Uw videoproject controleren

Op de pagina Controleren kunt u een voorbeeld bekijken van al uw varianten en regeltoewijzingen. Zo kunt u nagaan of uw videoproject er naar wens uitziet en klaar is voor export. Voor elke variant ziet u een overzicht van regeltoewijzingen en thumbnailvoorbeelden van de video op belangrijke punten tijdens het afspelen.

Varianten filteren

Op de pagina Controleren wordt standaard een tabel getoond met al uw varianten. U kunt de tabel filteren om alleen varianten te bekijken die uw aandacht vereisen.

• Niet verwerkt: De video's voor deze varianten moeten nog worden verwerkt.
  • Fouten: Deze varianten bevatten fouten die u moet oplossen. Bekijk onze pagina voor het oplossen van problemen voor hulp.

Zoeken op variantnaam

Via het zoekveld kunt u zoeken op de naam van varianten.

• Klik op het zoekveld om een lijst met alle varianten te bekijken. Kies een variant uit het dropdownmenu om deze te bekijken.
  • Als u op variantnaam wilt filteren, geeft u de hele variantnaam of een deel ervan op in het zoekveld.

Een variant bewerken

Klik op de variantnaam om wijzigingen aan te brengen in een variant. De bewerkingspagina voor die variant wordt geopend.

Regels bekijken

Op de pagina Regels vindt u een overzicht van de regeltoewijzingen voor elke variant, bijvoorbeeld Toegewezen aan 2 regels, 4 targetingsignalen.

Klik op het overzicht om een deelvenster te openen met informatie over de regels en signalen. Als u wijzigingen in de regels wilt aanbrengen, klikt u onderaan het deelvenster op Regels bewerken. De pagina Regels wordt geopend.

Video's verwerken

Alle video's moeten worden verwerkt voordat u het project kunt markeren als afgerond en het kunt exporteren.

• Als u één video wilt verwerken, klikt u bij die variant op Video verwerken.
  • Als u meerdere video's wilt verwerken, vinkt u de selectievakjes voor de varianten aan en klikt u bovenaan op de knop Video verwerken. U kunt geen varianten selecteren die fouten bevatten of die al zijn verwerkt. U kunt een filter toepassen om makkelijker alle niet-verwerkte video's te selecteren.

Het verwerken van video's kan enkele minuten duren. De pagina wordt automatisch geüpdatet nadat de verwerking is afgerond.

Als u een variant wijzigt, moet u de video opnieuw verwerken. Als u de template bewerkt, moeten alle video's opnieuw worden verwerkt.

Video's afspelen

Als een video is verwerkt, kunt u op Video afspelen klikken om de video te bekijken.

Klik onder de videospeler op Variant bewerken om wijzigingen aan te brengen. De bewerkingspagina voor de variant wordt dan geopend.

Uw project delen voor beoordeling

U kunt een blad met voorbeelden delen met iedereen die het project moet beoordelen.

1. Open het project dat u wilt delen.
  2. Klik op Meer en dan Blad met voorbeelden delen.
  3. Geef een naam op voor het blad met voorbeelden en klik op Maken.
  4. Kopieer de URL en stuur deze naar de reviewers.

Iedereen met de URL kan het blad met voorbeelden bekijken zonder in te loggen. Het blad met voorbeelden toont alle varianten voor het project met thumbnails en afspeellinks, en kan worden gefilterd op variant.

Als u het project bewerkt, wordt het blad met voorbeelden geüpdatet met uw wijzigingen. Reviewers moeten het blad met voorbeelden mogelijk opnieuw laden.

De link verloopt na 14 dagen. Als u het blad met voorbeelden vóór die datum wilt verwijderen, gaat u terug naar het dialoogvenster Blad met voorbeelden delen. Klik daar onder de link op Verwijderen.

Uw project markeren als afgerond

Als u een project heeft afgerond, klikt u op Export voorbereiden om het project te markeren als afgerond. Projecten die niet zijn gemarkeerd als afgerond, kunnen niet worden geëxporteerd. Zo voorkomt u dat mensen met wie u het account deelt per ongeluk een onvolledig project exporteren.

Wat is het verschil tussen opslaan en een export voorbereiden?
  • Als u een project opslaat, worden uw wijzigingen opgeslagen en kunt u een blad met voorbeelden delen.
  • Als u de export voorbereidt, wordt de status van het project gewijzigd van Concept in Voltooid en kan het worden geëxporteerd.

Als u wijzigingen wilt aanbrengen in een afgerond project, opent u het project en klikt u op Bewerken om er weer een bewerkbaar concept van te maken.

Uw project exporteren

Nadat uw project is beoordeeld en goedgekeurd, kunt u het exporteren naar Google Ads of naar Campaign Manager 360. Elk project kan momenteel alleen worden geëxporteerd naar het advertentieplatform dat u selecteert wanneer u het project maakt. Als u een project voor een ander advertentieplatform wilt maken, moet u een nieuw project maken.