Offline varianten aan regels toewijzen

Als u met meerdere teams werkt of als u veel varianten en regels heeft, kunt u offline varianten aan regels toewijzen. U kunt de regels maken in Ads Creative Studio en daarna een spreadsheet downloaden. U vult de spreadsheet in door regel-ID's te koppelen aan variantnamen. Als u klaar bent, kunt u het bestand uploaden naar uw project om al uw varianten tegelijk toe te wijzen.

Stap 1: Maak uw project en regels

Voordat u varianten bulksgewijs kunt toewijzen aan regels, moet u het volgende doen:

1. Een project maken.
  2. Een template aanpassen.
  3. Varianten maken. U kunt varianten toevoegen in Ads Creative Studio of offline varianten maken.
  4. Regels maken. U kunt geen nieuwe regels aan een project toevoegen via een bulkspreadsheet.
  5. Uw project opslaan. Als u nieuwe regels en varianten maakt, maakt Ads Creative Studio er pas ID's voor nadat u ze heeft opgeslagen. Regel-ID's en variant-ID's worden gebruikt om regels en varianten uniek te identificeren in bladen die in bulk zijn geüpload.

Stap 2: Download een blad voor regeltoewijzing

Nadat u het project heeft gemaakt, kunt u het blad voor regeltoewijzing downloaden. U kunt ook een blad met regels downloaden om regel-ID's te koppelen aan de signalen waaruit een regel bestaat.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Open het project dat u wilt bewerken.
  3. Ga naar het tabblad Varianten.
  4. Klik op Meer en danBlad downloaden.
  5. Klik op Spreadsheet voor regeltoewijzing en Blad met regels (optioneel).

U kunt het blad met regels openen om alle bestaande varianten en regels voor een project te bekijken. Bewerk het blad voor regeltoewijzing en uploadt het naar Ads Creative Studio.

Stap 3: Wijs varianten toe aan elke regel in het blad

Als u een variant en een regel aan elkaar wilt koppelen, heeft u de variantnaam en de regel-ID van Ads Creative Studio nodig. U kunt het blad met regels downloaden om offline de juiste regel-ID voor elke variant te vinden. U kunt deze regel-ID's ook vinden op het tabblad Regels van het project in Ads Creative Studio.

1. Open het blad voor regeltoewijzing dat u heeft gedownload in uw favoriete spreadsheeteditor. Alle bladen voor regeltoewijzing beginnen met 3 kolommen: Variant-ID, Variantnaam en Regel-ID. Er zijn extra kolommen voor elk signaaltype dat in uw regels wordt gebruikt. Deze kolommen zijn alleen ter referentie.
  2. Doe voor elke rij het volgende:
    1. Als u een nieuwe variant maakt, laat u Variant-ID leeg. Ads Creative Studio maakt een variant-ID als u uploadt.
    2. Geef de variantnaam op in de kolom Variantnaam.
    3. Vul in de kolom Regel-ID de regel-ID in waarvoor u de variant wilt gebruiken.
    4. Bewerk of typ niets in de kolommen voor het signaaltype (bijvoorbeeld Doelgroep of Onderwerp). Signaaltypen kunnen alleen worden bewerkt in Ads Creative Studio.
  3. (Optioneel) U kunt meer dan één variant aan een regel toevoegen. Zo wijst u een andere variant aan een regel toe:
    1. Kopieer de rij met de regel waaraan u een andere variant wilt toewijzen.
    2. Bewerk de regelgegevens in de gekopieerde rij niet.
    3. Als u een nieuwe variant wilt maken, verwijdert u de variant-ID uit de gekopieerde rij.
    4. Vervang de variantnaam in de nieuwe rij door de andere variant die u wilt toewijzen.
    5. Herhaal deze stappen voor elke variant.

Als u het blad uploadt, maakt Ads Creative Studio variant-ID's en wijst alle varianten met dezelfde regel-ID toe aan de overeenkomende regel.

Stap 4: Upload het blad voor regeltoewijzing

Nadat u het blad voor regeltoewijzing heeft ingevuld, uploadt u het naar uw project. Ga eerst na of er geen projectfouten zijn. Als dit het geval is, corrigeert u de fouten voordat u een blad uploadt.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Open het project dat u wilt bewerken.
  3. Ga naar het tabblad Varianten.
  4. Klik op Meer en danBlad uploaden.
  5. Klik op Spreadsheet voor regeltoewijzing.
  6. Klik op Uploaden starten.
  7. Selecteer het voltooide blad voor regeltoewijzing.
    • Als u een csv-bestand gebruikt, klikt u op Selecteer een bestand vanaf uw computer en selecteert u het bestand.
    • Als u Google Spreadsheets gebruikt, deelt u de spreadsheet met een Ads Creative Studio-serviceaccount: @partnercontent.gserviceaccount.com. U hoeft de weergaverechten alleen te delen zodat Ads Creative Studio de varianten kan kopiëren.
  8. Klik op Toepassen.
    • De regels van het project worden geüpdatet met de toegewezen varianten. Ga naar het tabblad Regels om te controleren of aan alle regels varianten zijn toegewezen. Als u problemen ondervindt bij het uploaden van uw blad, bekijkt u de informatie over het oplossen van fouten bij het in bulk uploaden van regeltoewijzingen.
    • Als u een blad met varianten heeft geüpload, vervangen de varianten op het blad eventuele varianten die u heeft in Ads Creative Studio.
  9. Bekijk een voorbeeld van uw regels om te controleren of alles correct is toegevoegd. Als alles klopt, klikt u op Opslaan om het project op te slaan. Als u een fout heeft gemaakt, kunt u het project sluiten zonder op te slaan.