Näin voit vaikuttaa näkemiisi mainoksiin

Sisällys:

Missä voit hallinnoida mainoksia

My Ad Centerin ja Tästä mainoksesta ‐ilmoituksen kautta voit vaikuttaa mainoskokemukseesi paremmin. Kun käytät Googlen palveluita (esim. YouTubea tai Hakua) tai käyt sivustoilla, jotka tekevät Googlen kanssa mainontayhteistyötä, voit muun muassa estää mainoksen, tehdä siitä ilmoituksen tai katsoa, kuka on maksanut sen.

My Ad Center toimii parhaiten uusimmissa selainversioissa. Sen käyttö ei välttämättä onnistu vanhemmissa selainversioissa. Lue lisää selaimen päivittämisestä.

My Ad Center mainoksissa

Voit avata My Ad Centerin suoraan mainoksista, joita näet Googlen palveluissa, esimerkiksi Haussa ja YouTubessa.

Avaa My Ad Center mainoksesta valitsemalla  Lisää  tai Tiedot .

My Ad Center tulee saataville kaikkiin Googlen palveluihin. Kaikki seuraavat ominaisuudet eivät kuitenkaan välttämättä näy kaikissa Googlen palveluissa heti.

My Ad Center yhdistetyssä TV:ssä

Jos käytät yhdistettyä TV:tä Android TV:n, Google TV:n tai television YouTube-sovelluksen kanssa, voit avata My Ad Centerin suoraan näkemistäsi mainoksista. Yksityisyytesi suojaamiseksi saat erillisen linkin ja QR-koodin, joiden avulla pääset My Ad Centeriin.

Näin pääset My Ad Centeriin käyttämällä kaukosäädintä tai yhdistettyä mobiililaitetta:

1. Valitse mainoksesta Mainosasetukset.
  2. Klikkaa saamaasi linkkiä
    tai
  3. Skannaa QR-koodi yhdistetyn TV:n ruudulta mobiililaitteen kameralla.

Tästä mainoksesta

Voit avata Tästä mainoksesta ‐ilmoituksen suoraan mainoksista, joita näet kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa. Kumppanisivustot ja ‐sovellukset käyttävät Googlen teknologiaa mainosten kohdistamiseen, eivätkä ne ole Googlen omistamia tai ylläpitämiä.

Kaikki sivustot ja sovellukset eivät käytä Googlen teknologiaa mainosten kohdistamiseen, vaan monet niistä käyttävät tähän muita mainosalustoja.

Mainoksen estäminen

My Ad Centerin ja Tästä mainoksesta ‐ilmoituksen kautta voit estää mainokset, joita et halua nähdä. Kun olet estänyt mainoksen, pyrimme parhaamme mukaan varmistamaan, ettet näe kyseistä mainosta Googlen palveluissa tai kumppanisivustoilla vähintään kuuteen kuukauteen silloin, kun olet kirjautuneena Google-tilillesi.

Ominaisuus ei ole käytettävissä, jos olet laittanut personoidut mainokset pois päältä tai et ole kirjautuneena Google-tilillesi.

Lue, miten voit laittaa personoidut mainokset päälle tai pois päältä Googlessa.

Googlessa

Näin voit estää mainoksen näkymisen Googlen palveluissa, kuten Haussa ja YouTubessa:

1. Valitse mainoksesta  Lisää  tai Tiedot .
  2. Valitse Estä mainos .

Yhdistetyssä TV:ssä

Näin voit estää mainoksen näkymisen yhdistetyssä TV:ssä käyttämällä kaukosäädintä tai yhdistettyä mobiililaitetta:

1. Valitse mainoksesta Mainosasetukset.
  2. Valitse Älä näytä tätä mainosta.

Googlen kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa

Näin voit estää mainoksen näkymisen Googlen kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa:

1. Valitse mainoksesta Sulje tai Mainokseni .
  2. Valitse Älä näytä tätä mainosta.

Näin teet ilmoituksen mainoksesta

Google pyrkii kaikin keinoin varmistamaan käyttäjille näkyvien mainosten turvallisuuden, mutta haitallisia mainoksia ei silti aina pystytä estämään. Jos näet mainoksen, joka mielestäsi rikkoo Googlen mainoskäytäntöjä, voit tehdä siitä ilmoituksen.

Ilmoituksen tekeminen ei estä kyseistä mainosta. Lue lisää mainoksen estämisestä.

Alla olevat vaiheet ja kuvakkeet voivat vaihdella sen mukaan, missä mainos näkyy. Näin voit tehdä mainoksesta ilmoituksen:

1. Valitse Googlen palveluissa näkyvästä mainoksesta  Lisää  tai Tiedot
    tai
    valitse Googlen kumppanisivustolla tai ‑sovelluksessa näkyvästä mainoksesta  Sulje tai Mainokseni ja sittenMiksi tämä mainos?
  2. Jos näet My Ad Centerin yläreunassa useita mainoksia, valitse niistä se mainos, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Valitse Tee ilmoitus mainoksesta .
  4. Jos et ole kirjautuneena Google-tilillesi, lisää sähköpostiosoitteesi.
  5. Valitse syy, jonka vuoksi teet ilmoituksen mainoksesta.
  6. Täytä lomake.
    Jos lomakkeessa on esitäytettyjä kenttiä, älä muokkaa niitä.
  7. Kerro meille tarvittaessa, miksi mainos mielestäsi rikkoo käytäntöjämme.
    Jos esimerkiksi uskot, että mainos pyrkii tietojenkalasteluun, ilmoita sen sivuston nimi, jolta kyseisen mainoksen väitetään olevan peräisin.
  8. Valitse Lähetä.

Kun olet tehnyt mainoksesta ilmoituksen, saat sähköpostiisi vahvistuksen siitä, että olemme vastaanottaneet ilmoituksesi.

Kun olemme vastaanottaneet ilmoituksesi, tarkastamme sen. Lue lisää tarkastusprosessistamme.

Mainoksesta tykkääminen

Jos näet Googlessa mainoksen tuotteesta tai palvelusta, josta olet kiinnostunut, voit tykätä siitä. Tämän jälkeen saatat nähdä samantyyppisiä mainoksia useammin.

Näin voit tykätä mainoksesta Googlen sivustoilla:

1. Valitse mainoksesta  Lisää  tai Tiedot .
  2. Jos näet My Ad Centerin yläreunassa useita mainoksia, valitse niistä se mainos, josta haluat tykätä.
  3. Valitse Tykkää mainoksesta .

Ominaisuus ei ole käytettävissä, jos olet laittanut personoidut mainokset pois päältä tai et ole kirjautuneena Google-tilillesi.

Lue, miten voit laittaa personoidut mainokset päälle tai pois päältä Googlessa.

Mainosten aiheiden ja brändien valitseminen

My Ad Centerissä voit valita aiheita ja brändejä, joista haluat nähdä enemmän tai vähemmän mainoksia. Näin voit säädellä paremmin sitä, millaisia mainoksia näet Googlen palveluissa, esimerkiksi Haussa ja YouTubessa.

Tekemällä mainoksiin liittyviä valintoja vaikutat siihen, miten Google kohdistaa sinulle mainoksia. Jos kerrot Googlelle, että haluat enemmän vaellusaiheisia mainoksia ja vähemmän korumainoksia, voit alkaa nähdä useammin ulkoiluun liittyviä mainoksia ja harvemmin kaulakoruihin liittyviä mainoksia.

Mainosvalinnat eivät estä mainosten aiheita tai brändejä kokonaan
Mainosvalintojen tekeminen ei tarkoita, että näkisit ylipäätään enemmän tai vähemmän mainoksia. Kun kerrot Googlelle, että haluat nähdä vähemmän johonkin aiheeseen tai brändiin liittyviä mainoksia, tällaisten mainosten määrä vähenee pian. Joissain tapauksissa saatat kuitenkin edelleen nähdä kyseiseen aiheeseen tai brändiin liittyvän mainoksen. Jos olet esimerkiksi halunnut vähentää korumainosten määrää mutta etsit Google Hausta korvakoruja, saatat nähdä korvakorumainoksia.

Googlessa

Voit tehdä mainoksia koskevia valintoja Googlen palveluissa näkemiesi mainosten kautta tai My Ad Centerissä. Näin voit muokata mainosasetuksia, kun näet mainoksen Googlessa:

1. Valitse mainoksesta  Lisää  tai Tiedot .
  2. Valitse Näytä lisää tai Näytä vähemmän niiden aiheiden tai brändien kohdalta, joista haluat nähdä enemmän tai vähemmän mainoksia.

My Ad Center tulee saataville kaikkiin Googlen palveluihin. Et kuitenkaan välttämättä heti näe tätä ominaisuutta kaikissa Googlen palveluissa.

Ominaisuus ei ole käytettävissä, jos olet laittanut personoidut mainokset pois päältä tai et ole kirjautuneena Google-tilillesi.

Lue, miten voit laittaa personoidut mainokset päälle tai pois päältä Googlessa.

Tietoa tästä mainostajasta

Google edellyttää mainostajilta henkilöllisyyden todentamista. Mainostajien on toimitettava Googlelle virallisia asiakirjoja, joista käy ilmi mainostajan nimi ja sijainti. Näet näitä mainosilmoituksia Googlen palveluissa (esim. Haussa ja YouTubessa) sekä muilla sivustoilla, jotka tekevät Googlen kanssa yhteistyötä.

Lue lisää mainostajan henkilöllisyyden todennuksesta.

Googlessa

Näin saat lisätietoa mainostajasta Googlen palveluissa, esimerkiksi Haussa ja YouTubessa:

1. Valitse mainoksesta  Lisää  tai Tiedot .
  2. Valitse Tietoa tästä mainostajasta.

Googlen kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa

Näin saat lisätietoa mainostajasta Googlen kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa:

1. Valitse mainoksesta Sulje tai Mainokseni .
  2. Valitse Miksi tämä mainos?