Näin personoidut mainokset toimivat

Sisällys:

Mainokset Googlessa

Kun käytät Googlen palveluja, kuten Hakua ja YouTubea, saatat nähdä mainoksia. Niiden ansiosta monet näistä palveluista voidaan pitää maksuttomina. Googlessa näkemäsi mainokset ovat joko personoituja tai personoimattomia, ja personointiin vaikuttavat esimerkiksi My Ad Centerissä tekemäsi valinnat. Alta saat lisätietoa asioista, joiden perusteella näet personoituja ja personoimattomia mainoksia.

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Personoidut mainokset Googlessa

Googlessa näkemäsi personoidut mainokset perustuvat seuraaviin asioihin:

• My Ad Centerissä tekemäsi valinnat, kuten sinua kiinnostavat aiheet ja brändit.
    Lue lisää aiheiden ja brändien valitsemisesta.
  • Google-tilillesi lisäämäsi tiedot (esim. ikä ja sukupuoli) tai Googlen arvio niistä.
    Lue, miten voit muuttaa Google-tilillä olevia tietoja.
  • Google-tilillesi tallennettu toiminta, esimerkiksi Google Hausta etsimäsi asiat, YouTubessa katsomasi videot, Android-laitteelle asentamasi sovellukset, katsomasi mainokset ja sisältö sekä karkea alue, jolla olet käyttänyt Googlen palveluita. Karkea alue on suurempi kuin kolme neliökilometriä, ja sillä on vähintään 1 000 käyttäjää. Henkilöllisyyttäsi ei siis voida tunnistaa haun yhteydessä karkean alueen perusteella, mikä auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi. Tämä tarkoittaa, että kaupunkien ulkopuolella karkea alue on yleensä suurempi kuin kolme neliökilometriä. Toiminta voi olla peräisin miltä tahansa laitteelta, jolla olet kirjautunut Google-tilillesi.
    Lue, miten voit valita mainosten personointiin käytettävän toiminnan.
  • Google-tilillesi tallennettu kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa tapahtunut toiminta.
    Lue lisää tämän toiminnan tallentamisesta.
  • Jos olet Euroopan talousalueella, Google-tilisi toimintadatan käyttö mainosten personointiin riippuu linkitettyjen palveluiden asetuksistasi.
    Lue lisää linkitetyistä palveluista.

Esimerkkejä:

• Saatat nähdä mainoksen uudesta autosta, koska olet katsonut YouTube-videon parhaista tänä vuonna julkaistuista autoista.
  • Saatat nähdä YouTubessa ruoanlaittoaiheisen mainoksen, koska olet etsinyt Google Hausta reseptejä.
  • Saatat nähdä juoksukenkämainoksen, koska olet muokannut mainosasetuksia My Ad Centerissä nähdäksesi enemmän kuntoiluaiheisia mainoksia.

My Ad Centerissä tekemäsi valinnat (esim. sinua kiinnostavat mainosaiheet ja brändit) vaikuttavat vain Googlen palveluissa näkemiisi mainoksiin. Näitä asetuksia ei käytetä mainosten personointiin kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa. Jos haluat vaikuttaa siihen, siirry kumppanimainosten asetuksiin.

Personoimattomat mainokset Googlessa

Googlessa näkemäsi personoimattomat mainokset perustuvat esimerkiksi kellonaikaan, selaamasi sivuston aiheeseen, sijaintiisi tai juuri tekemääsi hakuun.

Esimerkkejä:

• Saatat nähdä mainoksen tietyn ravintolan lounastarjouksista, koska omalla aikavyöhykkeelläsi on lounasaika.
  • Saatat nähdä paikallisen putkiasentajan mainoksen, koska olet hakenut putkiasennuspalveluita.

Mainokset kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa

Verkkosivustoilla (esim. uutis- ja ostossivustoilla) ja sovelluksissa on usein varattu tilaa mainoksille. Sivustot ja sovellukset voivat ylläpitää mainospaikkoja ja kohdistaa kävijöille osuvia mainoksia tekemällä yhteistyötä Googlen tai muiden mainosteknologian tarjoajien kanssa.

Miljoonat kumppanisivustot ja ‑sovellukset rahoittavat sisältöään Googlen avulla näyttämällä mainostajien maksamia mainoksia. Mainosten kohdistamiseen käytetään Googlen teknologiaa. Mainonnassa hyödynnetään Google Display ‑verkostoa eli Googlen alustaa, jonka avulla mainostajat voivat julkaista mainoksia eri sivustoilla.

Kumppanisivustoilla ja ‐sovelluksissa näkemäsi mainokset ovat joko personoituja tai personoimattomia. Google ei omista eikä ylläpidä näitä sivustoja ja sovelluksia, mutta voit silti valita, personoidaanko nämä mainokset Google Display ‐verkoston avulla.

Kaikki sivustot ja sovellukset eivät käytä mainosten kohdistamiseen Googlen teknologiaa. Esimerkiksi sosiaalisen median sivustoilla ja sovelluksilla voi olla omia mainonta-alustoja.

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Personoidut mainokset kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa

Kumppanisivustolla tai ‑sovelluksessa näkemäsi personoidut mainokset voivat perustua

• sivustolle tai sovellukseen lisäämiisi tietoihin (esim. sähköpostiosoite, ikä ja sukupuoli)
  • siihen, miten olet käyttänyt sivuston tai sovelluksen sisältöä
  • siihen, miten olet reagoinut sivustolla tai sovelluksessa olleisiin mainoksiin
  • Google-tilillesi tallennettuun toimintaan riippuen Google-asetuksistasi
  • sivustoa tai sovellusta koskeviin tiliasetuksiisi.

Esimerkkejä:

• Saatat nähdä uutissivustolla ruokalehden mainoksen, koska olet lukenut samalla sivustolla ruoka-aiheisen artikkelin.
  • Saatat nähdä sivustolla mainoksen uudesta autosta, koska olet lukenut artikkelin tänä vuonna julkaistuista autoista.
My Ad Centerissä tekemäsi valinnat (esim. sinua kiinnostavat mainosaiheet ja brändit) vaikuttavat vain Googlen palveluissa näkemiisi mainoksiin. Näitä asetuksia ei käytetä mainosten personointiin kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa. Jos haluat vaikuttaa siihen, siirry kumppanimainosten asetuksiin.
Personoimattomat mainokset kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa

Kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa näkemäsi personoimattomat mainokset perustuvat esimerkiksi kellonaikaan, selaamasi sivuston aiheeseen tai karkeaan sijaintiisi.

Esimerkkejä:

• Saatat nähdä ravintolan lounastarjousmainoksen, kun luet lounasreseptejä sisältävää blogia.
  • Saatat nähdä kattoyrityksen mainoksen, kun selaat kodin remontoimista käsittelevää sivustoa.

↑ Alkuun

Personoitujen mainosten laittaminen päälle tai pois päältä

Google tarjoaa useita tapoja laittaa personoidut mainokset päälle tai pois päältä. Voit valita personoitujen mainosten asetukset seuraavasti:

Googlen palveluissa

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Google-tilille kirjautuneena

Kun olet kirjautuneena Google-tilillesi, mainosten personointi Googlen palveluissa sekä kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa riippuu My Ad Centerin asetuksistasi. Näin laitat personoidut mainokset päälle tai pois päältä Google-tilillesi kirjautuneena:

1. Siirry My Ad Centeriin.
  2. Valitse "Personoidut mainokset" ‐kohdasta Käytetään tai Ei käytetä.
  3. Vahvista valinta.

Siirry My Ad Centeriin

Kun laitat personoidut mainokset päälle My Ad Centerissä

• Googlen palveluissa näkemäsi mainokset voivat olla osuvampia, koska niissä voidaan mainostaa sinua kiinnostavia tuotteita ja brändejä My Ad Centerissä tekemiesi valintojen sekä tietojesi ja toimintasi perusteella.
  • Personointi voidaan ottaa käyttöön myös kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa. Tällöin myös näillä sivustoilla ja näissä sovelluksissa näkemäsi mainokset voivat olla osuvampia, koska niissä voidaan mainostaa sinua kiinnostavia tuotteita ja brändejä tietojesi ja toimintasi perusteella.

Kun laitat personoidut mainokset pois päältä

• Googlen palveluissa näkemiäsi mainoksia ei personoida, vaan ne perustuvat yleisiin asioihin, kuten kellonaikaan tai katselemasi videon, sivuston tai sovelluksen aiheeseen.
  • Google ei personoi kumppanisivustoilla ja ‐sovelluksissa näkemiäsi mainoksia.
  • My Ad Centerissä tekemäsi valinnat (esim. aiheet ja brändit) poistetaan.
  • Google-tilillesi tallennettuja tietoja tai tapahtumia ei käytetä mainosten kohdistamiseen.

Mihin tämä asetus vaikuttaa?

Personoinnin laittaminen päälle tai pois päältä My Ad Centerissä vaikuttaa siihen, millaisia mainoksia näet Googlen palveluissa kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautuneena Google-tilillesi.

Asetus ei välttämättä ole käytettävissä

Jos asetus ei ole käytettävissä, personointi saattaa olla jo poissa päältä Googlen palveluissa. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että olet Google-tilisi tietojen mukaan alle 18-vuotias.

Hyvä huomata
  • Personoinnin laittaminen päälle tai pois päältä sisäänkirjautuneena ei vaikuta muiden kuin Googlen toimittamiin mainoksiin tai sellaisilla sivustoilla näkyviin mainoksiin, joilla on omat mainosalustat.
  • My Ad Centerissä tekemäsi valinnat (esim. sinua kiinnostavat mainosaiheet ja brändit) vaikuttavat vain Googlen palveluissa näkemiisi mainoksiin, eikä niitä käytetä mainosten personointiin kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa.

↑ Tämän kohdan alkuun

Google-tililtä uloskirjautuneena

Jos et ole kirjautuneena Google-tilillesi, mainosasetukset tallennetaan laitteellesi tai selaimeesi. Personoinnin laittaminen päälle tai pois päältä uloskirjautuneena vaikuttaa näkemiisi mainoksiin riippuen siitä, mitä asetuksia muutat. Voit muuttaa niitä seuraavien osalta:

Google Haku

Personoidut mainokset Google Haussa ‑asetus vaikuttaa siihen, mitä mainoksia näet, kun käytät Google Hakua Google-tililtäsi uloskirjautuneena.

Koska asetus vaikuttaa käyttökokemukseesi uloskirjautuneena, sitä sovelletaan vain käyttämääsi selaimeen tai laitteeseen.

Näin laitat personoidut mainokset päälle tai pois päältä Google Haussa, kun olet kirjautunut ulos Google-tililtäsi:

1. Siirry Mainosasetuksiin.
  2. Valitse Haku.
  3. Laita Personoidut mainokset Google Haussa päälle tai pois päältä.
  4. Vahvista muutokset.

YouTube

Personoidut mainokset YouTubessa ‑asetus vaikuttaa siihen, mitä mainoksia näet, kun käytät YouTubea Google-tililtäsi uloskirjautuneena.

Koska asetus vaikuttaa käyttökokemukseesi uloskirjautuneena, sitä sovelletaan vain käyttämääsi selaimeen tai laitteeseen.

Näin laitat personoidut mainokset päälle tai pois päältä YouTubessa, kun olet kirjautunut ulos Google-tililtäsi:

1. Siirry Mainosasetuksiin.
  2. Valitse YouTube.
  3. Laita Personoidut mainokset YouTubessa päälle tai pois päältä.
  4. Vahvista muutokset.

Verkko

Kun olet kirjautunut ulos Google-tililtäsi, voit laittaa personoidut mainokset päälle tai pois päältä kumppanisivustoilla. Asetus koskee vain käyttämääsi selainta tai laitetta.

Näin laitat personoidut mainokset päälle tai pois päältä kumppanisivustoilla, kun olet kirjautunut ulos Google-tililtäsi:

1. Siirry Mainosasetuksiin.
  2. Valitse Verkko.
  3. Laita Personoidut mainokset Googlen kumppanisivustoilla päälle tai pois päältä.
  4. Vahvista muutokset.

Kun laitat personoidut mainokset päälle

Googlen palveluissa näkemäsi mainokset voivat olla osuvampia, koska niissä voidaan mainostaa sinua kiinnostavia tuotteita ja brändejä tietojesi ja toimintasi perusteella.

Kun laitat personoidut mainokset pois päältä

• Google-tilillesi tallennettuja tietoja tai tapahtumia ei käytetä mainosten kohdistamiseen.
  • Näkemiäsi mainoksia ei personoida, vaan ne perustuvat yleisiin asioihin, kuten kellonaikaan tai katselemasi videon, sivuston tai sovelluksen aiheeseen.

Asetukset eivät välttämättä ole käytettävissä

Yllä olevat asetukset eivät välttämättä ole käytettävissä, jos selaimesi tai laitteesi estää evästeiden käytön personoiduissa mainoksissa useilla sivustoilla.

Hyvä huomata
  • Personoinnin laittaminen päälle tai pois päältä uloskirjautuneena ei vaikuta muiden kuin Googlen toimittamiin mainoksiin tai sellaisilla sivustoilla näkyviin mainoksiin, joilla on omat mainosalustat.
  • My Ad Centerissä tekemäsi valinnat (esim. sinua kiinnostavat mainosaiheet ja brändit) vaikuttavat vain niihin mainoksiin, joita näet Googlen palveluissa, kun olet kirjautuneena Google-tilillesi.

↑ Tämän kohdan alkuun

↑ Alkuun

Kumppanisivustoilla ja ‐sovelluksissa

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Google-tilille kirjautuneena

Näin laitat personoidut mainokset päälle tai pois päältä kumppanisivustoilla, kun olet kirjautuneena Google-tilillesi:

1. Siirry kumppanimainosten asetuksiin.
  2. Laita Näe personoituja mainoksia Googlen kumppanisivustoilla päälle tai pois päältä.
  3. Vahvista valinta.

Kun laitat personoidut mainokset päälle

Kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa näkemäsi mainokset voivat olla osuvampia, koska niissä voidaan mainostaa sinua kiinnostavia tuotteita ja brändejä tietojesi ja toimintasi perusteella.

Kun laitat personoidut mainokset pois päältä

• Google-tilillesi tallennettuja tietoja tai tapahtumia ei käytetä mainosten kohdistamiseen.
  • Kumppanisivustoilla ja ‐sovelluksissa näkemiäsi mainoksia ei personoida, vaan ne perustuvat yleisiin asioihin, kuten kellonaikaan tai katselemasi videon, sivuston tai sovelluksen aiheeseen.

Mihin tämä asetus vaikuttaa?

Personoinnin laittaminen pois päältä kumppanimainosten asetuksista vaikuttaa kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa näkemiisi mainoksiin kaikilla laitteilla, joilla olet kirjautuneena sisään.

Asetus ei välttämättä ole käytettävissä

Jos asetus ei ole käytettävissä, personointi saattaa olla jo poissa päältä Googlen palveluissa. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että

• olet Google-tilisi tietojen mukaan alle 18-vuotias
  • selaimesi tai laitteesi estää evästeiden käytön personoiduissa mainoksissa useilla sivustoilla.
Hyvä huomata
  • Personoinnin laittaminen päälle tai pois päältä kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa ei vaikuta Googlen palveluissa näkemiisi mainoksiin.
  • Jos laitat personoinnin pois päältä My Ad Centerissä, se menee pois päältä myös kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa.
  • Personoinnin laittaminen päälle tai pois päältä sisäänkirjautuneena ei vaikuta muiden kuin Googlen toimittamiin mainoksiin tai sellaisilla sivustoilla näkyviin mainoksiin, joilla on omat mainosalustat.
  • My Ad Centerissä tekemäsi valinnat (esim. sinua kiinnostavat mainosaiheet ja brändit) vaikuttavat vain Googlen palveluissa näkemiisi mainoksiin, eikä niitä käytetä mainosten personointiin kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa.

↑ Tämän kohdan alkuun

Google-tililtä uloskirjautuneena

Näin laitat personoidut mainokset päälle tai pois päältä kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa, kun et ole kirjautuneena Google-tilillesi:

1. Siirry kumppanimainosten asetuksiin.
  2. Laita Näe personoituja mainoksia Googlen kumppanisivustoilla päälle tai pois päältä.
  3. Vahvista valinta.
Siirry kumppanimainosten asetuksiin

Kun laitat personoidut mainokset päälle

Kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa näkemäsi mainokset voivat olla osuvampia, koska niissä voidaan mainostaa sinua kiinnostavia tuotteita ja brändejä tietojesi ja toimintasi perusteella.

Kun laitat personoidut mainokset pois päältä

• Google-tilillesi tallennettuja tietoja tai tapahtumia ei käytetä mainosten kohdistamiseen.
  • Kumppanisivustoilla ja ‐sovelluksissa näkemiäsi mainoksia ei personoida, vaan ne perustuvat yleisiin asioihin, kuten kellonaikaan tai katselemasi videon, sivuston tai sovelluksen aiheeseen.

Mihin tämä asetus vaikuttaa?

Personoinnin laittaminen pois päältä kumppanimainosten asetuksista, kun olet kirjautunut ulos Google-tililtäsi, vaikuttaa vain käyttämälläsi selaimella tai laitteella näkemiisi mainoksiin.

Asetus ei välttämättä ole käytettävissä

Jos asetus ei ole käytettävissä, selaimesi tai laitteesi saattaa estää evästeiden käytön personoiduissa mainoksissa useilla sivustoilla.

Hyvä huomata
  • Personoinnin laittaminen päälle tai pois päältä kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa ei vaikuta Googlen palveluissa näkemiisi mainoksiin.
  • Personoinnin laittaminen päälle tai pois päältä uloskirjautuneena ei vaikuta muiden kuin Googlen toimittamiin mainoksiin tai sellaisilla sivustoilla näkyviin mainoksiin, joilla on omat mainosalustat.
  • My Ad Centerissä tekemäsi valinnat (esim. sinua kiinnostavat mainosaiheet ja brändit) vaikuttavat vain Googlen palveluissa näkemiisi mainoksiin, eikä niitä käytetä mainosten personointiin kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa.

↑ Tämän kohdan alkuun

↑ Alkuun

Laitteillasi

Avaa kaikki | Sulje kaikki

Mobiililaitteet

Mobiililaitteilla näkemäsi mainokset voidaan personoida laitteen mainostunnuksen perusteella. Joskus Google linkittää mainostunnuksen saman laitteen mainosevästeeseen koordinoidakseen mainokset mobiilisovelluksissa ja ‑selaimessa. Näin voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun sovelluksessa näkemäsi mainos avaa verkkosivun mobiiliselaimessa.

Voit muuttaa mainostunnuksen asetuksia jokaisella käyttämälläsi laitteella.

Näin voit vaikuttaa mainosten personointiin Android-laitteilla:

• Nollaa laitteen mainostunnus, jolloin nykyinen tunnus korvautuu uudella. Sovelluksissa voi edelleen näkyä personoituja mainoksia, mutta ne eivät välttämättä ole yhtä osuvia tai kiinnostavia.
  • Poista laitteen mainostunnus, jolloin sen tilalle ei tule uutta. Sovelluksissa voi edelleen näkyä mainoksia, mutta ne eivät välttämättä ole yhtä osuvia tai kiinnostavia. Et näe enää tähän mainostunnukseen perustuvia mainoksia, mutta saatat silti nähdä mainoksia esimerkiksi sovelluksille jakamiesi tietojen perusteella.

Mainostunnuksesi nollataan tai poistetaan, mutta sovelluksilla voi olla omat asetuksensa ja tunnustyyppinsä, jotka voivat vaikuttaa näkemiisi mainoksiin.

Lue lisää mainostunnuksen nollaamisesta tai poistamisesta.

Android-laitteen YouTube-sovelluksessa

Jos olet kirjautunut sisään

Jos olet kirjautuneena Google-tilillesi, mainosten personointi Googlen palveluissa sekä kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa riippuu My Ad Center ‑asetuksistasi. Lue, mitä tapahtuu, kun laitat personoidut mainokset pois päältä My Ad Centerissä.

Näin laitat personoidut mainokset pois päältä YouTube-sovelluksessa:

1. Valitse Tili ja sitten Asetukset.
  2. Vieritä kohtaan "Yksityisyys" ja sitten "Google-mainosasetukset", niin siirryt My Ad Centeriin.
  3. Valitse Personoidut mainokset ‐kohdasta Käytetään tai Ei käytetä.
  4. Vahvista valinta.

Jos olet kirjautunut ulos

Jos laitat mainosten personoinnin pois päältä YouTube-sovelluksessa ollessasi uloskirjautuneena, Google ei personoi mainoksia kyseisen laitteen sovelluksessa. Tämän jälkeen YouTube-sovelluksessa näkemäsi mainokset perustuvat yleisiin asioihin, kuten kellonaikaan tai katselemasi videon aiheeseen. Lue lisää siitä, mitä tapahtuu, kun laitat personoidut mainokset pois päältä uloskirjautuneena.

Näin laitat personoidut mainokset pois päältä YouTube-sovelluksessa ollessasi uloskirjautuneena:

1. Valitse Tili ja sitten Asetukset.
  2. Vieritä kohtaan "Historia ja yksityisyys" ja laita Salli personoidut mainokset pois päältä.
  3. Vahvista valinta.

Yhdistetty TV

Jos käytät yhdistettyä TV:tä Android TV:n, Google TV:n tai television YouTube-sovelluksen kanssa, voit valita, personoidaanko mainokset suoraan laitteellasi.

Näin laitat personoidut mainokset päälle tai pois käyttämällä kaukosäädintä tai yhdistettyä mobiililaitetta:

1. Valitse mainoksesta Mainosasetukset. Näytölle avautuu uusi näkymä, joka sisältää URL-osoitteen, QR-koodin ja useita vaihtoehtoja.
  2. Valitse Personoidut mainokset ovat päällä / poissa päältä.
  3. Valitse Laita päälle / pois päältä.
Android TV

Android TV:ssä näkemäsi mainokset voidaan personoida laitteen mainostunnuksen perusteella. Voit muuttaa mainostunnuksen asetuksia jokaisessa käyttämässäsi yhdistetyssä TV:ssä.

Näin voit vaikuttaa mainosten personointiin Android TV:ssä:

• Nollaa laitteen mainostunnus, jolloin nykyinen tunnus korvautuu uudella. Sovelluksissa voi edelleen näkyä personoituja mainoksia, mutta ne eivät välttämättä ole yhtä osuvia tai kiinnostavia.
  • Poista laitteen mainostunnus, jolloin sen tilalle ei tule uutta. Sovelluksissa voi edelleen näkyä mainoksia, mutta ne eivät välttämättä ole yhtä osuvia tai kiinnostavia. Et näe enää tähän mainostunnukseen perustuvia mainoksia, mutta saatat silti nähdä mainoksia esimerkiksi sovelluksille jakamiesi tietojen perusteella.

Lue lisää mainosasetusten muuttamisesta Android TV:ssä.

Muut kuin Googlen laitteet

Monet yhdistetyt TV-laitteet tukevat mainostunnuksia ja tarjoavat tapoja laittaa personoitu mainonta pois päältä. Näet kaikki laitteet ja tavat Network Advertising Initiativen sivustolta.

Lue lisää Network Advertising Alliancen sivuilta.

↑ Alkuun

Muissa mainosverkostoissa

Mainokseni-sivustolta

Google on yksi monista mainosverkostoista, jotka personoivat mainoksia sen perusteella, mitä ihmiset tekevät verkossa. Siirry Mainokseni-sivustolle, niin voit vaikuttaa Googlen ja muiden mainosverkostojen toimittamiin mainoksiin.

Siirry Mainokseni-sivustolle

↑ Alkuun

Kumppanisivustoilta ja ‑sovelluksista kerätyn datan tallentaminen Google-tilille

Kun käytät Googlen kanssa mainontayhteistyötä tekeviä sivustoja tai sovelluksia, selausdata voidaan tallentaa Google-tilillesi. Dataa käytetään mainosten personointiin, jotta näet käyttämilläsi selaimilla ja laitteilla mainoksia sinua kiinnostavista tuotteista ja brändeistä.

Näin aloitat tai lopetat datan tallentamisen Google-tilille

Jos haluat aloittaa tai lopettaa kumppanisivustoilta ja ‑sovelluksista kerätyn datan tallentamisen Google-tilillesi, tee näin:

1. Avaa Kumppanimainosten asetukset
    tai
    Valitse näkemästäsi mainoksesta Suljeja sittenTarkista näihin mainoksiin liittyvät asetukset.
  2. Valitse Tallenna Google-tilillesi dataa myös Googlen kumppanisivustoilta ja ‑sovelluksista tai poista sen valinta.
  3. Vahvista muutokset.

Siirry kumppanimainosten asetuksiin

Kun lopetat kumppaneilta kerätyn datan tallentamisen Google-tilillesi

• Google ei tallenna enää kumppanisivustoilta tai ‑sovelluksista saatavaa selausdataa Google-tilillesi.
  • Google ei käytä Google-tilisi tapahtumia ja tietoja mainosten personointiin kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa.

Mihin tämä asetus vaikuttaa?

Asetus koskee vain niitä selaimia tai laitteita, joilla olet kirjautuneena Google-tilillesi.

↑ Alkuun