Tietoja Google-mainoksista

Kun selaat internetiä, käytät mobiilisovelluksia, luet sähköpostia tai teet ostoksia verkossa, näet mainoksia. Google näyttää mainoksia Googlen tuotteissa, kuten Google-haussa, YouTubessa ja Gmailissa. Lisäksi Googlen mainoksia näyttää yli kaksi miljoonaa verkkosivustoa ja sovellusta, jotka eivät ole Googlen omistuksessa. Googlen mainosverkosto on yksi monista mainosverkostoista, joissa käyttäjien näkemiä mainoksia voidaan personoida heidän online-toimintansa perusteella.

Tämän artikkelin aiheet:

Google-mainonnan personoinnin hallinta

Google tallentaa käyttäjän mainosasetukset nyt eri tavalla kuin ennen. Lue lisää siitä, miten Google käyttää evästeitä mainosten personoinnissa.

Googlen näyttämiä mainoksia personoidaan monen eri tekijän perusteella – esimerkiksi sen mukaan, millaisilla verkkosivustoilla käyttäjä on käynyt tai millaisia mobiilisovelluksia hän on asentanut. Jos mainosten personointi ei ole käytössä, mainoksissa saatetaan silti hyödyntää muita kuin henkilökohtaisia tietoja, kuten käyttäjän yleistä sijaintia taikka auki olevan sivuston tai sovelluksen aiheita.

Mihin personointi perustuu?

Google voi näyttää sinulle mainoksia useiden tekijöiden perusteella. Näitä ovat esimerkiksi
  • verkkosivustot, joilla käyt, ja laitteessasi olevat mobiilisovellukset
  • selaimesi evästeet ja Google-tilisi asetukset
  • Googlen välityksellä mainostavien yritysten verkkosivustot ja sovellukset, joissa olet käynyt
  • toimintasi muissa laitteissa
  • edelliset vuorovaikutukset Googlen mainosten tai mainospalvelujen kanssa
  • Google-tilisi toiminta ja tiedot.

Voit vaikuttaa Google-mainosten personointiin tai poistaa personoinnin kokonaan käytöstä mainosasetusten avulla.

Tärkeää

Kun Google näyttää sinulle räätälöityjä mainoksia, evästeeseen tai muuhun vastaavaan tekniikkaan perustuvaa tunnistetta ei yhdistetä arkaluonteisiin luokkiin, kuten rotuun, uskontoon, seksuaaliseen suuntautumiseen tai terveydentilaan.

Google ei milloinkaan myy henkilötietojasi eteenpäin. Lisätietoja tietosuojasta

Mobiililaitteiden asetukset

Mainoksia voidaan räätälöidä käyttämäsi laitteen mukaan. Voit poistaa personoinnin käytöstä laitteesi asetuksista. Nämä asetukset koskevat sovelluksia, joissa käytetään mobiililaitteen mainostunnistetta.

1. Avaa laitteellasi Googlen asetussovellus (laitteesta riippuen se on nimeltään joko Google-asetukset tai Asetukset).
  2. Vieritä alas ja valitse Google.
  3. Valitse Mainokset.
  4. Valitse Poista aihepiiriin perustuva mainonta käytöstä tai Poista mainosten personointi käytöstä.

Lue lisää mainostunnuksen asetuksista

Google ja mainontastandardit

Googlen mainosverkosto on yksi yli sadasta verkossa toimivasta mainosverkostosta, jotka näyttävät mainoksia sivustoilla ja sovelluksissa. Google kuuluu verkkomainonnan standardeja kehittäviin ja noudattaviin mainosalan järjestöihin, kuten Digital Advertising Allianceen ja Network Advertising Initiativeen. Google noudattaa kyseisten ryhmien käytännesääntöjä ja/tai itsesääntelyperiaatteita, kun esimerkiksi DAA ja NAI sitä vaativat.

Olet ehkä huomannut Mainokseni-kuvakkeen AdChoices icon Digital Advertising Allianceen kuuluvien mainosverkostojen näyttämissä mainoksissa. Eri alueilla toimii eri järjestöjä. Lisätietoja näistä on alla.

Järjestö Sijainti
Australian Digital Advertising Alliance Australia
Digital Advertising Alliance (DAA) Yhdysvallat
Digital Advertising Alliance of Canada Kanada
European Digital Advertising Alliance Eurooppa
Network Advertising Initiative Yhdysvallat

Luo AdSense-tili

Palautteen antaminen juuri näkemästäsi mainoksesta tai verkkosivustosta