Hitta och använda tillgångar

Du kan hitta tillgångar i tillgångsbiblioteket genom att lägga till filter:

• tillgångens namn, typ, id, dimensioner, varaktighet, filstorlek, datum då den skapades eller då den ändrades senast
  • plats (i vilken mapp tillgången finns)

Du kan begränsa sökningen genom att kombinera flera filter. Filtren tillämpas då tillsammans. Om du exempelvis lägger till ett filter för tillgångar som är 300 pixlar breda och ett annat för tillgångar som skapades i dag ser du tillgångar som uppfyller båda villkoren.

Under de kommande månaderna blir det också möjligt att söka efter objekt i bilder.

Hitta tillgångar och mappar genom att filtrera efter namn

För att hitta tillgångar och mappar i den aktuella mappen kan du använda filtret Namn.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  3. Klicka på Lägg till filter.
    1. Välj Namn.
    2. Valfritt: Klicka på innehåller för att välja en annan typ av namnfilter.
    3. Skriv tillgångens namn eller en del av namnet (minst en bokstav eller ett tecken).
    4. Valfritt: För att söka efter fler än ett namn eller ord trycker du på Retur och lägger till ytterligare ett ord på nästa rad. Du kan till exempel söka efter tillgångsnamn som innehåller antingen ”katt” eller ”hund” genom att lägga till respektive ord på olika rader.
    5. Klicka på Använd.

Ett filter läggs till i filterfältet. Namnet börjar med Namnet innehåller och slutar med namnet du skrev. Tillgångar och mappar med matchande namn visas på listan. Ta bort filtret för att gå tillbaka.

Typer av namnfilter

Filtertyp Beskrivning
innehåller

Sök efter tillgångar och mappar vars namn innehåller bokstäverna och tecknen du skriver (inte skiftlägeskänsligt)

innehåller inte Sök efter tillgångar och mappar vars namn inte innehåller bokstäverna och tecken du skriver (inte skiftlägeskänsligt)
innehåller (skiftlägeskänsligt) Sök efter tillgångar och mappar vars namn innehåller bokstäverna och tecknen du skriver (med samma användning av stora och små bokstäver)
innehåller inte (skiftlägeskänsligt) Sök efter tillgångar och mappar vars namn inte innehåller bokstäverna eller tecknen du skriver (med samma användning av stora och små bokstäver)
är lika med Sök efter tillgångar och mappar vars namn exakt matchar bokstäverna och tecknen du skriver
börjar med Sök efter tillgångar och mappar vars namn börjar med bokstäverna och tecknen du skriver

Hitta tillgångar och mappar i alla mappar, inräknat undermappar

Som standard tillämpas filter bara på den aktuella öppna mappen. Det innebär att om du använder ett namnfilter matchar det bara tillgångar i den aktuella mappen. Tillgångar och mappar i undermappar filtreras inte.

Du kan använda filtret Plats om du vill utöka sökningen till att innefatta alla tillgångar och mappar som finns i undermappar.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  3. Klicka på Lägg till filter.
    1. Välj Plats. Om det inte finns något Plats-filter tillgängligt bör du kontrollera att du har valt den översta nivån i tillgångsbiblioteket. Filtret är inte tillgängligt när du tittar på en undermapp.
    2. Välj Överallt.
    3. Klicka på Använd.

Filtret Plats: Överallt läggs till i filterfältet. Alla tillgångar och mappar visas på listan, också sådana som finns i undermappar. Ta bort filtret för att gå tillbaka.

Hitta tillgångar med en viss filtyp

Använd filtret Tillgångstyp för att hitta en tillgång efter filtyp.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  3. Klicka på Lägg till filter.
    1. Välj Tillgångstyp.
    2. Välj en eller flera tillgångstyper som du vill söka efter. Alternativen är bild, teckensnitt, ljud och video.
    3. Klicka på Använd.

Ett filter läggs till i filterfältet. Namnet börjar med Tillgångstyp: och slutar med tillgångstyperna du valde. Bara tillgångar som matchar de valda typerna visas på listan. Ta bort filtret för att gå tillbaka.

Hitta en tillgång efter id

Använd filtret Tillgångs-id för att hitta en tillgång efter det unika id som tilldelades av Ads Creative Studio.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  3. Klicka på Lägg till filter.
    1. Välj Tillgångs-id.
    2. Ange det unika tillgångs-id:t.
    3. Klicka på Använd.

Ett filter läggs till i filterfältet. Namnet börjar med Tillgångs-id = och slutar med tillgångs-id:t du angav. Bara tillgången med matchande id visas om den finns i den öppna mappen. Ta bort filtret för att gå tillbaka.

Hitta ett tillgångs-id

Klicka på tillgången i tillgångsbiblioteket för att hämta tillgångs-id:t. Det unika numeriska tillgångs-id:t visas i Om denna tillgång i avsnittet Information.

Hitta en tillgång utifrån dess mått

Använd filtret Bredd eller Höjd för att hitta en tillgång utifrån dess bredd eller höjd.

Söka efter bredd

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  3. Klicka på Lägg till filter.
    1. Välj Bredd.
    2. Välj måttfiltertypen du vill använda. Du kan läsa mer om varje typ nedan.
    3. Klicka på Använd.

Ett filter läggs till i filterfältet. Namnet börjar med Bredd och slutar med den valda måttfiltertypen och värdet du angav. Bara tillgångar som matchar filtret visas på listan. Ta bort filtret för att gå tillbaka.

Söka efter höjd

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  3. Klicka på Lägg till filter.
    1. Välj Höjd.
    2. Välj måttfiltertypen du vill använda. Du kan läsa mer om varje typ nedan.
    3. Klicka på Använd.

Ett filter läggs till i filterfältet. Namnet börjar med Höjd och slutar med den valda måttfiltertypen och värdet du angav. Bara tillgångar som matchar filtret visas på listan. Ta bort filtret för att gå tillbaka.

Typer av måttfilter

Filtertyp Beskrivning
>

Sök efter tillgångar med en bredd eller höjd som är större än värdet du anger

>= Sök efter tillgångar med en bredd eller höjd som är större än eller lika med värdet du anger
= Sök efter tillgångar med en bredd eller höjd som matchar värdet du anger
ej lika med Sök efter tillgångar med en bredd eller höjd som inte matchar värdet du anger
< Sök efter tillgångar med en bredd eller höjd som är lägre än värdet du anger
<= Sök efter tillgångar med en bredd eller höjd som är mindre än eller lika med värdet du anger

Hitta en video- eller ljudtillgång baserat på längd

Använd filtret Varaktighet för att hitta en video- eller ljudtillgång utifrån dess längd i antal sekunder.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  3. Klicka på Lägg till filter.
    1. Välj Varaktighet (sekunder).
    2. Välj filtertypen du vill använda:
      1. Välj > för att söka efter tillgångar vars varaktighet är längre än värdet du anger.
      2. Välj < för att söka efter tillgångar vars varaktighet är kortare än värdet du anger.
    3. Ange den varaktighet som ska användas tillsammans med filtertypen du valde.
    4. Klicka på Använd.

Ett filter läggs till i filterfältet. Namnet börjar med Varaktighet och slutar med den valda filtertypen och värdet du angav. Bara tillgångar som matchar filtret visas på listan. Ta bort filtret för att gå tillbaka.

Hitta en tillgång baserat på filstorlek

Använd filtret Filstorlek (kB) eller Filstorlek (MB) för att hitta en tillgång utifrån filstorlek.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  3. Klicka på Lägg till filter. Välj ett av de två filstorleksfiltren:
    • Välj Filstorlek (KB) för att hitta mindre filstorlekar.
    • Välj Filstorlek (MB) för att hitta större filstorlekar.
  4. Välj filtertypen du vill använda:
    1. Välj > för att söka efter tillgångar vars filstorlek är större än värdet du anger.
    2. Välj < för att söka efter tillgångar vars filstorlek är mindre än värdet du anger.
  5. Ange den filstorlek som ska användas tillsammans med filtertypen du valde.
  6. Klicka på Använd.

Ett filter läggs till i filterfältet. Namnet börjar med Filstorlek och slutar med den valda filtertypen och värdet du angav. Bara tillgångar som matchar filtret visas på listan. Ta bort filtret för att gå tillbaka.

Hitta en tillgång som skapades eller redigerades ett visst datum

Använd filtret Skapad den eller Senast ändrad den för att hitta en tillgång utifrån datumet då den skapades eller ändrades.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  3. Klicka på Lägg till filter. Välj ett av de två datumfiltren:
    • Välj Skapad den för att hitta tillgångar baserat på när de skapades.
    • Välj Senast ändrad den för att hitta tillgångar baserat på när de senast redigerades.
  4. Välj filtertypen du vill använda:
    1. Välj före för att söka efter tillgångar som skapades eller ändrades före ett visst datum.
    2. Välj för att söka efter tillgångar som skapades eller ändrades ett visst datum.
    3. Välj efter för att söka efter tillgångar som skapades eller ändrades efter ett visst datum.
  5. Välj det datum som ska användas tillsammans med filtertypen du valde.
  6. Klicka på Använd.

Ett filter läggs till i filterfältet. Namnet börjar med Skapad den eller Senast ändrad den och slutar med filtertypen och datumet du angav. Bara tillgångar som matchar filtret visas på listan. Ta bort filtret för att gå tillbaka.

Hitta enbart tillgångar eller enbart mappar

Om du vill hitta bara tillgångar eller bara mappar kan du använda filtret Typ.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  3. Klicka på Lägg till filter.
    1. Välj Typ.
      • Välj Tillgång för att bara hitta tillgångar.
      • Välj Mapp för att bara hitta mappar.
  4. Klicka på Använd.

Ett filter läggs till i filterfältet. Namnet börjar med Typ: och slutar med den valda filtertypen. Bara tillgångar som matchar filtret visas på listan. Ta bort filtret för att gå tillbaka.

Använda tillgångar i projekt

När du lägger till tillgångar i ett projekt eller i en mall eller variant kan du välja en tillgång som du redan har laddat upp till tillgångsbiblioteket.

• Om du inte har lagt till någon tillgång ännu visas Släpp en fil här eller bläddra.
  • Om en tillgång redan har lagts till visas ett redigeringsalternativ i stället.

Använda en tillgång från tillgångsbiblioteket

När du har laddat upp tillgångar till tillgångsbiblioteket kan du hitta och använda dem i dina videoprojekt eller displayprojekt som har skapats från en mall.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Öppna eller skapa ett projekt.
  3. Leta reda på elementet som du vill använda tillgången för.
    • Om ingen tillgång har valts klickar du på Bläddra.
    • Om en tillgång redan har valts klickar du på Öppna mediegalleri .
  4. Mediegalleriet med fliken Tillgångsbibliotek öppnas.
  5. Om tillgången måste vara av en viss filtyp kan du bara hitta och välja tillgångar av den typen. Om du till exempel väljer en tillgång för ett videoelement kan du bara hitta och välja videotillgångar.
  6. Valfritt: Gå till en mapp eller lägg till filter för att hitta en viss tillgång.
  7. Klicka på tillgången du vill välja.

Tillgången läggs till och förhandsgranskningen uppdateras.

Ladda upp och använda en tillgång från datorn

Du kan lägga till en tillgång i ett projekt genom att ladda upp och använda en tillgång från datorn.

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Öppna eller skapa ett projekt.
  3. Leta reda på elementet som du vill använda tillgången för.
    • Om ingen tillgång har valts klickar du på Bläddra.
    • Om en tillgång redan har valts klickar du på Öppna mediegalleri .
  4. Mediegalleriet med fliken Tillgångsbibliotek öppnas.
  5. Klicka på fliken Ladda upp.
  6. Dra en eller flera tillgångar från datorn till fliken Ladda upp eller klicka på Välj filer att ladda upp för att leta efter en fil.
  7. Vänta tills tillgången har laddats upp. Om du vill fortsätta arbeta med annat på samma sida kan du klicka på Dölj för att dölja mediegalleriet. Tillgången fortsätter laddas upp.