Regels maken en videovarianten toevoegen

Met regels bereikt u de juiste doelgroep op het juiste moment en met de juiste boodschap. Maak regels op basis van verschillende signalen en voeg dan aangepaste varianten toe aan die regels. U kunt voor uw videoproject varianten maken vóór of na het instellen van regels.

Als u geen regels wilt gebruiken om varianten aan te passen, maakt u varianten op de pagina Varianten.

Over regels en targeting in Google Ads

Als u videoprojecten naar Google Ads exporteert, zijn de regels uit Ads Creative Studio niet rechtstreeks gekoppeld aan targeting- of weergave-instellingen in Google Ads. In plaats daarvan kunnen de regels worden omgezet in targetinggegevens nadat het project is geïmporteerd in Google Ads. U kunt ze bewerken wanneer u campagnes maakt. Bekijk hoe u een videoproject importeert in Google Ads.

Over regels en targeting in Campaign Manager 360

Voor videoprojecten die naar Campaign Manager 360 zijn geëxporteerd, worden de regels die zijn ingesteld in Ads Creative Studio geëxporteerd met het project. De regels kunnen worden bewerkt en gebruikt voor targeting in Campaign Manager 360.

Elk videoproject dat u voor Campaign Manager 360 maakt, vereist minimaal één regel met minimaal één geldig signaal. Als u in aanmerking wilt komen voor export, moet er ten minste één regel zijn toegepast op elke variant in het project.

Regels maken

Op basis van signalen, zoals de locatie of interessegebieden van de klant, wordt bepaald wanneer regels van toepassing zijn.

1. Open het project waaraan u wilt werken en ga naar de pagina Regels.
  2. Klik op Regel maken.
  3. Selecteer het signaaltype dat u wilt gebruiken.
  4. U krijgt een lege tabel te zien met een kolom voor het geselecteerde signaaltype. Voeg eventueel meer signaaltypen toe door op Signaaltype toevoegen te klikken.
  5. Voeg signalen toe voor elk signaaltype. Als u bijvoorbeeld Locatie als signaaltype heeft gekozen, klikt u op Locatie toevoegen. U krijgt het signaalselectievenster te zien.
  6. Zoek, browse of geef de specifieke signalen op die u wilt toevoegen. Alle signalen die u kiest of opgeeft, worden aan een lijst toegevoegd.
  7. Klik op Toepassen.
  8. Herhaal het signaalselectieproces voor elk signaaltype. U hoeft niet voor elk signaaltype een signaal op te geven.

Als u nog een regel wilt instellen, klikt u op  Rij toevoegen. U kunt ook bestaande regels kopiëren door het selectievakje aan te vinken naast de regels die u wilt dupliceren en dan op Regel dupliceren of Regels dupliceren te klikken. Als u een regel dupliceert, worden alleen de signalen gekopieerd, niet de varianttoewijzing.

Meerdere signalen

U kunt meerdere signalen aan een rij toevoegen.

• Als u meerdere signalen van hetzelfde type toevoegt (dat wil zeggen, in dezelfde tabelcel), wordt uw regel toegepast wanneer een of meer van deze signalen overeenkomen (een 'OF'-relatie).
  • Als u meerdere signalen van verschillende typen toevoegt (dat wil zeggen, in verschillende tabelcellen), wordt uw regel toegepast wanneer alle signaaltypen overeenkomen (een 'EN'-relatie).

Voorbeeld

De onderstaande rij is van toepassing als de locatie San Francisco of Oakland is en alleen in juni 2022 voor elke locatie.

a table containing a single row of data, with columns for Location (San Francisco and Oakland), Schedule (June 2022), and Variant name ("SF / Oak")

Limieten voor regels

Een project kan maximaal 100 rijen bevatten.

Regels en signalen aanpassen

U kunt regels aanpassen door signalen te bewerken of te verwijderen of door rijen en signaaltypen te verwijderen.

Eén regel aanpassen

• Als u de signalen in een cel wilt wijzigen, klikt u in de cel op Bewerken .
  • Als u een specifiek signaal wilt verwijderen, klikt u naast het signaal op Negeren.
  • Als u een rij wilt verwijderen, vinkt u het selectievakje links van de rij aan en klikt u bovenaan de tabel op Verwijderen.
  • Als u een signaaltype wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer op de kolomkop voor het signaaltype en klikt u op Meer  en dan Verwijderen.

Signalen bulksgewijs aanpassen

Met bulkbewerkingen kunt u wijzigingen in signalen in meerdere rijen aanbrengen.

1. Vink het selectievakje aan naast de rijen die u wilt bewerken.
  2. Klik bovenaan de tabel op Bewerken en dan Signalen bewerken. Het venster Signalen bewerken wordt geopend.
  3. Breng de wijzigingen aan die u op alle geselecteerde rijen wilt toepassen:
    • Voeg signalen toe die u aan alle geselecteerde rijen wilt toevoegen.
    • Verwijder signalen die u uit alle geselecteerde rijen wilt verwijderen.
  4. Klik op Toepassen.

In het venster Signalen bewerken worden alle signalen uit alle geselecteerde rijen vermeld. Er wordt niet aangegeven of de rijen verschillende signalen bevatten. Alleen de signalen die u expliciet toevoegt via het deelvenster, worden aan alle geselecteerde rijen toegevoegd.

Regels filteren

Als u met veel regels werkt, kan het handig zijn om de tabel met regels te filteren, zodat alleen bepaalde rijen worden getoond.

Wanneer u filters toepast:

• U ziet in de tabel met regels alleen de rijen die overeenkomen met het filter.
  • De andere rijen zijn er nog steeds, maar zijn verborgen.
  • U kunt de verborgen rijen pas bewerken als u de filters verwijdert.

Filters toevoegen

1. Klik rechtsboven in de tabel op Filteren . Het veld wordt bovenaan de tabel geopend.
  2. Klik op Filter toevoegen. U krijgt een menu te zien.
  3. Selecteer het type filter dat u wilt toepassen. U kunt bijvoorbeeld filteren op signaaltoewijzing, signaalnaam, varianttoewijzing, variantnaam, itemtoewijzing of itemnaam.
  4. Geef de waarden op die u wilt gebruiken om regels te filteren.
  5. Klik op Toepassen.

In de tabel worden alleen de rijen getoond die overeenkomen met de actieve filters. U kunt meerdere filters toevoegen door de bovenstaande stappen te herhalen.

Filters verwijderen

• Als u één filter wilt verwijderen, klikt u naast het filter op Sluiten .
  • Als u alle filters wilt verwijderen, klikt u aan de rechterkant van het veld op Alle filters verwijderen .

Varianten toevoegen

Nadat u regels heeft toegevoegd, kunt u aan elke rij varianten toevoegen. De signalen voor elke rij bepalen de beoogde doelgroep of context voor de variant.

1. Klik op Variant toevoegen in de rij met de regel die u wilt toepassen. Er wordt een tabel weergegeven met bestaande varianten voor het project.
  2. Maak een nieuwe variant, dupliceer een bestaande variant of kies een bestaande variant uit de tabel.
    • Als u een nieuwe variant wilt maken, klikt u op  Variant maken, geeft u de naam van de nieuwe variant op en klikt u op Opslaan. U kunt later items toevoegen aan de variant.
    • Als u een kopie van een bestaande variant wilt maken, kiest u een variant uit de tabel en klikt u op Variant kopiëren.
    • Als u een bestaande variant wilt vinden, zoekt u naar de naam van de variant in het zoekveld of bekijkt u alleen varianten die momenteel wel of niet zijn toegewezen aan de huidige regel door de juiste filters te kiezen.
  3. Herhaal de vorige stap om extra varianten toe te voegen. U kunt meerdere varianten aan dezelfde rij toewijzen om roulatie van advertentiemateriaal mogelijk te maken. U kunt dezelfde variant bovendien aan meerdere rijen toewijzen.
  4. Klik op Toepassen om alle geselecteerde varianten aan de rij toe te voegen.

Meerdere varianten toegewezen aan een rij

Als u meer dan één variant aan een rij toewijst, ziet u bij Varianten toegewezen het aantal varianten tussen haakjes en daaronder extra rijen voor elke toegewezen variant. Deze extra rijen bevatten geen signalen en tellen niet mee voor uw regellimiet. U kunt deze rijen gebruiken om varianten te bewerken die aan die regel zijn toegewezen.

Varianten bewerken

Wanneer een variant aan een rij wordt toegewezen, krijgt u in de tabel met regels de items voor elk uitwisselbare element te zien. U kunt items rechtstreeks in de tabel met regels uitwisselen om die varianten te bewerken.

Eén variant bewerken

• Als u een item wilt uitwisselen, klikt u naast het item op Bewerken .
  • Als u een item wilt verwijderen, klikt u naast het item op Verwijderen .
  • Als u de naam van een variant wilt wijzigen, klikt u naast de naam van de variant op Naam wijzigen.

Items bulksgewijs bewerken

Bulkbewerkingen zijn handig als u hetzelfde item in meerdere varianten wilt gebruiken.

1. Vink het selectievakje aan naast de varianten die u wilt bewerken.
  2. Klik bovenaan de tabel op Bewerken en dan Items bewerken. Het venster Items bewerken wordt geopend.
  3. Doe het volgende voor alle items die u wilt wijzigen:
    • Als u een item voor alle geselecteerde varianten wilt uitwisselen, klikt u naast het item op Bewerken . Als u tekst wilt wijzigen, geeft u de nieuwe tekst op in het veld.
    • Als u een item uit alle geselecteerde varianten wilt verwijderen, klikt u naast het item op Verwijderen .
  4. Klik op Toepassen.

Als u items bewerkt of verwijdert uit een rij met het label Varianten toegewezen (om aan te geven dat er meerdere varianten zijn), worden de wijzigingen toegepast op alle varianten die aan die rij zijn toegewezen.

Als u de items voor de varianten niet wilt zien in de tabel met regels, klikt u bovenaan de tabel op Items verbergen.

Een voorbeeld van varianten bekijken

U kunt een voorbeeld van varianten bekijken op de pagina Regels in het onderste deelvenster.

Selecteer een regel om een voorbeeld van de toegewezen variant te bekijken. U kunt meerdere rijen selecteren en ook rijen met meerdere varianttoewijzingen.

In het voorbeeldvenster ziet u maar 1 variant tegelijk. Als u meerdere varianten heeft geselecteerd, klikt u op de pijl-links of pijl-rechts naast de video om de andere varianten te bekijken. Gebruik de bedieningsknoppen voor video's om de huidige video af te spelen.

U kunt het formaat van het voorbeeldvenster aanpassen door de handgreep  bovenaan het deelvenster omhoog of omlaag te slepen.

Varianten opnieuw toewijzen en verwijderen

U kunt uw varianttoewijzingen wijzigen.

• Als u een andere variant wilt toewijzen of aanvullende varianten wilt toewijzen, klikt u naast de naam van de variant op Bewerken  en selecteert u de varianten die u wilt toewijzen.
  • Als u de toewijzing van één variant ongedaan wilt maken, klikt u naast de naam van de variant op Sluiten .
  • Klik op Verwijderen  om de toewijzing van alle varianten uit een rij met meerdere varianten ongedaan te maken.

Volgende stappen

Als u klaar bent met de pagina Regels, klikt u op Opslaan. De volgende stappen kunnen variëren.