Miksi näet mainoksen

Kun näet Googlen verkostosta peräisin olevan mainoksen, voit lukea siitä lisätietoja:

• Google-palvelut, esimerkiksi Google Haku, YouTube tai Gmail: Valitse Tiedot Tiedot ja sitten  Miksi tämä mainos
  • Googlen ulkopuoliset sivustot ja sovellukset, jotka näyttävät mainoksia Googlen avulla: Valitse AdChoices Miksi tämä mainos.

Syitä mainoksen näkemiseen

• Omat tietosi:
    • Google-tilisi tiedot, esim. ikä ja sukupuoli
    • Yleinen sijaintisi
  • Oma toiminta:
    • Nykyinen hakukyselysi
    • Aiemmat hakutapahtumat
    • Toimintasi ollessasi kirjautuneena Googleen
    • Aiemmat reaktiosi mainoksiin
    • Käyttämäsi sivustotyypit
    • Toiminta laitteesi mobiilisovelluksissa
    • Toimintasi muilla laitteilla
  • Muut tiedot:
    • Kellonaika
    • Mainostajalle antamasi tiedot, esimerkiksi sähköpostiosoite tilatessasi uutiskirjeen

Google voi räätälöidä mainoksia tehdäkseen niistä sinulle hyödyllisempiä.

Emme räätälöi mainoksia perustuen arkaluontoisiin tietoihin, esim. rotuun, uskontoon, seksuaaliseen suuntaukseen tai terveyteen.

Näkemiesi mainosten tyypit

• Mainokset Googlen palveluissa: Saatat nähdä mainoksia Google Haun tulosten yhteydessä tai YouTube-videon alussa.
  • Mainokset Googlen ulkopuolisilla sivustoilla tai sovelluksissa: Googlen ulkopuoliset sivustot ja sovellukset (esimerkiksi sanomalehden verkkosivusto tai pelisovellus) näyttävät mainoksia yhteistyössä Googlen kanssa.

Googlen yhteistyö mainostajien kanssa

Monet verkkosivustot tarvitsevat mainoksia voidakseen tarjota maksuttomia palveluja tai tietoja. Mainosten ansiosta myös monet Googlen palvelut ovat maksuttomia.

Googlen mainosverkosto tuo yhteen

• mainospaikkoja sisältävien verkkosivustojen omistajat
  • tuotteita mainostavat henkilöt
  • tuotteista kiinnostuneet henkilöt.

Google ei myy henkilötietojasi kenellekään, eikä kukaan saa lukea sähköpostejasi näyttääkseen sinulle mainoksia.

• Mainoksia näyttävät sivustot näkevät vain tietoja, joiden jakamista olet pyytänyt Googlelta.
  • Mainostajat näkevät vain mainostensa tehokkuuden.

Lisätietoja Google-mainosten toiminnasta

Googlen mainosstandardit

Google on mukana edunvalvontaryhmissä, jotka luovat ja valvovat verkkomainonnan standardeja: