Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Programmabeleid van AdMob en AdSense

Gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties volgens de LGPD

In dit artikel bespreken we de verschillen tussen gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties vanuit het oogpunt van de Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD). Meer informatie over de Braziliaanse privacywet LGPD

Gepersonaliseerde advertenties

Gepersonaliseerd adverteren is een krachtige tool die de relevantie van advertenties voor gebruikers verbetert en de ROI voor adverteerders verhoogt. Bij al onze producten voor uitgevers trekken we conclusies over de interesses van gebruikers op basis van sites die ze bezoeken of apps die ze gebruiken. Zo kunnen adverteerders hun campagnes targeten op basis van die interesses, wat de waarde van advertenties voor zowel gebruikers als adverteerders verhoogt.

Google beschouwt advertenties als gepersonaliseerd als deze zijn gebaseerd op eerder verzamelde of historische gegevens om de advertentieselectie te bepalen of te beïnvloeden. Deze gegevens omvatten bijvoorbeeld eerdere zoekopdrachten of activiteiten van gebruikers, websites die ze hebben bezocht, apps die ze hebben gebruikt, hun locatie en demografische informatie. Het gaat hierbij specifiek om bijvoorbeeld demografische targeting, targeting op interessecategorie, remarketing, targeting op Klantenmatch-lijsten en doelgroeplijsten die zijn geüpload in Display & Video 360 of Campaign Manager 360.

Niet-gepersonaliseerde advertenties (NPA)

Niet-gepersonaliseerde advertenties zijn advertenties die niet zijn gebaseerd op eerder gedrag van gebruikers. Deze advertenties worden getarget met behulp van contextuele informatie, waaronder brede geografische targeting (bijvoorbeeld op plaatsniveau, maar niet op postcodeniveau) voor de huidige locatie, de huidige zoektermen en de content van de huidige site of app. Google staat geen enkele vorm van op interesses gebaseerde doelgroeptargeting toe, waaronder demografische targeting en targeting op gebruikerslijsten.

Hoewel voor niet-gepersonaliseerde advertenties geen cookies of mobiele advertentie-ID's worden gebruikt voor advertentietargeting, worden cookies en mobiele advertentie-ID's wel gebruikt voor frequentielimieten, voor verzamelde advertentierapportage, en om bedrog en misbruik te bestrijden.

Als een ingelogde Google-gebruiker in Brazilië Google rechtstreeks heeft voorzien van leeftijdsinformatie die aangeeft dat de betreffende gebruiker een kind is, geeft Google alleen niet-gepersonaliseerde advertenties aan die gebruiker weer, ongeacht of de uitgever een signaal voor niet-gepersonaliseerde advertenties doorgeeft in de advertentietag.

Niet-gepersonaliseerde advertenties voor programmatic

Als een signaal voor niet-gepersonaliseerde advertenties wordt doorgegeven in de tag, gebeurt het volgende voor programmatic transacties:

'Programmatic transacties' zijn transacties via open veilingen, privéveilingen, eerste overzicht, voorkeursdeals en Programmatic Guaranteed.
  • Weergegeven advertenties gebruiken geen informatie op basis van het eerdere gedrag van de gebruikers.
  • Google registreert geen aan gebruikers-ID's gekoppelde informatie met als doel om gepersonaliseerde advertenties te meten of targeten.
  • Er worden geen advertenties weergegeven via op interesses gebaseerde doelgroeptargeting (inclusief demografische targeting en targeting op remarketinglijsten).
  • Voor advertenties die worden weergegeven via GDN en Display & Video 360 wordt alleen gebruikgemaakt van contextuele targeting en plaatsingstargeting. Deze advertenties hanteren mogelijk een IP-adres voor brede geotargeting op plaatsniveau en ter voorkoming van ongeldige activiteit. Daarnaast gebruiken deze advertenties cookies en/of IDFA en AdID's voor frequentielimieten, voor verzamelrapporten over advertenties, en om fraude en misbruik te bestrijden.
  • Niet-gepersonaliseerde advertenties bieden geen ondersteuning voor externe kopers of advertentietracking door derden.

Niet-gepersonaliseerde advertenties voor niet-programmatic

Als een signaal voor niet-gepersonaliseerde advertenties wordt doorgegeven in de tag, gebeurt het volgende voor niet-programmatic regelitems:

'Niet-programmatic regelitems' zijn regelitems die geen deel uitmaken van Programmatic Guaranteed of programmatic deals in Ad Manager, Ad Exchange of AdSense.
  • Er worden geen advertenties weergegeven via op interesses gebaseerde doelgroeptargeting (inclusief demografische targeting en targeting op remarketinglijsten).
  • Google registreert geen aan gebruikers-ID's gekoppelde informatie met als doel om gepersonaliseerde advertenties te meten of targeten.
  • Niet-gepersonaliseerde advertenties worden alleen weergegeven voor reserveringen als er geen aanbieders van advertentietechnologie zijn gedefinieerd of gedetecteerd.

Niet-gepersonaliseerde advertenties voor rendementsgroepen

Als er een signaal voor niet-gepersonaliseerde advertenties wordt doorgegeven in de tag, gebeurt het volgende voor rendementsgroepen die 'Open bieden' en bemiddeling voor mobiele apps gebruiken:

• 'Open bieden' is uitgeschakeld en er worden geen callouts verzonden naar Open bieden-deelnemers
  • Bemiddeling voor mobiele apps wordt niet uitgeschakeld

Veelvoorkomende functies die worden beïnvloed door weergave van niet-gepersonaliseerde advertenties

• Targeting via doelgroepoplossingen is niet beschikbaar voor NPA-verzoeken
  • Ad Manager-targeting op mobiele providers is niet beschikbaar voor NPA-verzoeken
  • Ad Manager-bandbreedtetargeting is niet beschikbaar voor NPA-verzoeken
  • Bepaalde velden voor gegevensoverdracht, zoals UserId, zijn niet beschikbaar
  • Deals met niet-Display & Video 360-kopers kunnen geen transacties genereren voor NPA-verzoeken
  • Deals met Display & Video 360-kopers kunnen worden beïnvloed als ze pixels of doelgroeptargeting van derden gebruiken voor NPA-verzoeken

Wijzigingen voor niet-gepersonaliseerde advertenties in rapportage

• Voor verkeer van niet-gepersonaliseerde advertenties blijven bepaalde velden voor Ad Manager-gegevensoverdracht leeg, waaronder UserId, AudienceSegmentIds, Bandwidth en MobileCarrier.
  • De nauwkeurigheid van Ad Manager-bereikrapportage kan worden beïnvloed.