Kontroller hvilke annonser du får se, når du ser dem

I denne artikkelen

Her kontrollerer du annonsene dine

Med «Mitt annonsesenter» og «Om denne annonsen» får du bedre kontroll over annonseopplevelsen. Enten du bruker Google-tjenester som YouTube og Søk, eller du besøker nettsteder som samarbeider med Google for å vise annonser, kan du blant annet blokkere og rapportere annonser og finne ut hvem som har betalt for dem.

Mitt annonsesenter fungerer best i den nyeste versjonen av nettlesere. Hvis du bruker en nettleser i en eldre versjon, kan du kanskje ikke bruke Mitt annonsesenter. Finn ut mer om hvordan du oppdaterer nettlesere.

«Mitt annonsesenter» i annonser

Du kan åpne «Mitt annonsesenter» direkte i annonsene du ser på Google-tjenester, for eksempel på Søk og YouTube.

Slik åpner du «Mitt annonsesenter» i annonser: velge Mer  eller Informasjon .

«Mitt annonsesenter» er under lansering for alle Google-tjenester. Det er ikke sikkert at alle funksjonene nedenfor er tilgjengelige umiddelbart i alle Google-tjenester.

«Mitt annonsesenter» på en TV med nettilkobling

Hvis du bruker en TV med nettilkobling via Android TV eller Google TV eller du bruker YouTube-appen på en TV, kan du åpne «Mitt annonsesenter» direkte fra annonsene du ser. For å ivareta personvernet ditt får du en spesiell link og en QR-kode for å få tilgang til «Mitt annonsesenter».

Slik åpner du «Mitt annonsesenter» på TV-en med nettilkobling ved å bruke fjernkontrollen eller den tilkoblede mobilenheten:

1. Velg Annonsealternativer i annonsen.
  2. Gå til spesiallinken som er oppgitt
    Eller
  3. Skann QR-koden på TV-en med nettilkobling med kameraet på mobilenheten.

Om denne annonsen

Du kan åpne «Om denne annonsen» direkte i annonsene du ser på nettsteder og i apper som tilhører partnere. Disse appene og nettstedene er verken eid eller drevet av Google, men viser annonser ved hjelp av Google-teknologi.

Ikke alle apper og nettsteder bruker Google-teknologi for å vise annonser. Mange bruker andre annonseplattformer.

Blokker annonser

Med «Mitt annonsesenter» og «Om denne annonsen» kan du blokkere annonser du ikke vil se. Når du har blokkert en annonse, gjør vi vårt beste for å sikre at du ikke ser denne annonsen i Google-tjenester eller på partnernettsteder – i hvert fall ikke de neste 6 månedene – mens du er logget på Google-kontoen din.

Denne funksjonen er ikke tilgjengelig hvis du har slått av personlig tilpassede annonser eller har logget av Google-kontoen din.

Finn ut hvordan du slår av eller på personlig tilpassede annonser på Google.

På Google

Slik blokkerer du annonser på Google-tjenester, for eksempel på Søk og YouTube:

1. I annonsen velge Mer  eller Informasjon .
  2. Velg Blokker annonsen .

På TV-er med nettilkobling

Slik stopper du visningen av en annonse på en TV med nettilkobling ved å bruke fjernkontrollen eller den tilkoblede mobilenheten:

1. Velg Annonsealternativer i annonsen.
  2. Velg Slutt å se denne annonsen.

På nettsteder og i apper som samarbeider med Google

Slik stopper du visningen av en annonse på nettsteder og i apper som samarbeider med Google:

1. I annonsen velge Lukk  eller Annonsevalg .
  2. Velg Slutt å se denne annonsen.

Slik rapporterer du annonser

For Google er det svært viktig å sikre at brukerne vises passende annonser. Likevel skjer det av og til at dårlige annonser slipper gjennom. Hvis du ser en annonse du mener bryter Googles annonseretningslinjer, kan du rapportere den.

Når du rapporterer en annonse, blir den ikke blokkert. Finn ut hvordan du blokkerer annonser.

Avhengig av hvor du ser den aktuelle annonsen, kan ikonene og fremgangsmåten nedenfor være noe annerledes. Slik rapporterer du annonser:

1. I annonser du ser på Google, må du velge Mer  eller Informasjon .
    Eller:
    I annonser du ser i partnerapper eller på partnernettsteder, må du velge Lukk  eller Annonsevalg  og deretter Hvorfor vises denne annonsen?.
  2. Hvis du ser flere annonser øverst i Mitt annonsesenter, velger du den du vil rapportere.
  3. Velg Rapporter annonsen .
  4. Hvis du ikke er logget på Google-kontoen din, skriver du inn e-postadressen din.
  5. Velg årsaken til at du rapporterer annonsen.
  6. Fyll ut skjemaet.
    Hvis feltene i skjemaet er utfylt på forhånd, skal du ikke endre dem.
  7. Hvis det er aktuelt, kan du utdype hvorfor du mener at denne annonsen er i strid med retningslinjene.
    Hvis du for eksempel tror at en annonse er nettfisking, oppgir du navnet på nettstedet annonsøren hevder å representere.
  8. Velg Send inn.

Når du har rapportert en annonse, sender vi deg en e-post for å bekrefte at vi har mottatt rapporten.

Når vi har mottatt rapporten, gjennomgår vi den. Finn ut mer om gjennomgangsprosessen

Lik annonser

Hvis du ser en annonse for et produkt eller en tjeneste du er interessert i, kan du like annonsen. Etter at du har likt en annonse, begynner du kanskje å se flere annonser av denne typen.

Slik liker du annonser på Google-nettsteder:

1. I annonsen velge Mer  eller Informasjon .
  2. Hvis du ser flere annonser øverst i «Mitt annonsesenter», velger du annonsen du vil like.
  3. Velg Lik annonsen .

Denne funksjonen er ikke tilgjengelig hvis du har slått av personlig tilpassede annonser eller har logget av Google-kontoen din.

Finn ut hvordan du aktiverer eller deaktiverer personlig tilpassede annonser på Google.

Tilpass emnene og merkevarene du ønsker å se i annonser

Med Mitt annonsesenter kan du tilpasse annonsene dine ved å velge emnene og merkevarene du ønsker å se flere eller færre annonser om. Når du tilpasser annonsene dine, får du bedre kontroll over hvilke typer annonser du ser på Google-tjenester som for eksempel Søk og YouTube.

Ved å tilpasse annonsene påvirker du hvilke annonser Google viser deg. Hvis du forteller Google at du vil se flere annonser om fotturer og færre om smykker, ser du kanskje flere annonser knyttet til friluftsliv og færre annonser for halskjeder.

Med personlig tilpasning av annonser blokkerer du ikke emner eller merkevarer fullstendig
Når du tilpasser annonsene, innebærer det ikke at du ser flere eller færre annonser totalt sett. Hvis du forteller Google at du vil se færre annonser om et emne eller en merkevare, får du presentert færre annonser om dette emnet eller denne merkevaren. I enkelte tilfeller kan du likevel se en annonse knyttet til emnet eller merkevaren. Hvis du for eksempel har angitt at du ønsker å se færre annonser for smykker, men senere søker etter øredobber på Google Søk, kan du se annonser for øredobber.

På Google

Du kan tilpasse annonsene dine i Mitt annonsesenter og på annonser du ser på Google-tjenester. Slik tilpasser du annonsene når du ser en annonse på Google:

1. I annonsen velge Mer  eller Informasjon .
  2. Velg Se flere  eller Se færre  om emnene eller merkevarene du vil se flere eller færre annonser om.

Mitt annonsesenter er under lansering for alle Google-tjenester. Det er imidlertid ikke sikkert at du ser denne funksjonen i alle Google-tjenestene med en gang.

Denne funksjonen er ikke tilgjengelig hvis du har slått av personlig tilpassede annonser eller er logget av Google-kontoen din.

Finn ut hvordan du kan aktivere eller deaktivere personlig tilpassede annonser på Google.

Om denne annonsøren

Google krever at annonsører fullfører identitetsbekreftelse. I løpet av denne prosessen må annonsørene sende inn juridisk dokumentasjon der navnet og adressen deres fremgår. Du kan se slike bekjentgjørelser i annonser i Google-tjenester, for eksempel på Søk og YouTube, og på andre nettsteder som samarbeider med Google.

Finn ut mer om prosessen for bekreftelse av annonsøridentitet

På Google

Slik kan du finne ut mer om annonsører på Google-tjenester som for eksempel Søk og YouTube:

1. I annonsen velge Mer  eller Informasjon .
  2. Velg Om denne annonsøren.

I apper og på nettsteder som samarbeider med Google

Slik kan du finne ut mer om annonsører i apper og på nettsteder som samarbeider med Google:

1. I annonsen velge Lukk  eller Annonsevalg .
  2. Velg Hvorfor vises denne annonsen?