Bestem selv, hvilke annoncer du får vist

I denne artikel kan du læse om følgende:

Her kan du styre dine annoncer

Med Mit annoncecenter og Om denne annonce har du mere kontrol over din annonceoplevelse. Uanset om du bruger Google-tjenester, f.eks. YouTube og Søgning, eller websites, der samarbejder med Google om at vise annoncer, kan du blokere en annonce, rapportere en annonce, få flere oplysninger om, hvem der har betalt for en annonce, og meget mere.

Mit annoncecenter fungerer bedst i de nyeste versioner af din browser. Du kan muligvis ikke bruge Mit annoncecenter uden den nyeste version af din browser. Få flere oplysninger om, hvordan du opdaterer din browser.

Brug af Mit annoncecenter i annoncer

Du kan åbne Mit annoncecenter direkte i de annoncer, du ser i Google-tjenester, f.eks. Søgning og YouTube.

Sådan åbner du Mit annoncecenter i en annonce: skal du vælge  Mere eller Oplysninger .

Mit annoncecenter udrulles til alle Google-tjenester. Det er dog ikke sikkert, at alle nedenstående funktioner kan ses i alle Google-tjenester med det samme.

Mit annoncecenter på dit forbundne tv

Hvis du bruger et forbundet tv med Android TV, Google TV eller YouTube-appen på dit tv, kan du åbne Mit annoncecenter direkte fra de annoncer, du ser. Af hensyn til beskyttelsen af dine personlige oplysninger får du adgang til et særligt link og en QR-kode, som du kan bruge til at få adgang til Mit annoncecenter.

Sådan får du adgang til Mit annoncecenter på dit forbundne tv ved hjælp af din fjernbetjening eller din forbundne mobilenhed:

1. Vælg Annoncemuligheder i annoncen.
  2. Klik på det særlige link
    Eller
  3. Scan QR-koden på dit forbundne tv med kameraet på din mobilenhed.

Om denne annonce

Du kan åbne Om denne annonce direkte i de annoncer, du ser på partnerwebsites og i partnerapps. Partnerwebsites og -apps anvender Google-teknologi til at vise annoncer, og de hverken ejes eller drives af Google.

Det er ikke alle websites eller apps, der bruger Google-teknologi til at vise annoncer. Mange websites og apps anvender andre annonceplatforme til at vise annoncer.

Bloker en annonce

Værktøjet Mit annoncecenter og erklæringen "Om denne annonce" giver dig mulighed for at blokere annoncer, du ikke vil have vist. Når du har blokeret en annonce, bestræber vi os på at sikre, at du ikke får vist den pågældende annonce i Google-tjenester eller på partnerwebsites i mindst seks måneder, når du er logget ind på din Google-konto.

Denne funktion er ikke tilgængelig, hvis du har deaktiveret personligt tilpassede annoncer eller er logget ud af din Google-konto.

Se, hvordan du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer på Google.

På Google

Sådan blokerer du en annonce i Google-tjenester, f.eks. Søgning og YouTube:

1. I annoncen skal du vælge  Mere eller Oplysninger .
  2. Vælg Bloker annonce .

På dit forbundne tv

Sådan stopper du med at se en annonce på dit forbundne tv ved hjælp af din fjernbetjening eller din forbundne mobilenhed:

1. Vælg Annoncemuligheder i annoncen.
  2. Vælg Vis ikke annoncen igen.

På websites og i apps, der samarbejder med Google

Sådan stoppes visning af en annonce på websites og i apps, der samarbejder med Google:

1. I annoncen skal du vælge Luk eller Annoncevalg .
  2. Vælg Vis ikke annoncen igen.

Sådan rapporterer du en annonce

Hos Google bestræber vi os i videst muligt omfang på at sørge for, at de annoncer, der vises, er sikre for brugerne, men det kan ske, at en problematisk annonce slipper gennem nettet. Hvis du ser en annonce, som efter din mening overtræder Googles annoncepolitikker, kan du rapportere den.

Rapportering af en annonce medfører ikke blokering af den pågældende annonce. Få flere oplysninger om, hvordan du blokerer en annonce.

Nedenstående fremgangsmåde og ikoner kan variere en smule, alt efter hvor annoncen vises. Sådan rapporterer du en annonce:

1. Gør følgende på annoncen, hvis den vises i en Google-tjeneste: skal du vælge  Mere eller Oplysninger .
    Eller
    Gør følgende på annoncen, hvis den vises på et website eller i en app, for hvilken der er indgået en samarbejdsaftale med Google: skal du vælge Luk eller Annoncevalg og derefterHvorfor denne annonce?
  2. Vælg den annonce, du vil rapportere, hvis der vises flere annoncer øverst i Mit annoncecenter.
  3. Vælg Rapportér annoncen .
  4. Angiv din mailadresse, hvis du ikke er logget ind på din Google-konto.
  5. Vælg årsagen til, at du rapporterer annoncen.
  6. Udfyld formularen.
    Hvis formularen indeholder felter, der er udfyldt på forhånd, skal du ikke redigere dem.
  7. Hvis du bliver bedt om det, kan du give os yderligere oplysninger om, hvorfor du mener, denne annonce overtræder vores politikker.
    Hvis du f.eks. mener, at en annonce er phishing, skal du angive navnet på det website, som annoncen hævder at være fra.
  8. Vælg Send.

Når du har rapporteret en annonce, modtager du en mail med en bekræftelse på, at vi har modtaget din rapport.

Når vi har modtaget din rapport, gennemgår vi den. Få flere oplysninger om vores gennemgangsproces

Giv en annonce et like

Hvis du ser en annonce på Google for et produkt eller en tjeneste, du er interesseret i, kan du give annoncen et like. Når du har givet en annonce et like, begynder du muligvis at se flere annoncer i samme stil.

Sådan giver du en annonce et like på Google-websites:

1. I annoncen skal du vælge  Mere eller Oplysninger .
  2. Hvis du ser flere annoncer øverst i Mit annoncecenter, skal du vælge den ønskede annonce.
  3. Vælg Giv annoncen et like .

Denne funktion er ikke tilgængelig, hvis du har deaktiveret personligt tilpassede annoncer eller er logget ud af din Google-konto.

Se, hvordan du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer på Google.

Tilpas annonceemner og brands

Med Mit annoncecenter kan du tilpasse dine annoncer ved at vælge de emner og brands, du gerne vil se flere eller færre annoncer om. Når du tilpasser dine annoncer, får du mere kontrol over, hvilke typer annoncer du får vist i Google-tjenester såsom Søgning og YouTube.

Når du tilpasser din annonce, påvirker det Googles afgørelse af, hvilke annoncer der skal vises. Hvis du fortæller Google, at du gerne vil se flere annoncer om vandreture og færre annoncer om smykker, begynder du muligvis at se flere annoncer om friluftsliv og færre annoncer om halskæder.

Når du tilpasser dine annoncer, medfører det ikke blokering af annonceemner eller brands
Når du tilpasser dine annoncer, betyder det ikke, at du generelt får vist flere eller færre annoncer. Når du fortæller Google, at du gerne vil se færre annoncer om et emne eller brand, begynder du snart at se færre annoncer om dette emne eller brand. I nogle tilfælde kan du dog stadig få vist en annonce om det pågældende emne eller brand. Hvis du f.eks. gerne vil se færre annoncer om smykker, men bruger Google Søgning til at finde øreringe, får du muligvis vist annoncer for øreringe.

På Google

Du kan tilpasse dine annoncer i Mit annoncecenter og i annoncer, du ser i Google-tjenester. Sådan tilpasser du dine annoncer, når du ser en annonce på Google:

1. I annoncen   skal du vælge  Mere eller Oplysninger .
  2. Vælg Se mere  eller Se færre  ved de emner eller brands, du gerne vil se flere eller færre annoncer om.

Mit annoncecenter udrulles til alle Google-tjenester. Denne funktion vises dog muligvis ikke i alle Google-tjenester med det samme.

Denne funktion er ikke tilgængelig, hvis du har slået personligt tilpassede annoncer fra eller er logget ud af din Google-konto.

Se, hvordan du aktiverer eller deaktiverer personligt tilpassede annoncer på Google.

Om denne annoncør

Google kræver, at annoncører gennemfører en identitetsverificering. Denne proces kræver, at annoncører indsender juridisk dokumentation med deres navn og lokation. Du kan se disse annonceerklæringer i Google-tjenester, f.eks. Søgning og YouTube, og andre websites, der samarbejder med Google.

Få flere oplysninger om processen til identitetsverificering af annoncører

På Google

Sådan får du flere oplysninger om en annoncør i Google-tjenester, f.eks. Søgning og YouTube:

1. I annoncen   skal du vælge  Mere eller Oplysninger .
  2. Vælg Om denne annoncør.

På websites og i apps, der samarbejder med Google

Sådan får du flere oplysninger om en annoncør på websites og i apps, der samarbejder med Google:

1. I annoncen  skal du vælge Luk eller Annoncevalg .
  2. Vælg Hvorfor denne annonce?