Items zoeken en gebruiken

U kunt items in de Itembibliotheek zoeken door filters toe te voegen:

• Itemnaam, type, ID, afmetingen, duur, bestandsgrootte, aanmaakdatum of datum van laatste wijziging
  • Locatie (in welke map het item staat)

Als u een zoekopdracht wilt verfijnen, kunt u meer dan één filter toepassen. De toegevoegde filters worden gezamenlijk gebruikt. Als u 1 filter toevoegt voor items die 300 pixels breed zijn en een ander filter voor items die vandaag zijn gemaakt, ziet u alleen items die aan beide vereisten voldoen.

In de komende maanden kunt u ook zoeken naar items die in afbeeldingen te zien zijn.

Items of mappen zoeken op naam

Als u items of mappen op naam wilt vinden in de map waarin u op dat moment kijkt, gebruikt u het filter Naam.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Itembibliotheek.
  3. Klik op Filter toevoegen.
    1. Selecteer Naam.
    2. Optioneel: Klik op bevat om een ander type naamfilter te kiezen dat u wilt toepassen.
    3. Vul de naam of een deel van de naam van het item in (ten minste 1 letter of teken).
    4. Optioneel: Als u naar meer dan één naam of woord wilt zoeken, drukt u op Enter en voegt u nog een woord toe op de volgende regel. U kunt bijvoorbeeld zoeken naar itemnamen met 'kat' of 'hond' door voor elk woord een andere regel te gebruiken.
    5. Klik op Toepassen.

Er wordt een filter toegevoegd aan de filterbalk. Het begint met 'Naam bevat' en eindigt met de naam die u heeft ingevuld. Items en mappen met dezelfde naam staan vermeld. Verwijder het filter om terug te gaan.

Typen naamfilters

Filtertype Beschrijving
bevat

Zoek naar items of mappen met namen die de letters of tekens bevatten die u opgeeft. Hoofdlettergebruik wordt genegeerd

bevat niet Zoek naar items of mappen met namen die niet de letters of tekens bevatten die u opgeeft. Hoofdlettergebruik wordt genegeerd
bevat (hoofdlettergevoelig) Zoek naar items of mappen met namen die de letters of tekens bevatten die u opgeeft, met hetzelfde hoofdlettergebruik dat u heeft gebruikt
bevat niet (hoofdlettergevoelig) Zoek naar items of mappen met namen die niet de letters of tekens bevatten die u opgeeft, met hetzelfde hoofdlettergebruik als u heeft gebruikt
is gelijk aan Zoek naar items of mappen met namen die exact overeenkomen met de letters of tekens die u opgeeft
begint met Zoek naar items of mappen met namen die beginnen met de letters of tekens die u opgeeft

Items of mappen in alle mappen zoeken, inclusief submappen

Filters zijn standaard alleen van toepassing op de map waarin u zich op dat moment bevindt. Als u een naamfilter gebruikt, zoekt het alleen naar items in de huidige map. Items of mappen in submappen worden niet gefilterd.

Als u de zoekopdracht wilt uitbreiden zodat deze alle items en mappen in submappen bevat, gebruikt u het filter Locatie.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Itembibliotheek.
  3. Klik op Filter toevoegen.
    1. Selecteer Locatie. Als er geen locatiefilter is, kijkt u of u zich op het hoogste niveau van de Itembibliotheek bevindt. Dit filter is niet beschikbaar als u een submap bekijkt.
    2. Selecteer Overal.
    3. Klik op Toepassen.

Het filter Locatie: Overal wordt toegevoegd aan de filterbalk. Alle items en mappen staan vermeld, ook de items en mappen in submappen. Verwijder het filter om terug te gaan.

Items met een bepaald bestandstype zoeken

Gebruik het filter Itemtype om een item op bestandstype te zoeken.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Itembibliotheek.
  3. Klik op Filter toevoegen.
    1. Selecteer Itemtype.
    2. Selecteer een of meer itemtypen om te zoeken. De opties zijn: Afbeelding, lettertype, audio en video.
    3. Klik op Toepassen.

Er wordt een filter toegevoegd aan de filterbalk. Het begint met 'Itemtype:' en eindigt met de geselecteerde itemtypen. Alleen items die overeenkomen met de geselecteerde typen staan vermeld. Verwijder het filter om terug te gaan.

Een item zoeken op ID

Gebruik het filter Item-ID om een item te zoeken op basis van de unieke ID die is toegewezen door Ads Creative Studio.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Itembibliotheek.
  3. Klik op Filter toevoegen.
    1. Selecteer Item-ID.
    2. Vul de unieke item-ID in.
    3. Klik op Toepassen.

Er wordt een filter toegevoegd aan de filterbalk. Het begint met 'Item-ID =' en eindigt met de item-ID die u heeft opgegeven. U ziet alleen het item met de overeenkomende ID als deze in de map staat waarin u zich op dat moment bevindt. Verwijder het filter om terug te gaan.

Een item-ID zoeken

Als u de item-ID voor een item wilt ophalen, klikt u op het item in de Itembibliotheek. De unieke, numerieke item-ID staat onder 'Over dit item' in het gedeelte Details.

Een item zoeken op basis van de afmetingen

Gebruik het filter Breedte of Hoogte om een item op basis van de breedte of hoogte te zoeken.

Zoeken op breedte

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Itembibliotheek.
  3. Klik op Filter toevoegen.
    1. Selecteer Breedte.
    2. Selecteer het type filter voor dimensies dat u wilt gebruiken. Hieronder vindt u meer informatie over elk type.
    3. Klik op Toepassen.

Er wordt een filter toegevoegd aan de filterbalk. Het begint met 'Breedte' en eindigt met het geselecteerde type filter en de door u opgegeven waarde. Alleen items die overeenkomen met het filter staan vermeld. Verwijder het filter om terug te gaan.

Zoeken op hoogte

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Itembibliotheek.
  3. Klik op Filter toevoegen.
    1. Selecteer Hoogte.
    2. Selecteer het type filter voor dimensies dat u wilt gebruiken. Hieronder vindt u meer informatie over elk type.
    3. Klik op Toepassen.

Er wordt een filter toegevoegd aan de filterbalk. Het begint met 'Hoogte' en eindigt met het geselecteerde type filter en de door u opgegeven waarde. Alleen items die overeenkomen met het filter staan vermeld. Verwijder het filter om terug te gaan.

Filtertypen voor dimensies

Filtertype Beschrijving
>

Zoek naar items met een breedte of hoogte die groter is dan de door u opgegeven waarde

>= Zoek naar items met een breedte of hoogte die groter is dan of gelijk is aan de door u opgegeven waarde
= Zoek naar items met een breedte of hoogte die overeenkomen met de door u opgegeven waarde
niet gelijk Zoek naar items met een breedte of hoogte die niet overeenkomt met de door u opgegeven waarde
< Zoek naar items met een breedte of hoogte die lager is dan de door u opgegeven waarde
<= Zoek naar items met een breedte of hoogte die kleiner of gelijk is aan de door u opgegeven waarde

Een video- of audio-item zoeken op basis van lengte

Gebruik het filter Duur als u een video- of audio-item wilt vinden op basis van de seconden.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Itembibliotheek.
  3. Klik op Filter toevoegen.
    1. Selecteer Duur (seconden).
    2. Selecteer het type filter dat u wilt gebruiken:
      1. Selecteer > om te zoeken naar items met een duur die langer is dan de door u opgegeven waarde.
      2. Selecteer < om te zoeken naar items met een duur die korter is dan de door u opgegeven waarde.
    3. Geef de waarde voor duur op die u wilt gebruiken met het geselecteerde filtertype.
    4. Klik op Toepassen.

Er wordt een filter toegevoegd aan de filterbalk. Het begint met 'Duur' en eindigt met het geselecteerde filtertype en de geselecteerde waarde. Alleen items die overeenkomen met het filter staan vermeld. Verwijder het filter om terug te gaan.

Een item zoeken op basis van bestandsgrootte

Gebruik het filter Bestandsgrootte (KB) of Bestandsgrootte (MB) om een item te vinden op basis van de grootte van het bestand.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Itembibliotheek.
  3. Klik op Filter toevoegen. Selecteer 1 van de 2 filters voor bestandsgrootte:
    • Selecteer Bestandsgrootte (KB) om kleinere bestandsgrootten te vinden.
    • Selecteer Bestandsgrootte (MB) om grotere bestandsgroottes te vinden.
  4. Selecteer het type filter dat u wilt gebruiken:
    1. Selecteer > om te zoeken naar items met een bestandsgrootte die groter is dan de door u opgegeven waarde.
    2. Selecteer < om te zoeken naar items met een bestandsgrootte die kleiner is dan de door u opgegeven waarde.
  5. Geef de waarde voor de bestandsgrootte op die u wilt gebruiken met het geselecteerde filtertype.
  6. Klik op Toepassen.

Er wordt een filter toegevoegd aan de filterbalk. Het begint met Bestandsgrootte en eindigt met het geselecteerde filtertype en de geselecteerde waarde. Alleen items die overeenkomen met het filter staan vermeld. Verwijder het filter om terug te gaan.

Een item zoeken dat op een bepaalde datum is gemaakt of gewijzigd

Gebruik het filter Aanmaakdatum of Laatst gewijzigd op om een item te zoeken op basis van wanneer het is gemaakt of gewijzigd.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Itembibliotheek.
  3. Klik op Filter toevoegen. Selecteer 1 van de 2 datumfilters:
    • Als u items wilt zoeken op basis van wanneer ze zijn gemaakt, selecteert u Aanmaakdatum.
    • Als u items wilt vinden op basis van wanneer ze voor het laatst zijn bewerkt, selecteert u Laatst gewijzigd op.
  4. Selecteer het type filter dat u wilt gebruiken:
    1. Selecteer voor u zoekt naar items die vóór een bepaalde datum zijn gemaakt of gewijzigd.
    2. Selecteer op om te zoeken naar items die op een bepaalde datum zijn gemaakt of gewijzigd.
    3. Selecteer na om items te zoeken die na een bepaalde datum zijn gemaakt of gewijzigd.
  5. Selecteer de datum die u wilt gebruiken met het geselecteerde filtertype.
  6. Klik op Toepassen.

Er wordt een filter toegevoegd aan de filterbalk. Het begint met 'Aanmaakdatum' of 'Laatst gewijzigd op' en eindigt met het geselecteerde filtertype en de geselecteerde datum. Alleen items die overeenkomen met het filter staan vermeld. Verwijder het filter om terug te gaan.

Alleen items of alleen mappen zoeken

Gebruik het filter Type om alleen items of alleen mappen te zoeken.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Itembibliotheek.
  3. Klik op Filter toevoegen.
    1. Selecteer Type.
      • Selecteer Item om alleen items te zoeken.
      • Selecteer Map om alleen mappen te zoeken.
  4. Klik op Toepassen.

Er wordt een filter toegevoegd aan de filterbalk. Het begint met 'Type:' en eindigt met het geselecteerde filtertype. Alleen items die overeenkomen met het filter staan vermeld. Verwijder het filter om terug te gaan.

Items in projecten gebruiken

Als u items toevoegt aan een project, template of variant, kunt u een item selecteren dat u al heeft geüpload naar de Itembibliotheek.

• Als er nog geen item is toegevoegd, ziet u hier Bestand hier neerzetten of Browsen.
  • Als er al een item is toegevoegd, ziet u een optie om het te bewerken.

Een item uit de Itembibliotheek gebruiken

Nadat u items naar de Itembibliotheek heeft geüpload, kunt u ze vinden en gebruiken in uw videoprojecten of display-projecten die zijn gemaakt op basis van een template.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Open of maak een project.
  3. Zoek het element waarvoor u het item wilt gebruiken.
    • Als er geen item is geselecteerd, klikt u op Browsen.
    • Als er al een item is geselecteerd, klikt u op Mediabibliotheek openen .
  4. U ziet de mediagalerij met het tabblad Itembibliotheek.
  5. Als het item een bepaald bestandstype moet hebben, kunt u alleen items van dat type zoeken en selecteren. Als u bijvoorbeeld een item voor een video-element selecteert, kunt u alleen video-items zoeken en selecteren.
  6. Optioneel: Ga naar een map of voeg filters toe om een specifiek item te zoeken.
  7. Klik op het item dat u wilt selecteren.

Het item wordt toegevoegd en het voorbeeld geüpdatet.

Een item uploaden en gebruiken op uw computer

Als u een item aan een project toevoegt, kunt u het uploaden vanaf en gebruiken op een computer.

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Open of maak een project.
  3. Zoek het element waarvoor u het item wilt gebruiken.
    • Als er geen item is geselecteerd, klikt u op Browsen.
    • Als er al een item is geselecteerd, klikt u op Mediabibliotheek openen .
  4. U ziet de mediagalerij met het tabblad Itembibliotheek.
  5. Klik op het tabblad Uploaden.
  6. Sleep een of meer items van uw computer naar het tabblad Uploaden of klik op Bestanden kiezen om te uploaden om naar een bestand te zoeken.
  7. Wacht tot het item is geüpload. Als u aan andere items op dezelfde pagina wilt blijven werken, kunt u op Verbergen klikken om de mediabibliotheek te verbergen. De upload van het item gaat gewoon door.