet om begäran eller logga in på ditt Ads Creative Studio-konto för att avvisa begäran. En länkbegäran upphör också att gälla efter 30 dagar om du inte svarar på den.

1.  Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Inställningar och sedan Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på Ansvariga.
  4. Leta reda på den begäran som du vill avvisa i tabellen Länkförfrågningar och klicka på Avvisa i kolumnen Åtgärder.
  5. Bekräfta genom att klicka på Avvisa begäran.

Ytterligare metod för förvaltarkonton

Förvaltarkonton kan se väntande länkförfrågningar för kontot och eventuella underkonton. Om du vill avvisa begäran för ett underkonto måste du ha en administratörsroll för förvaltarkontot, och förvaltarkontot måste vara ägare till det inbjudna kontot.

1. Logga in på ditt Ads Creative Studio-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Mottagna länkningsförfrågningar.
  3. Leta reda på den begäran som du vill avvisa och klicka på Avvisa i kolumnen Åtgärder.
  4. Klicka på Avvisa för att bekräfta.

Ta bort länken till kontot

Om du inte längre vill att ett förvaltarkonto ska ha åtkomst till ditt konto kan du ta bort länken. Om du tar bort länken till kontot från ägaren tas ägarskapet också bort.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Inställningar och sedan Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på Ansvariga.
  4. Klicka på Ta bort åtkomst i kolumnen Åtgärder för det konto som du inte längre vill ha som ansvarig.
  5. Klicka på Ta bort länk för att bekräfta.

Visa förvaltarkonton

Du kan se vilka förvaltarkonton som är direkt länkade ovanför ditt.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Inställningar och sedan Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på Ansvariga.

Ange kontots ägare

Om du vill tilldela ägarskap till ett förvaltarkonto måste du ha en administratörsroll för kundkontot. Kundkontot får inte ha en ägare för närvarande.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Inställningar och sedan Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på Ansvariga.
  4. Placera markören i kolumnen Ägare för det förvaltarkonto du vill göra till ägare och klicka sedan på pilen som visas och välj Ja.

Ta bort kontots ägare

Om du vill ta bort ägarskap från ett förvaltarkonto måste du ha en administratörsroll för kundkontot.

1.   Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Inställningar och sedan Åtkomst och säkerhet.
  3. Klicka på Ansvariga.
  4. Placera markören i kolumnen Ägare för det förvaltarkonto du vill göra till ägare och klicka sedan på pilen som visas och välj Nej.

Om du tar bort länken till ett förvaltarkonto som har ägarskap tas det även bort som ägare.