Videovarianten maken

Op de pagina Varianten kunt u de uitwisselbare elementen van een videoproject bewerken om verschillende varianten met verschillende items te maken.

Als u varianten wilt aanpassen op basis van regels, kunt u varianten toewijzen aan regels om te bepalen wanneer elke variant moet worden getoond. U kunt de pagina Varianten ook overslaan en varianten rechtstreeks maken en aanpassen op de pagina Regels. U kunt ook offline videovarianten maken met spreadsheets.

Weergavemodi

U kunt de pagina Varianten op 2 manieren bekijken:

• Rasterweergave : De rasterweergave heeft een visuele insteek. U kunt zich goed op 1 variant tegelijk richten. Rechts ziet u een voorbeeld van de op dat moment geselecteerde variant. In het linkerdeelvenster staan alle varianten.
  • Tabelweergave : Met de tabelweergave kunt u makkelijker bulkbewerkingen uitvoeren. U ziet iedere variant als een rij in een tabel, met een kolom voor elk uitwisselbaar element.

Gebruik de knoppen rechtsboven op de pagina Varianten om tussen weergaven te schakelen.

Een variant maken

Maak uw eerste variant door op Nieuwe variant te klikken. Pas de variant aan door items toe te voegen of tekst op te geven voor uitwisselbare elementen.

Items toevoegen

Pas elk uitwisselbaar element aan op basis van het type:

• Tekst : geef de tekst op die u wilt tonen.
  • Afbeelding : sleep een ondersteund bestandstype vanaf uw computer en zet het neer op Bestand hier neerzetten of klik op Browsen om een afbeelding uit de componentenbibliotheek te selecteren.
  • Video : sleep een ondersteund bestandstype vanaf uw computer en zet het neer op Bestand hier neerzetten of klik op Browsen om een video uit de componentenbibliotheek te selecteren.
  • Audio : Sleep een ondersteund bestandstype vanaf uw computer en zet het neer op Bestand hier neerzetten. Of klik op Browsen om een audiobestand uit de componentenbibliotheek te selecteren.
  • Kleur : Geef een hexadecimaalkleurwaarde op (bijvoorbeeld #ffffff voor wit) en kies een ondoorzichtigheidswaarde van 0 tot 100%. 0 ondoorzichtigheid is onzichtbaar, 50% is doorzichtig en 100% is compleet zichtbaar. U kunt waarden selecteren in stappen van 10.
  • Voice-over : Geef de tekst op die u wilt uitspreken en selecteer de taal, spreeksnelheid, stem en stijl.

Als u andere elementproperty's wilt aanpassen, zoals lettertype, schalen of volume (verlagen), bewerkt u de template. Die elementwijzigingen zijn van toepassing op alle varianten in dit project.

De naam van een variant wijzigen

Geef alle varianten een beschrijvende naam zodat u ze makkelijk kunt onderscheiden van andere varianten.

In de rasterweergave:

1. Plaats de cursor op de naam van de variant. Klik op de optie Bewerken  wanneer deze verschijnt.
  2. Geef een nieuwe naam op voor de variant.
  3. Klik op Toepassen.

In de tabelweergave:

1. Klik naast de naam van de variant op Bewerken .
  2. Geef een nieuwe naam op voor de variant.
  3. Klik op Toepassen.

Over videonamen voor Google Ads-projecten

De variantnaam wordt gebruikt als de naam van de video op YouTube, tenzij u de naam daar bewerkt. Video's die via Ads Creative Studio naar een YouTube-kanaal zijn geüpload, zijn standaard verborgen en niet zichtbaar op het kanaal.

Voorbeeld

Nadat u in de rasterweergave items voor de uitwisselbare elementen aan een variant heeft toegevoegd, ziet u een voorbeeldvideo. U kunt het voorbeeld afspelen via de afspeelbediening onderaan de video.

Als u onlangs een variant heeft gemaakt of wijzigingen heeft aangebracht, is er mogelijk geen voorbeeldvideo zichtbaar. Druk op Afspelen om de video te verwerken. Dit kan enkele minuten duren.

Als u het bericht Video is niet beschikbaar ziet, moet u nagaan of u voor alle uitwisselbare elementen items heeft toegevoegd en of u het videoproject heeft opgeslagen.

Als u de videoverwerking niet start op de pagina Varianten, kunt u deze ook starten op de pagina's Regels en Beoordelen.

Extra varianten maken

Voeg meer varianten toe en pas ze aan voor andere groepen mensen of contexten.

• Als u voor de uitwisselbare elementen een nieuwe variant met standaardwaarden wilt maken, klikt u op Nieuwe variant.
  • Als u een kopie van een bestaande variant wilt maken, kiest u de variant die u wilt kopiëren en klikt u op Kopie maken in de rasterweergave of op Kopiëren in de tabelweergave.
    • Als u meerdere varianten wilt selecteren om te dupliceren, gebruikt u Shift+klik om een bereik te selecteren of Ctrl+klik (Windows)/⌘+klik (Mac) om afzonderlijke varianten aan de selectie toe te voegen.

Als er al regels zijn ingesteld voor dit project, kunt u checken of u de juiste varianten heeft gemaakt om toe te wijzen aan elke rij in de regeltabel. U kunt ook rechtstreeks naar de pagina Regels gaan om varianten te maken en bewerken.

Limieten voor varianten

U kunt maximaal 250 varianten maken in videoprojecten. Dit is de limiet voor Campaign Manager 360. Voor Google Ads-projecten neemt u contact op met support om de limiet te verhogen naar 1000.

Varianten verwijderen

Als u een variant heeft gemaakt die u niet nodig heeft, selecteert u deze en klikt u op Verwijderen.

Volgende stappen