På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Programpolicyer för AdMob och AdSense

Hjälp för användare att följa Lei Geral de Proteção de Pappos (LGPD)

Google sätter i alla lägen användarna i första rummet. En del i detta åtagande gentemot användarna är att vi aldrig säljer personuppgifter och att vi ger användarna insyn och kontroll över annonsupplevelsen med verktyg som Mitt konto, Varför visas annonsen? och Dölj denna annons. Vi investerar även i initiativ som Coalition for Better Ads, Digital News Initiative, Google News Initiative och ads.txt för att främja ett sunt och hållbart ekosystem för annonsering och hjälpa er, våra utgivare, att växa.

Lei Geral de Proteção de Pappos (LGPD) är en ny brasiliansk sekretesslag som träder i kraft den 16 augusti 2020. Den gäller för behandling av personuppgifter, vilket kan inkludera identifierare online för användare i Brasilien. Vi har åtagit oss att stödja annonsörer, utgivare och andra partner i arbetet med att följa LGPD och arbetar med dem för att göra övergången så smidig som möjligt.

LGPD har många koncept gemensamt med Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) och våra produkter innehåller redan funktioner som kunder kan använda för att se till att de följer LGPD, bland annat möjlighet för användare att visa icke-anpassade annonser och olika alternativ för databehandling baserat på användares geografiska plats.

I denna artikel hittar du mer information om hur vi kan hjälpa dig att följa LGPD.

Uppdaterade avtal

Vi erbjuder redan dataskyddsvillkor för GDPR och California Consumer Privacy Act. Villkoren i GDPR gäller för Googles status som antingen personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde. Från och med den 16 augusti 2020 uppdateras dessa befintliga dataskyddsvillkor med ytterligare LGPD-specifika villkor. Googles status som personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde enligt LGPD är samma som enligt GDPR. LGPD-villkoren införlivas i vårt befintliga dataskydd, så du behöver inte vidta någon åtgärd för att godkänna LGPD-villkoren där de befintliga dataskyddsvillkoren redan utgör en del av ditt avtal.

Om du använder annonsprodukter från Googles rekommenderar vi att du länkar till Så använder Google information från webbplatser eller appar som använder våra tjänster (t.ex. från din sekretesspolicy). Där beskriver vi hur Google hanterar data i olika annonsprodukter. Om du gör det får användarna information om hur Google använder deras personuppgifter och du får hjälp att följa riktlinjerna för insyn.

Kontroller för personliga annonspreferenser och tredjeparts annonsteknikleverantörer

Utöver de uppdaterade LGPD-villkoren planerar vi att erbjuda produktkontroller för att hjälpa våra kunder med efterlevnaden av LGPD. Nedan finns mer information om relevanta produktfunktioner som gör det enklare att följa LGPD. Om du tror att du kan omfattas av LGPD rekommenderar vi att du tar hjälp av din juridiska rådgivare för att utvärdera om du behöver göra några ändringar.

Google Ad Manager, AdSense och AdMob

Endast de annonsteknikleverantörer som har delat en länk med Google där de förklarar hur de använder data, som lämnat in viss information till oss och som samtycker till att följa vår användningspolicy får visa och mäta annonser för trafik i Brasilien. Vi publicerar en lista över annonsteknikleverantör som gäller för Brasilien, tillsammans med länkar till deras sekretesspolicyer, för att säkerställa att utgivare kan ge sina användare insyn, som en del av deras LGPD-efterlevnad.

Annonsteknikleverantörer som inte finns med på listan kan kontakta Google för att ansöka om certifiering. Det finns dock inga omedelbara planer på att uppdatera listan över annonsteknikleverantörer.

Du kan också välja att använda din befintliga lösning för icke-anpassade annonser för att låta användare i Brasilien välja mellan anpassade annonser och icke-anpassade annonser (eller välja att visa endast icke-anpassade annonser för användare i Brasilien). Kampanjer som till exempel når användare baserat på demografi och kategorier av appar som de har installerat kan inte visas i annonsutrymmen för icke-anpassade annonser. Användarnas preferenser på utgivares egendomar som erbjuder icke-anpassade annonser avgör vilken typ av annonsutrymme som är tillgängligt på dessa egendomar.

Du kan också märka dina annonsbegäranden för behandling avseende personer i Brasilien som är under minimiåldern för samtycke. Syftet med funktionen är att underlätta efterlevnad av sekretesslagstiftning i olika regioner, inklusive EES, Storbritannien och Brasilien. Observera att du kan ha andra rättsliga förpliktelser enligt LGPD. Läs mer om TFUA

YouTube

Som vi tillkännagav i oktober 2019 har Google samarbetat med viktiga mätningsföretag som Nielsen, Comscore, Oracle Moat, DoubleVerify, Dynata, Kantar och Integral Ad Science för att migrera sina tjänster för mätning av YouTube-annonser till Ads Data Hub (ADH) under 2020. Annonsörer kan dessutom aktivera YouTube-rapportering via de partner som vi redan har integrerat med ADH.

Kontroller för insamling, radering och lagring av data

Utöver de uppdaterade LGPD-villkoren planerar vi att erbjuda produktkontroller för att hjälpa våra kunder med efterlevnaden av LGPD. Nedan finns mer information om relevanta produktfunktioner som gör det enklare att följa LGPD. Om du tror att du kan omfattas av LGPD rekommenderar vi att du tar hjälp av din juridiska rådgivare för att utvärdera om du behöver göra några ändringar.

Google Analytics-data

Google Analytics innehåller funktioner och policyer som hjälper dig att skydda din data. Följande funktioner kan vara särskilt användbara när du bedömer hur LGPD påverkar ditt företag och implementeringen av Analytics.

• Datalagring: Användkontroller för datalagring för att hantera hur länge användar- och händelsedata ska lagras på våra servrar.
  • Användare: Med API för radering av användardata kan du hantera radering av data som är kopplad till enskilda användaridentifierare (t.ex. webbplatsbesökare) från dina Google Analytics- och/eller Analytics 360-egendomar.
  • Egendomar och konton: Google Analytics-kunder kan även radera data för sina egendomar och/eller radera data för sina konton.
  • Remarketing: Annonsörerna styr vilka användare som läggs till eller inte på remarketinglistor. Om du använder Google Analytics kan du se till att annonseringsfunktionerna inaktiveras för personer som har angett att de inte vill se anpassade annonser. Om du vill inaktivera annonseringsfunktioner, inräknat remarketing- och annonsrapportfunktioner, för dessa personer kan du läsa mer i Inaktivera annonsfunktioner i guiden Display Features.