De advertenties beheren die u te zien krijgt

U kunt de advertenties die u te zien krijgt relevanter maken of advertenties zien die specifiek op u zijn gericht. U krijgt Google-advertenties te zien via:

• Google-services, zoals Zoeken of YouTube;
  • websites en apps die samenwerken met Google om advertenties weer te geven.

Uw gegevens of interesses bewerken

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Advertentiepersonalisatie op Ga naar Advertentie-instellingen.
  4. Schakel Advertentiepersonalisatie in als deze optie is uitgeschakeld.
  5. Selecteer uw persoonlijke gegevens of interesses bij 'Hoe worden uw advertenties gepersonaliseerd?'.
    • Selecteer Updaten om uw gegevens te updaten. Volg de stappen op het scherm.
    • Selecteer Uitschakelen om een interesse te verwijderen. Bevestig door Uitschakelen te selecteren.
    • Als u een interesse wilt terughalen, selecteert u Wat heeft u uitgeschakeld?. Kies een interesse en selecteer Weer inschakelen.

Als u geen gepersonaliseerde advertenties wilt zien, schakelt u Advertentiepersonalisatie uit. Meer informatie over hoe u gepersonaliseerde advertenties stopzet.

Uw advertentievoorkeuren overal toepassen

Als u advertenties wilt zien op basis van uw instellingen, logt u op al uw apparaten in op uw account.

Op uw apparaat

Bekijk meer informatie over hoe u uw Google-account toevoegt aan uw apparaat.

In uw browser

1. Open een browser op uw Android-telefoon of -tablet, zoals Chrome of Firefox.
  2. Ga naar google.nl.
  3. Als u nog niet bent ingelogd, tikt u rechtsboven op Inloggen. Volg de stappen.

Gepersonaliseerde advertenties uitschakelen

1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Advertentiepersonalisatie op Ga naar Advertentie-instellingen.
  4. Klik op de schakelaar naast Advertentiepersonalisatie zodat deze op AAN staat.

U kunt personalisatie ook uitschakelen voor uw browser door de extensie IBA Opt-out te installeren.

Nadat u personalisatie heeft uitgeschakeld, gebruikt Google uw gegevens niet langer om uw advertenties te personaliseren. Advertenties kunnen nog wel worden getarget aan de hand van gegevens zoals uw algemene locatie of de content van de website die u bezoekt.

Gepersonaliseerde advertenties op niet-Google-websites en -apps beheren op basis van uw Google-accountactiviteit
  1. Ga naar uw Google-account.
  2. Klik in het linkernavigatievenster op Gegevens en personalisatie.
  3. Klik in het deelvenster Advertentiepersonalisatie op Ga naar Advertentie-instellingen.
  4. Klik op Meer opties.
  5. Verwijder het vinkje uit het selectievakje naast 'Laat uw activiteit en gegevens van Google-services ook gebruiken om advertenties te personaliseren op websites en in apps die voor de weergave van advertenties samenwerken met Google.'

Als u geen selectievakje ziet, is deze instelling al uitgeschakeld vanwege een andere instelling of door uw beheerder.

Geen gepersonaliseerde advertenties meer ontvangen van andere advertentienetwerken
Google is een van de vele advertentienetwerken die advertenties personaliseren op basis van uw online activiteit. Ga naar Info om advertenties van andere advertentienetwerken te beheren.

Hoe advertentie-instellingen werken

Elk Google-account heeft zijn eigen advertentie-instellingen. Als u meerdere accounts heeft, zijn uw advertentie-instellingen voor elk account uniek. Uw advertentie-instellingen worden opgeslagen wanneer u bent ingelogd op uw Google-account.

Wanneer u bent ingelogd, worden advertenties gepersonaliseerd met de activiteit en gegevens uit uw Google-account. U kunt uw activiteit bekijken en bewerken in Mijn activiteit.

Als u niet bent ingelogd, worden uw advertentie-instellingen opgeslagen op uw apparaat of in uw browser. Uw advertentie-instellingen worden niet opgeslagen als u de cookies van uw browser wist, een nieuw apparaat in gebruik neemt of uw advertentie-ID reset.