Overzicht van banneradvertenties

In banneradvertentieblokken worden rechthoekige advertenties weergegeven die een deel van de lay-out van een app vullen. Ze blijven op het scherm terwijl gebruikers interactie hebben met de app. Ze kunnen bovenaan of onderaan het scherm zijn verankerd of inline in de content wanneer de gebruiker scrollt. Banneradvertenties kunnen na een bepaalde tijd automatisch worden vernieuwd.

Banneradvertenties zijn effectief omdat ze geschikt zijn voor veel typen apps en niet veel ruimte in beslag nemen. Dit is ook de eenvoudigste advertentie-indeling om te implementeren.

Typen banneradvertenties

Er zijn drie typen banneradvertenties die u kunt implementeren: standaard, slim en dynamisch.

Dynamische banners zijn de nieuwste generatie banneradvertenties en bieden de beste gebruikerservaring. Ze zijn bedoeld ter vervanging van slimme en standaardbanners.
Type Beschrijving
Standaard Alleen geschikt voor het opgegeven bannerformaat. Alleen advertenties met het opgegeven formaat kunnen worden weergegeven.
Slim Vult de schermbreedte op elk apparaat met een vaste hoogte. Dit betekent dat de advertentie op sommige apparaten mogelijk klein wordt weergegeven.
Dynamisch

Hiermee wordt automatisch het optimale formaat voor de advertentieruimte gekozen (de ruimte die is gereserveerd voor advertentiemateriaal van de adverteerder) voor het gebruikte apparaat. Het advertentiemateriaal past mogelijk van rand tot rand of staat precies midden in de advertentieruimte. Veel advertentieformaten passen in het dynamische banneradvertentieblok.

Opmerking: Dynamische banners retourneren altijd een constant formaat voor een bepaald apparaat en een bepaalde breedte. Dit leidt tot een consistente gebruikerservaring.

Houd er ook rekening mee dat dynamische banners niet het advertentiemateriaal van de adverteerder aanpassen.

Klik om een voorbeeld van elk bannertype te bekijken

Standaardbanner Slimme banner Dynamische banner

Meer informatie over dynamische banneradvertenties

Met dynamische banners wordt het advertentieformaat dynamisch aangepast voor verschillende apparaten en schermformaten zonder dat de code overmatig wordt aangepast. In tegenstelling tot standaard- of slimme banners kunt u met dynamische banners de advertentiebreedte opgeven.

Door vaste hoogte-breedteverhoudingen te gebruiken in plaats van vaste hoogten, kunnen dynamische banners kiezen uit een breder scala aan formaten zonder dat advertentiemateriaal van adverteerders hoeft te worden uitgerekt of bijgesneden. Dit resulteert in banneradvertenties die een consistenter deel van het scherm op verschillende apparaten vullen en de prestaties kunnen verbeteren.

Hoe dynamische banners werken

Dynamische ankerbanners houden rekening met het gebruikte apparaat, de opgegeven advertentiebreedte en de hoogte-breedteverhoudingen van de beschikbare vraag. Dynamische banners stellen voor elk apparaat een optimaal formaat voor de advertentieruimte in (de ruimte die is gereserveerd voor het advertentiemateriaal van adverteerders). Zodra de advertentieruimte is ingesteld, verandert het formaat niet. Hierdoor heeft iedere gebruiker een consistente gebruikerservaring.

Dynamische banners geven vervolgens het advertentiemateriaal van de adverteerder weer met een vaste hoogte-breedteverhouding, waardoor de advertentie wordt weergegeven met de optimale verhouding zonder dat het advertentiemateriaal wordt aangepast. Het advertentiemateriaal past hierdoor mogelijk van rand tot rand of staat precies midden in de advertentieruimte.

U kunt dynamische banneradvertenties gebruiken in plaats van het standaard bannerformaat van 320 x 50 en de slimme banner.

Meer informatie over hoe u banneradvertentieblokken maakt en hoe u dynamische banners voor Android en iOS implementeert.

All about adaptive anchor banners