Styra vilka annonser som visas

Du kan göra annonserna som visas för dig mer användbara eller riktade specifikt till dig. Google-annonser visas:

• i Googles tjänster, till exempel Sök eller YouTube
  • på webbplatser och i appar som samarbetar med Google för att visa annonser.

Redigera uppgifter eller intressen

1. Öppna sidan Annonsinställningar.
  2. Välj Logga in uppe till höger om du inte redan är inloggad. Följ anvisningarna.
  3. Aktivera Personliga annonspreferenser om inställningen är inaktiverad.
  4. Välj dina uppgifter eller intressen under Så här anpassas annonser för dig.
    • Om du vill uppdatera dina uppgifter väljer du Uppdatera. Följ stegen på skärmen.
    • Om du vill ta bort ett intresse väljer du Inaktivera. Bekräfta genom att välja Inaktivera.
    • Om du vill återaktivera ett intresse väljer du Detta har du inaktiverat. Välj intresset och sedan Aktivera igen.

Inaktivera Personliga annonspreferenser om du inte vill få anpassade annonser. Läs mer om att ta bort anpassade annonser.

Använda dina annonspreferenser överallt

Om du vill visa annonser utifrån inställningarna loggar du in på kontot på alla dina enheter.

1. Öppna webbläsaren, till exempel Chrome eller Firefox, på datorn.
  2. Besök google.com.
  3. Klicka på Logga in uppe till höger om du inte är inloggad. Följ anvisningarna.

Om webbläsaren är inställd på att blockera cookies kanske annonser inte visas utifrån dina inställningar, även om du är inloggad.

Så fungerar annonsinställningar

Varje Google-konto har sina egna annonsinställningar. Om du har flera konton är annonsinställningarna unika för varje konto. Annonsinställningarna sparas när du är inloggad på Google-kontot.

När du är inloggad anpassas annonser utifrån aktiviteten och uppgifterna i Google-kontot. Du kan visa och redigera din aktivitet på Min aktivitet.

När du inte är inloggad sparas annonsinställningarna på enheten eller i webbläsaren. Annonsinställningarna sparas inte om du rensar cookies i webbläsaren, skaffar en ny enhet eller återställer ditt reklam-id.