Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Problemen met de implementatie van TCF v2.0 oplossen

Het IAB heeft op 16 mei 2023 v2.2 van het IAB TCF aangekondigd. Vanaf 11 juli 2023 accepteert Google als leverancier TC-tekenreeksen via TCF v2.2. Verzoeken met TCF v2.2-tekenreeksen die vóór deze datum zijn verstuurd, kunnen tot fouten leiden.
  • TCF v2.1: we blijven TCF v2.1-tekenreeksen accepteren, maar moedigen CMP's aan om zich te houden aan de IAB-richtlijnen voor implementatiemijlpalen terwijl de branche de overstap maakt naar TCF v2.2.
  • Google-oplossingen voor toestemmingsbeheer: Google-oplossingen voor toestemmingsbeheer (beschikbaar op het tabblad Privacy en berichten van Ad Manager, AdSense en AdMob) bieden volgens plan vanaf begin november ondersteuning voor TCF v2.2 voor de AVG-toestemmingsberichten. Dit is in lijn met de geüpdatete IAB-implementatiedeadline van 20 november 2023 voor CMP's.

IAB Europe heeft versie 2.0 van het Transparency and Consent Framework (TCF) ontwikkeld in samenwerking met IAB Tech Lab en partnerbedrijven in de branche. Google biedt nu volledige ondersteuning voor het TCF versie 2.0.

Google biedt uitgevers een rapport met fouten die zijn gedetecteerd en een respijtperiode van 150 dagen. Uitgevers hebben dan de gelegenheid om fouten en verkeerde configuraties te corrigeren die zijn gerelateerd aan de lancering van het Transparency and Consent Framework versie 2.0 van IAB Europe.

In dit artikel vindt u meer informatie over hoe u problemen met de implementatie van TCF v2.0 oplost. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Geüpdatete richtlijnen

Updates

• Herinnering over de TCF-vereiste om elke 13 maanden opnieuw toestemming te vragen:

U bent verplicht op grond van het IAB TCF-beleid om gebruikers minimaal één keer per 13 maanden (390 dagen) te herinneren aan hun toestemmingskeuzes. Als de toestemmingsbeslissing meer dan 13 maanden oud is, wordt de TC-tekenreeks niet meer als geldig beschouwd door Google en laat Google geen advertenties meer zien aan die gebruiker. We raden u aan samen te werken met uw CMP om gebruikers te herinneren aan hun toestemmingskeuzes voordat de limiet van 13 maanden wordt bereikt.

• Fout 3.2 is opgelost. TC-tekenreeksen die in de afgelopen 13 maanden zijn geüpdatet, blijven geldig.

Oplossingen voor veelvoorkomende fouten

Doe het volgende om enkele van de meest voorkomende fouten in Ad Manager, AdSense en AdMob op te lossen:

Overweeg opnieuw toestemming te vragen aan gebruikers met TC-tekenreeksen waarmee geen inkomsten worden gegenereerd
(Fouten 1.1, 3.1, 4.1, 5.1, 5.2 en 6.1)

Gerelateerde fout(en)

Fout 1.1.Deze richtlijn kan ook worden toegepast op de fouten 3.1, 4.1, 5.1, 5.2 en 6.1.

Geüpdatete richtlijnen

Overweeg opnieuw toestemming te vragen aan gebruikers.

Onderbouwing

Uitgevers kunnen er baat bij hebben om opnieuw toestemming te vragen als ze eerder buitenbereik-tekenreeksen, tekenreeksen met globaal bereik, ongeldige CMP-ID's (uit de testfase) of ongeldige GVL-ID's (uit de testfase) gebruikten of als op een bepaald punt tijdens de implementatie Google ontbrak als leverancier met de juiste toestemming.

Fouten 1.1, 1.2, 1.3: Het is belangrijk om na te gaan of deze fouten betrekking hebben op een aanzienlijke hoeveelheid verkeer. Als dat inderdaad het geval is, is er mogelijk sprake van een probleem aan de CMP-zijde. Zorg dat Google toestemming heeft voor de vereiste doeleinden en is ingesteld als leverancier met toestemming EN een gerechtvaardigd belang (leveranciers-ID 755).

IAB-specificatie

Volgens de IAB-specificaties mogen CMP's tekenreeksen voor toestemming 13 maanden in het cachegeheugen opslaan.

Sommige CMP's behielden voorheen de eerste toestemmingsdatum en verlengden deze. Dit is niet correct. De toestemmingsdatum moet elke keer de nieuwe datum van de betreffende tekenreeks voor toestemming zijn.
Suggestie: Zorg ervoor dat uw CMP aanroepen van AddEventHandler binnen 500 ms retourneert
(fouten 2.1a, 2.1b, 2.0a, 2.0b en 2.0c)

Gerelateerde fout(en)

Fout 2.1a. Deze richtlijn kan ook worden toegepast op de fouten 2.1b, 2.0a, 2.0b en 2.0c.

Geüpdatete richtlijnen

Hoewel er geen time-outvereiste meer is, doen CMP's er verstandig aan hun implementaties goed te controleren om ervoor te zorgen dat aanroepen direct worden geretourneerd naar AddEventListener getTCData.

Als een CMP niet reageert, kunnen er mogelijk geen inkomsten worden gegenereerd op basis van het verzoek.

Onderbouwing

Google houdt zich aan de IAB-specificatie die bepaalt dat een CMP direct een reactie moet sturen naar de functie AddEventListener. Als een CMP niet onmiddellijk reageert, kunnen er mogelijk geen inkomsten worden gegenereerd op basis van het verzoek.

Bovendien maken CMP-reacties deel uit van de keten met gebeurtenissen die medebepalen hoe snel er een advertentieverzoek kan worden gedaan. Wanneer er zo min mogelijk tijd zit tussen het laden van een pagina en een advertentieverzoek, krijgt de uitgever minder verloren vertoningen.

IAB-specificatie

Toepasselijke IAB-specificatie: IAB-specificatie voor AddEventListener (op GitHub)

De callback AddEventListener moet meteen na registratie worden aangeroepen met de huidige TC-gegevens, ook als de CMP-status loading is en het CMP incomplete TC-gegevens heeft. Zo kan het aanroepscript toegang krijgen tot de geregistreerde listenerId. Daarnaast moet bij elke wijziging in de TC-tekenreeks de callback worden aangeroepen, tenzij deze wordt verwijderd met RemoveEventListener.

Foutrapport

We stellen uitgevers in de gebruikersinterface van het product op de hoogte als we een probleem detecteren met de TC-tekenreeks die gekoppeld is aan een of meer van hun sites of apps. Op de pagina 'Toestemming van gebruikers in de Europese Unie' in hun account kunnen uitgevers op TCF-foutrapport downloaden klikken om een gedetailleerd rapport te downloaden van de fouten die in de afgelopen 7 dagen zijn gedetecteerd.

Dit rapport is alleen beschikbaar als er in de afgelopen 7 dagen fouten zijn gedetecteerd.
Zo krijgt u toegang tot de pagina 'Toestemming van gebruikers in de Europese Unie' en het TCF-foutrapport:
  • Ad Manager: klik op Beheerder en dan Toestemming van gebruikers in de Europese Unie.
  • AdMob en AdSense: klik op Bedieningselementen voor blokkeren en dan Toestemming van gebruikers in de Europese Unie.

Het rapport bevat de volgende informatie over elk van de gedetecteerde fouten:

• Domein/ID van mobiele appMobileAppID: de site of mobiele app die onjuist is geconfigureerd.
  • Pad advertentieblok: het advertentieblok dat aan de fout is gekoppeld.
  • Foutcode: de code die aan de fout is toegewezen.
  • Aantal fouten: het aantal query's met de fout dat in de afgelopen week is waargenomen.
  • Laatst gedetecteerd op: de laatste datum waarop de fout is gedetecteerd.

Uitgevers kunnen de foutcodes in het rapport gebruiken om de voorgestelde acties te vinden in de onderstaande tabellen voor probleemoplossing om de fouten te verhelpen.

Problemen oplossen

We hebben de volgende tabellen samengesteld met de meest voorkomende fouten in TC-tekenreeksen en bijbehorende aanbevelingen om problemen op te lossen, zodat uitgevers onjuist ingestelde IAB TCF v2.0-integraties kunnen corrigeren.

Gebruik de tabellen om inzicht te krijgen in de problemen die optreden op advertentieverzoekniveau en in het bijbehorende gedrag van het systeem.

Scenario's met beperkte toestemming

In het geval van scenario's 1.1 en 1.3 wordt het aantal advertentieverzoeken altijd teruggebracht en wordt er uiteindelijk niet meer aan advertentieverzoeken voldaan. Voor scenario 1.2 is dit niet het geval. Elk van deze scenario's heeft voorrang op configuratiefouten, zelfs als een bepaald verzoek verschillende fouten bevat.

Scenario Beschrijving Voorgestelde actie
1.1 Google is niet toegestaan als leverancier op basis van toestemming of gerechtvaardigd belang. Het aantal advertentieverzoeken wordt teruggebracht en er wordt uiteindelijk niet meer aan advertentieverzoeken voldaan. Controleer of de gebruiker Google opzettelijk heeft geweigerd als leverancier, of er CMP-implementatiefouten zijn opgetreden of dat er beperkingen gelden voor uitgevers.
1.2 Geen toestemming voor Doeleinde 1 voor EER-landen en het Verenigd Koninkrijk.

Controleer of de gebruiker opzettelijk de toestemming voor Doeleinde 1 heeft geweigerd of dat dit het gevolg is van CMP-implementatiefouten.

Uitgevers in Zwitserland moeten ervoor zorgen dat ze de velden PublisherCC en PurposeOneTreatment correct instellen als ze gebruikers niet om toestemming vragen.

Vanaf december 2021 controleren we niet meer op de PurposeOneTreatment-behandeling op advertentieverzoeken die afkomstig zijn uit Duitsland in overeenstemming met de Duitse wet voor gegevensbescherming voor telecommunicatie en telecommunicatie.

1.3 Heeft toestemming voor Doeleinde 1, maar geen rechtsgrondslag voor Basisadvertenties. Het aantal advertentieverzoeken wordt teruggebracht en er wordt uiteindelijk niet meer aan advertentieverzoeken voldaan.

Controleer of de gebruiker opzettelijk gerechtvaardigde belangen heeft geweigerd voor andere doeleinden of dat dit het gevolg is van CMP-implementatiefouten.

Verkeerde configuratie

Als de configuratie fouten bevat, wordt er niet aan advertentieverzoeken voldaan.

Fout Beschrijving Voorgestelde actie
2.1a Tag of SDK krijgt geen TC-tekenreeks omdat de CMP-status stub, laden of fout is.

Als u de functie handmatig aanroept voor advertentieverzoeken, moet u ervoor zorgen dat u getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded' OF 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' retourneert. Hiermee wordt aangegeven dat het CMP klaar is om de gebruiker een keuze voor toestemming te geven.

Als u de functie niet handmatig aanroept voor advertentieverzoeken, werkt u samen met uw CMP om te zorgen dat er ondersteuning voor getTCData is geïmplementeerd. Ook retourneert u TCData.eventStatus = 'tcloaded' OF 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' om aan te geven dat de functie voor gebruikerstoestemming kan worden gebruikt via de API.

2.1b

Aan beide voorwaarden is voldaan:

• CMP's stellen &gdpr=1 in
  • &gdpr_consent= is aanwezig in het verzoek, maar de TC-tekenreeks is leeg.
Vraag uw CMP te zorgen dat de API's correct worden geïmplementeerd op basis van de technische specificaties van het IAB TCF.
2.0a

De TC-tekenreeks kan niet worden geparseerd omdat deze niet is gecodeerd met base64.

Voorbeeld: “2”

CMP's (of uitgevers) mogen alleen base64-gecodeerde gegevens sturen in gdpr_consent=-parameters.
2.0b

De TC-tekenreeks kan niet worden geparseerd wegens een decoderingsfout.

Voorbeeld: Bevat een onjuist aantal bits

Het CMP moet de implementatiefouten voor de TC-tekenreeks oplossen.
2.0c

De TC-tekenreeks kan niet worden geparseerd wegens een gegevensfout.

Voorbeeld: Onjuist tijdstempel, leveranciers-ID is te lang

Het CMP moet de implementatiefouten voor de TC-tekenreeks oplossen.

Problemen met de TC-tekenreeks

De volgende problemen hebben betrekking op de TC-tekenreeks die aan een advertentieverzoek is gekoppeld. Het aantal advertentieverzoeken wordt teruggebracht en er wordt uiteindelijk niet meer aan advertentieverzoeken voldaan.

Fout Beschrijving Voorgestelde actie
3.1 Ongeldige CMP-ID.

Controleer of er een door het IAB gevalideerd CMP wordt gebruikt en of de ID correct is ingesteld in de TC-tekenreeksen.

Als een CMP geldig was toen een TC-tekenreeks werd gemaakt, maar later werd verwijderd door het IAB, moet u opnieuw toestemming krijgen met een geldig CMP.

3.2 Niet meer gebruikt. Geen. Eerdere betekenis: De aanmaakdatum van de TC-tekenreeks was meer dan 13 maanden geleden.

Er moet opnieuw toestemming worden gevraagd

De gebruiker moet toestemming geven. Als u meer dan 13 maanden geleden toestemming van een gebruiker heeft gekregen of een versie van de GVL heeft gebruikt waarin Google nog niet werd vermeld, moet u opnieuw toestemming van de gebruiker krijgen. Als u dit niet doet, wordt het aantal advertentieverzoeken teruggebracht en wordt er uiteindelijk niet meer aan advertentieverzoeken voldaan.

Fout Beschrijving Voorgestelde actie
3.3 De laatste update van de TC-tekenreeks was meer dan 13 maanden geleden.

Het CMP moet de oude TC-tekenreeks verwijderen en opnieuw toestemming vragen.

Er kan een klein aantal van deze fouten optreden als advertentieverzoeken met een verlopen TC-tekenreeks worden gestuurd voordat het CMP de toestemming van de gebruiker ongeldig heeft verklaard en daarna opnieuw heeft gekregen.

Als u Google-oplossingen voor toestemmingsbeheer gebruikt, volgt u de stappen voor probleemoplossing voor apps om fout 3.3 op te lossen. AdSense-uitgevers die Google-oplossingen voor toestemmingsbeheer gebruiken, hoeven niets te doen om fout 3.3 op te lossen.

4.1 De TC-tekenreeks is gemaakt met een versie van de GVL waarin Google nog niet wordt vermeld. Vraag opnieuw toestemming via een huidige versie van de GVL.

Globaal bereik en Buitenbereik

De problemen hieronder hebben betrekking op het globale bereik en buitenbereik (Ad Manager, AdMob, AdSense). Als de TC-tekenreeks Buitenbereik of Globaal bereik aangeeft, worden er geen advertenties weergegeven.

Fout Beschrijving Voorgestelde actie
5.1 De TC-tekenreeks staat toestemming voor buitenbereik toe. Vraag uw CMP om buitenbereik-signalen uit de TC-tekenreeksen te verwijderen.
5.2 TC-tekenreeks met globaal bereik. Vraag uw CMP de TC-tekenreeksen te updaten zodat deze servicespecifiek zijn.

Advertenties worden nog steeds weergegeven

Gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties worden nog steeds weergegeven met de bestaande instellingen, zonder dat dit gevolgen heeft voor het genereren van inkomsten.

Fout Beschrijving Voorgestelde actie
6.1 De versie van de TC-tekenreeks is 1 of 1.1 (v1.0-tekenreeks). Het CMP moet TCF v2.0-tekenreeksen versturen.

Problemen die Google afhandelt

Als dit soort problemen zich voordoen, beperkt Google het probleem zelf, indien nodig, en wordt de normale afhandeling van het TCF voortgezet.

Fout Beschrijving Voorgestelde actie
7.1 gdprApplies is niet gedefinieerd of is ingesteld als een ongeldige of onherkenbare waarde. Er is wel een geldige TC-tekenreeks aanwezig. N.v.t.
7.2 De TC-tekenreeks is gemaakt met een nieuwere GVC-versie dan de huidige versie, die wordt herkend door de advertentieweergavetechnologie van Google. N.v.t.
7.3 Sommige doelen, functies en/of leveranciers vallen buiten het bereik (onbekend). N.v.t.
7.4 De TC-tekenreeks heeft een oudere tcf_policy_version dan de nieuwste GVL. Het CMP moet de oudere TC-tekenreeks verwijderen en opnieuw toestemming krijgen met de nieuwste GVL.
7.5

Een verzoek bevat &gdpr=1 maar geen enkele parameter van het type &gdpr_consent in de verzoek-URL.

N.v.t.
7.6 Ongeldige landcode voor uitgever, maar toestemming voor Doeleinde 1 is aanwezig. Het CMP moet de implementatiefouten voor de TC-tekenreeks oplossen.
7.7 Ongeldige taalcode. Alleen beperkte advertenties worden weergegeven. Het CMP moet de implementatiefouten voor de TC-tekenreeks oplossen.
7.8 Versieveld voor TC-tekenreeks is geen 1 of 2. Alleen beperkte advertenties worden weergegeven. Het CMP moet de implementatiefouten voor de TC-tekenreeks oplossen.
7.9 De versie van de AT-tekenreeks is niet 1. Het CMP moet de versie van de AT-tekenreeks instellen op 1.

Problemen met de AT-tekenreeks

Als deze problemen zich voordoen, behandelt Google de tekenreeks voor aanvullende toestemming (AT-tekenreeks) als ongeldig en worden er geen aanvullende leveranciers beschouwd buiten de TC-tekenreeks.

Fout Beschrijving Voorgestelde actie
8.1 De AT-tekenreeks gebruikt het versiescheidingsteken niet (~). Het CMP moet ~ als 2e teken in de AT-tekenreeks gebruiken om het versienummer te scheiden van de lijst van toegestane leveranciers.
8.2 De AT-tekenreeks bevat een leverancierslijst die niet de verwachte indeling volgt (lijst van int64-waarden gescheiden door ' . ') Het CMP moet de implementatiefouten met de AT-tekenreeks oplossen.