Offline videovarianten maken en regels toewijzen

Als u aan een groot aantal videovarianten werkt, is het misschien makkelijker om offline te werken. U kunt een projectspreadsheet downloaden en invullen. Upload daarna maximaal 250 varianten tegelijk.

Kiezen welk blad u wilt gebruiken

Voor meer flexibiliteit zijn er 3 bladtypen beschikbaar om offline videovarianten en regeltoewijzingen te maken en te bewerken. Kies de projectspreadsheet die het meest geschikt is voor uw workflow.

Optie 1: Eén blad met regels en varianten

Voor de meeste videoprojecten raden we aan om alleen het blad met regels te downloaden en in te vullen. Hierin worden regels en varianten op één blad gecombineerd. Zo kunt u de juiste componenten kiezen voor de juiste doelgroep wanneer u elke variantrij invult. Het blad met regels lijkt op een spreadsheetversie van het tabblad Regels in Ads Creative Studio.

Als u het blad met regels gebruikt, uploadt u alles met één spreadsheet en heeft u het blad met varianten of de spreadsheet voor regeltoewijzing niet nodig.

Optie 2: Afzonderlijke bladen voor variantbewerkingen en regeltoewijzingen

• Spreadsheet met varianten: Als uw regels nog niet klaar zijn of als u samen met een ander team regels opstelt, kunt u varianten maken met het blad met varianten.

• Spreadsheet voor regeltoewijzing: Als u samen met een ander team varianten opstelt, kunt u offline varianten toewijzen aan regels met het blad voor regeltoewijzing. Hiervoor moet u de namen of ID's van de varianten weten.

Als u het blad met varianten en het blad voor regeltoewijzing afzonderlijk invult, kunt u beide bladen tegelijk of afzonderlijk uploaden.

Voorbeeldbladen

Voorbeeld van een blad met regels

Bladen met regels bevatten kolommen voor regel-ID's, signaaltypen, variant-ID's, variantnamen en uitwisselbare elementen. De kolommen voor signaaltypen en uitwisselbare elementen veranderen op basis van de regels en template van uw videoproject.
Regel-ID Doelgroep Demografie Taal Variant-ID Naam van variant CTA Hoofdtekst Basisvideo
6444989977 Hardlopen
Schoonheid en persoonlijke verzorging
  Engels   Hardlopen Bestel vandaag nog Zweetbestendige huidverzorging COMPONENT:cBalm/cBalm_v3.mp4
6444989980 Groen leven
Schoonheid en persoonlijke verzorging
  Engels   Groen leven Meer informatie Duurzame ingrediënten in al onze producten COMPONENT:cBalm/cBalm_v1.mp4
6444989980 Groen leven
Schoonheid en persoonlijke verzorging
  Engels   Groen leven V2 Ontdek er vandaag meer over Red onze planeet COMPONENT:cBalm/cBalm_v1.mp4
6444989983 Schoonheid en persoonlijke verzorging
Bruin worden en zonbescherming
Vrouwen
35-44
45-54
25-34
18-24
Engels   [NL] Bruin worden en zonbescherming Nu kopen Met breedspectrum
SPF 30
COMPONENT:cBalm/cBalm_v2.mp4
6444990028 Schoonheid en persoonlijke verzorging
Bruin worden en zonbescherming
Vrouwen
35-44
45-54
25-34
18-24
Spaans   [ES] Bruin worden en zonbescherming Ordenar Ahora Con amplio espectro
SPF 30
COMPONENT:cBalm/cBalm_v2.mp4

Voorbeeld van een blad met varianten

Bladen met varianten bevatten kolommen voor variant-ID's, variantnamen en uitwisselbare elementen. De kolommen voor uitwisselbare elementen veranderen op basis van de template van uw videoproject. In het onderstaande voorbeeld zijn deze kolommen CTA, Hoofdtekst en Basisvideo.
Variant-ID Naam van variant CTA Hoofdtekst Basisvideo
  Hardlopen Bestel vandaag nog Zweetbestendige huidverzorging COMPONENT:cBalm/cBalm_v3.mp4
  Groen leven Meer informatie Duurzame ingrediënten in al onze producten COMPONENT:cBalm/cBalm_v1.mp4
  Groen leven V2 Ontdek er vandaag meer over Red onze planeet COMPONENT:cBalm/cBalm_v1.mp4
  [NL] Bruin worden en zonbescherming Nu kopen Met breedspectrum
SPF 30
COMPONENT:cBalm/cBalm_v2.mp4
  [ES] Bruin worden en zonbescherming Ordenar Ahora Con amplio espectro
SPF 30
COMPONENT:cBalm/cBalm_v2.mp4

Voorbeeld van een blad voor regeltoewijzing

Bladen voor regeltoewijzing bevatten kolommen voor regel-ID's, signaaltypen, variant-ID's en variantnamen. De kolommen voor signaaltypen veranderen op basis van de regels van uw videoproject.
Variant-ID Naam van variant Regel-ID Doelgroep Demografie Taal
  Hardlopen 6444989977 Hardlopen
Schoonheid en persoonlijke verzorging
  Engels
  Groen leven 6444989980 Groen leven
Schoonheid en persoonlijke verzorging
  Engels
  Groen leven V2 6444989980 Groen leven
Schoonheid en persoonlijke verzorging
  Engels
  [NL] Bruin worden en zonbescherming 6444989983 Schoonheid en persoonlijke verzorging
Bruin worden en zonbescherming
Vrouwen
35-44
45-54
25-34
18-24
Engels
  [ES] Bruin worden en zonbescherming 6444990028 Schoonheid en persoonlijke verzorging
Bruin worden en zonbescherming
Vrouwen
35-44
45-54
25-34
18-24
Spaans

Stap 1: Upload uw componenten

De componenten die u in bulksheets gebruikt, moeten naar de componentenbibliotheek worden geüpload. Component-URL's van andere websites worden momenteel niet ondersteund.

Nadat u componenten heeft geüpload, kunt u de componentpaden kopiëren die u in uw blad wilt gebruiken. De makkelijkste manier om dit te doen is door alle componenten in een map te zetten en de map te uploaden naar de componentenbibliotheek. U kunt componenten ook één voor één uploaden.

Stap 2: Maak uw videotemplate

Voordat u een blad met varianten downloadt, moet u een project maken en een template aanpassen. Denk aan de volgende tips als u een template maakt:

• Geef uitwisselbare elementen duidelijke namen. De elementnaam wordt gebruikt als de kolomkop op het blad met varianten. Een duidelijke naam maakt het makkelijker om de kolomnaam te koppelen aan het template-element waarnaar wordt verwezen.
  • Statische elementen kunnen niet offline worden bewerkt. Als uw template elementen bevat die in verschillende varianten hetzelfde zijn, kunt u de content voor deze elementen kiezen wanneer u de template instelt. U kunt ze later altijd bewerken. Statische elementen kunnen alleen worden bewerkt in de template in Ads Creative Studio. Ze zijn niet zichtbaar in bladen met varianten.
  • Varianten in het project kunnen worden vervangen. Als u eerst varianten maakt in uw project, worden deze vervangen door de varianten in uw blad. Zorg dat alle varianten die u nodig heeft op het blad staan voordat u begint met uploaden.

Stap 3: Maak regels

Maak regels om de content te definiëren die nodig is voor elke variant. Nadat u de regels heeft gemaakt, downloadt u het blad met regels.

Als u nog geen regels wilt maken en alleen varianten wilt maken, kunt u deze stap overslaan. Download een blad met varianten.

1. Klik in het project waarin u de template heeft gemaakt op Varianten.
  2. Klik op Meer en danBlad downloaden.
  3. Klik op Op regels gebaseerde spreadsheet. Er wordt een blad met regels naar uw computer gedownload dat uniek is voor uw project.

Stap 4: Voeg variantgegevens toe voor elke regel in het blad

Open het blad met regels en voeg varianten toe of bewerk de content die u voor elk uitwisselbaar element wilt gebruiken.

Tip: In Google Spreadsheets kunt u andere bladen (of tabbladen) toevoegen voor eigen gebruik. Als u andere bladen uploadt, gebruikt Ads Creative Studio alleen het 1e blad. Andere bladen worden genegeerd.
  1. Open het blad met regels dat u heeft gedownload in uw favoriete spreadsheeteditor.
  2. Doe voor elke rij het volgende:
    1. Bewerk de regelgegevens niet, om uploadproblemen te voorkomen. De regels zijn bedoeld ter referentie en kunnen alleen worden bewerkt in het project in Ads Creative Studio.
    2. Als u een nieuwe variant maakt, laat u de kolom Variant-ID leeg. Deze waarde wordt ingesteld door Ads Creative Studio.
    3. Geef een unieke naam op in de kolom Naam van variant. Deze naam wordt ook de titel van de video op YouTube.
    4. Voeg voor elk van de kolommen met uitwisselbare elementen die overeenkomen met de regelgegevens in die rij, de content toe of bewerk deze.
      • Voor knoppen of tekstelementen geeft u de tekst op die voor die variant moet worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld 'Nu kopen' opgeven voor een call-to-action-knop. Druk op Alt + Enter om een regeleinde toe te voegen.
      • Voor afbeeldingen, video's of audiobestanden geeft u het componentpad uit de componentenbibliotheek op. U kunt bijvoorbeeld ASSET:cBalm/cBALM_spring.mp4 opgeven voor een video met de naam cBALM_spring.mp4 die u heeft geüpload naar de map cBalm in de componentenbibliotheek.
      • Geef voor kleuren de hexadecimale kleurcode op van de kleur die u wilt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld #4285F4 opgeven voor blauw.
  3. (Optioneel) U kunt meer dan één variant aan een regel toevoegen. Als u een extra variant aan een regel wilt toevoegen, doet u het volgende:
    1. Kopieer de rij met de regel waaraan u een extra variant wilt toewijzen.
    2. Bewerk de regelgegevens in de gekopieerde rij niet.
    3. Als u een nieuwe variant wilt maken, verwijdert u de variant-ID uit de gekopieerde rij.
    4. Bewerk de rest van de variantcontent om de nieuwe variant te maken.
    5. Als u het blad uploadt, maakt Ads Creative Studio lege variant-ID's en wijst alle varianten met dezelfde regel-ID toe aan de overeenkomende regel.
  4. (Optioneel) Als het project varianten heeft die niet aan regels zijn toegewezen, ziet u deze in de rijen na de regelrijen. Als u ze wilt toewijzen aan regels, kopieert u ze naar de rij met de overeenkomende regel.
  5. Als u klaar bent, slaat u het blad op.
    • Als u Google Spreadsheets gebruikt, deelt u de weergaverechten met het opgegeven e-mailadres, zodat Ads Creative Studio de varianten kan kopiëren. Het e-mailadres is uniek voor uw Ads Creative Studio-account, maar eindigt met @partnercontent.gserviceaccount.com.
    • Als u een andere spreadsheeteditor heeft gebruikt, slaat u het blad op als csv-bestand.

Instructies weergeven

Een project met niet-toegewezen varianten bewerken

Als uw project al varianten heeft die niet zijn toegewezen aan regels, kunt u de variantcontent kopiëren naar een rij met regelinformatie om de content aan die regel toe te wijzen.

Nog een variant aan dezelfde regel toevoegen

U kunt meerdere varianten aan dezelfde regel toevoegen. De makkelijkste manier om dit te doen is door 1 variantrij in te vullen en deze te kopiëren en te bewerken om een nieuwe variant te maken.
Tips:
  • Gebruik dezelfde regel-ID
  • Laat de variant-ID leeg om een nieuwe variant te maken

Stap 5: Upload het voltooide blad met regels

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Open het project waaraan u varianten wilt toevoegen.
  3. Ga naar het tabblad Varianten.
  4. Klik op Meer en danBlad uploaden.
  5. Klik op Spreadsheet met varianten en Spreadsheet voor regeltoewijzing. (U uploadt het blad met regels 2 keer. Eerst bewerkt u varianten en daarna wijst u varianten toe aan regels.)
  6. Klik op Uploaden starten.
  7. Voor 'Stap 1: Spreadsheet met varianten uploaden' selecteert u het afgeronde blad met regels. Met deze stap worden nieuwe varianten gemaakt en bestaande varianten bewerkt. Houd er rekening mee dat varianten in het project die niet op het blad met regels staan, worden vervangen door de varianten op het blad.
    • Als u een csv-bestand gebruikt, klikt u op Selecteer een bestand vanaf uw computer en selecteert u het bestand.
    • Als u Google Spreadsheets gebruikt, klikt u op Een bestaande Google-spreadsheet koppelen en selecteert u de spreadsheet.
  8. Bij 'Stap 2: Spreadsheet voor regeltoewijzing uploaden' selecteert u het afgeronde blad met regels. In deze stap worden varianten aan regels toegewezen.
  9. Klik op Toepassen om de wijzigingen te bekijken. Als u problemen ondervindt bij het uploaden van uw blad, bekijkt u de informatie over het oplossen van fouten bij het in bulk uploaden van varianten.
  10. Bekijk een voorbeeld van de varianten en regels om te controleren of alles correct is toegevoegd. Als alles klopt, klikt u op Opslaan om het project op te slaan. Als u een fout heeft gemaakt, kunt u het project sluiten zonder de wijzigingen op te slaan. Zo verwijdert u alle wijzigingen voor zowel varianten als regels.

Volgende stappen