Om Google-annonser

När du surfar på webben, använder appar, läser e-post eller shoppar online ser du annonser. Google visar annonser i sina produkter som Sök, YouTube och Gmail. Dessutom kan du se annonser i Googles annonsnätverk, som består av mer än två miljoner webbplatser och appar från andra än Google. Det är ett av många annonsnätverk som kan visa anpassade annonser baserat på din onlineaktivitet.

Innehåll

Styr Googles annonsanpassning

Vi har ändrat hur Google sparar dina annonsinställningar. Läs mer om hur Google använder cookies för annonsanpassning.

Annonserna som Google visar kan anpassas utifrån flera faktorer, som vilka webbplatser du besöker och vilka mobilappar du har installerat. Om du har inaktiverat annonsanpassning kan annonserna fortfarande baseras på generella uppgifter om dig, som din allmänna plats eller ämnena på webbplatser och i appar du besöker.

Hur anpassas annonserna?

Google kan visa annonser baserat på en mängd olika faktorer, som
  • de typer av webbplatser du besöker och mobilappar du har på din enhet
  • cookies i din webbläsare och inställningarna i ditt Google-konto
  • de webbplatser och appar du har besökt som tillhör företag som annonserar med Google
  • din aktivitet på en annan enhet
  • din tidigare interaktion med Googles annonser eller annonstjänster
  • din aktivitet och annan information i ditt Google-konto.

Du kan styra hur Google anpassar Google-annonser och inaktivera anpassning av Google-annonser i Annonsinställningar.

Viktigt

När Google visar anpassade annonser kopplar vi inte identifierare från cookies och liknande tekniker till känsliga kategorier, till exempel sådana grundade på etnicitet, religion, sexuell läggning eller hälsa.

Google säljer aldrig dina personliga uppgifter till andra. Läs mer om sekretess

Mobila enheter

Annonserna kan anpassas utifrån vilken enhet du använder. Du kan inaktivera denna annonsanpassning i inställningarna på enheten. Inställningarna tillämpas på appar som använder annonsidentifieraren i din mobila enhet.

Google och annonsstandarder

Googles annonsnätverk är ett av över hundra annonsnätverk online som visar annonser på webbplatser och i appar. Google deltar i branschgrupper, som Digital Advertising Alliance och Network Advertising Initiative, som utvecklar och följer standarder för onlineannonsering. När så krävs (till exempel av DAA och NAI) iakttar Google dessa gruppers uppförandekoder och/eller självreglerande principer.

Du har förmodligen sett Annonsval-ikonen AdChoices icon i annonser som visas av alla annonsnätverk som deltar i Digital Advertising Alliance. Branschgrupperna varierar i olika länder och områden.

Grupp Plats
Australian Digital Advertising Alliance Australien
Digital Advertising Alliance (DAA) USA
Digital Advertising Alliance of Canada Kanada
European Digital Advertising Alliance Europa
Network Advertising Initiative USA

Registrera dig för AdSense

Lämna synpunkter på den webbplats eller annons du just har sett

Problemet gäller: