Exportera tillgångar till Google Ads

Du kan exportera tillgångar som stöds från Ads Creative Studio till ett länkat Google Ads-konto. Vid exporten laddas en kopia av tillgången upp till tillgångsbiblioteket i Google Ads. Det finns ingen länk mellan de båda tillgångarna efter att tillgången har kopierats.

Innan du börjar

Du kan bara exportera tillgångar till ett länkat Google Ads-konto. Om inget konto har länkats ser du inte exportalternativet.

Tillgångar som stöds

Du kan bara exportera tillgångar som kan användas i Google Ads-kampanjer till Google Ads. För närvarande kan endast följande tillgångstyper exporteras.

Från tillgångsbiblioteket Från ett Performance Max-projekt
Bilder:
  • JPG
  • GIF
  • PNG
Bilder:
  • JPG
  • PNG
Videor:
  • MP4
  • MPG
  • WEBM
  • MOV
Texttillgångar

Fler tillgångstyper kommer att bli tillgängliga senare.

Viktigt att tänka på

Tillgångar kan bara exporteras om de uppfyller Google Ads-riktlinjerna för tillgångar. Du hittar riktlinjerna för varje annonsformat i hjälpcentret för Google Ads:

Exportera tillgångar till Google Ads från tillgångsbiblioteket

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Klicka på Tillgångsbibliotek.
  3. Välj tillgångarna du vill exportera.
  4. Klicka på Exportera. Exportpanelen öppnas.
  5. Välj Google Ads-kontot du vill exportera till. Om du inte ser önskat kontot bör du kontrollera att kontolänken har begärts och godkänts.
  6. Klicka på Exportera. Tillgångarna kopieras till tillgångsbiblioteket i det länkade Google Ads-kontot. Alla tillgångar placeras i en mapp med ett namn som börjar med ”Ads Creative Studio” och slutar med ditt Ads Creative Studio-kontonamn.

Exportera tillgångar till Google Ads från ett Performance Max-projekt

1. Logga in på Ads Creative Studio.
  2. Öppna det färdiga Performance Max-projektet som du vill exportera.
  3. Klicka på Exportera.
  4. Välj den länkade annonsör som du vill exportera till.
  5. Klicka på Exportera. Projektets status ändras till Har exporterats. Tillgångarna i projektet kopieras till rotmappen i det länkade Google Ads-kontots tillgångsbibliotek.

Felsöka export av tillgångar

Om en tillgång inte uppfyller Google Ads-riktlinjerna för tillgångar exporteras den inte.

1. Du hittar riktlinjerna för det aktuella annonsformatet i hjälpcentret för Google Ads.
  2. Åtgärda tillgången och ladda upp den igen.
  3. Exportera tillgången på nytt.