Componenten exporteren naar Google Ads

U kunt ondersteunde componenten exporteren van Ads Creative Studio naar een gekoppeld Google Ads-account. Als u de component exporteert, wordt er een kopie van die component geüpload naar de componentenbibliotheek in Google Ads. Nadat een component is gekopieerd, is er geen koppeling tussen de 2 componenten.

Voordat u begint

U kunt alleen componenten exporteren naar een gekoppeld Google Ads-account. Als er geen account is gekoppeld, ziet u geen exportoptie.

Ondersteunde componenten

U kunt alleen componenten die bruikbaar zijn in Google Ads-campagnes exporteren naar Google Ads. Momenteel kunnen alleen de volgende componenttypen worden geëxporteerd.

Vanuit de componentenbibliotheek Vanuit een Performance Max-project
Afbeeldingen:
  • JPG
  • GIF
  • PNG
Afbeeldingen:
  • JPG
  • PNG
Video's:
  • MP4
  • MPG
  • WEBM
  • MOV
Tekstcomponenten

Er komen later meer componenttypen bij.

Aandachtspunten

U kunt componenten alleen exporteren als ze voldoen aan de componentrichtlijnen van Google Ads. In het Helpcentrum van Google Ads vindt u richtlijnen voor componenten voor elke advertentie-indeling:

Componenten exporteren naar Google Ads vanuit de componentbibliotheek

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Klik op Componentenbibliotheek.
  3. Zoek en selecteer de componenten die u wilt exporteren.
  4. Klik op Exporteren. Het exportvenster verschijnt.
  5. Selecteer het Google Ads-account waarnaar u wilt exporteren. Als het account dat u zoekt niet staat vermeld, checkt u of de accountkoppeling is aangevraagd en geaccepteerd.
  6. Klik op Exporteren. De componenten worden gekopieerd naar de componentenbibliotheek in het gekoppelde Google Ads-account. Alle componenten worden in een map geplaatst met een naam die begint met 'Ads Creative Studio' en eindigt met de naam van uw Ads Creative Studio-account.

Componenten exporteren naar Google Ads vanuit een Performance Max-project

1. Log in bij Ads Creative Studio.
  2. Open het afgeronde Performance Max-project dat u wilt exporteren.
  3. Klik op Exporteren.
  4. Selecteer de gekoppelde adverteerder waarnaar u wilt exporteren.
  5. Klik op Exporteren. De status van het project verandert in Geëxporteerd. De componenten in het project worden gekopieerd naar de hoofdmap van de componentbibliotheek in het gekoppelde Google Ads-account.

Fouten met de export van componenten verhelpen

Als een component niet voldoet aan de componentrichtlijnen van Google Ads, wordt de component niet geëxporteerd.

1. Check de componentrichtlijnen voor de advertentie-indeling in het Helpcentrum van Google Ads.
  2. Corrigeer en upload de component.
  3. Exporteer de component opnieuw.