Over Google-advertenties

U ziet advertenties wanneer u op internet browset, mobiele apps gebruikt, uw e-mail leest en online winkelt. Google geeft advertenties weer op Google-producten zoals Zoeken, YouTube en Gmail. Het advertentienetwerk van Google toont ook advertenties op ruim twee miljoen websites en apps die niet van Google zijn. Het is een van de vele advertentienetwerken die gepersonaliseerde advertenties kunnen weergeven op basis van uw online activiteit.

In dit artikel

Google-advertentiepersonalisatie beheren

De manier waarop Google uw advertentie-instellingen opslaat is gewijzigd. Meer informatie over hoe Google cookies gebruikt voor advertentiepersonalisatie

Door Google getoonde advertenties kunnen op basis van veel verschillende factoren worden gepersonaliseerd, zoals de typen websites die u bezoekt en de mobiele apps die u heeft geïnstalleerd. Als advertentiepersonalisatie is uitgeschakeld, kunnen advertenties nog wel gebruikmaken van niet-persoonlijke gegevens, zoals uw globale locatie of de onderwerpen van de website of app die u bekijkt.

Waar personalisatie op is gebaseerd

Google kan advertenties aan u weergeven op basis van veel factoren, waaronder:
  • de typen websites die u bezoekt en de mobiele apps die op uw apparaat zijn geïnstalleerd,
  • cookies in uw browser en de instellingen in uw Google-account,
  • websites en apps die u heeft bezocht en die bij bedrijven horen die met Google adverteren,
  • uw activiteit op een ander apparaat,
  • eerdere interacties met advertenties of advertentieservices van Google,
  • uw activiteit en informatie in uw Google-account.

U kunt bepalen hoe Google-advertenties door Google worden gepersonaliseerd of de personalisatie van Google-advertenties uitschakelen in Advertentie-instellingen.

Belangrijk

Wanneer we u gepersonaliseerde advertenties tonen, koppelen we geen ID uit cookies of vergelijkbare technologieën aan gevoelige categorieën, zoals categorieën op basis van ras, geloof, seksuele geaardheid of gezondheid.

Google verkoopt uw persoonlijke gegevens nooit aan anderen. Meer informatie over privacy

Mobiele instellingen

Advertenties kunnen worden gepersonaliseerd op basis van het apparaat dat u gebruikt. U kunt deze advertentiepersonalisatie uitschakelen via de instellingen van uw apparaat. Deze instellingen zijn van toepassing op apps die de advertentie-ID van uw mobiele apparaat gebruiken.

Google en advertentienormen

Het advertentienetwerk van Google is een van de ruim honderd online advertentienetwerken die advertenties aan u weergeven op sites en in apps. Google maakt deel uit van brancheorganisaties, zoals de Digital Advertising Alliance, die normen voor online advertenties ontwikkelen en volgen. Indien vereist (zoals bij de DAA en het NAI) houdt Google zich aan de gedragscodes en/of zelfreguleringsbeginselen van die organisaties.

Mogelijk heeft u het Info-pictogram AdChoices icon gezien in advertenties die worden getoond via een advertentienetwerk dat deel uitmaakt van de Digital Advertising Alliance. Brancheorganisaties verschillen per locatie.

Groep Locatie
Australian Digital Advertising Alliance Australië
Digital Advertising Alliance (DAA) Verenigde Staten
Digital Advertising Alliance of Canada Canada
European Digital Advertising Alliance Europa
Network Advertising Initiative Verenigde Staten

Aanmelden voor AdSense

Feedback geven op de website of advertentie die u zojuist heeft gezien

De problemen hebben betrekking op: