Veelgestelde vragen over betalingen

Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over betalingen.

Betalingsprocedure

Waar is mijn betaling?

Doorloop de stappen voor het ontvangen van betalingen, zodat u in aanmerking komt voor betalingen. Als de problemen aanhouden, gebruikt u deze probleemoplosser om na te gaan waar uw betaling is.

Wanneer ontvang ik betalingen?

U moet mogelijk de procedure voor adresverificatie en telefoonverificatie doorlopen voordat u betalingen kunt ontvangen.

Als uw inkomsten de betalingsdrempel hebben bereikt en u de stappen voor het ontvangen van betalingen heeft uitgevoerd, worden uw betalingen tot de 21e van de maand vastgehouden. Vrij snel daarna betalen we u uit. Als uw inkomsten bijvoorbeeld in februari de betalingsdrempel bereiken, wordt uw betaling voor het einde van maart verzonden. Meer informatie over het betalingsschema.

Als uw huidige saldo aan het eind van de maand de betalingsdrempel nog niet heeft bereikt, worden uw inkomsten naar de volgende maand doorgeschoven totdat de betalingsdrempel is bereikt.

Als het account van een uitgever strijdig is met de Servicevoorwaarden van Google, kunnen we op elk moment de betalingen inhouden (vanaf het moment dat Google mogelijke schendingen begint te onderzoeken), inkomsten aftrekken uit het account van de ontwikkelaar en/of betalingen van adverteerders voor klikken op de app(s) van de ontwikkelaar terugbetalen. Bovendien behoudt Google zich het recht voor betalingen te weigeren wanneer een ontwikkelaar in gebreke blijft met betrekking tot het Google Ads-programma, totdat alle verschuldigde bedragen zijn voldaan.

Wat is het verschil tussen geschatte en definitieve inkomsten?

De geschatte inkomsten die te zien zijn in AdMob zijn schattingen van uw recente accountactiviteit. Deze inkomsten worden echter pas definitief aan het einde van de maand en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs het bedrag dat uiteindelijk aan u wordt betaald.

Uw 'definitieve inkomsten' zijn de uiteindelijke inkomsten voor gevalideerde klikken en vertoningen. Dit is het bedrag dat aan u wordt betaald. Deze bedragen zijn gelijk aan het huidige saldo dat u kunt vinden op de pagina Betalingen. Nadat wij de inkomstengegevens hebben verwerkt en geverifieerd op de 2e van de maand, wordt uw huidige saldo van de vorige maand op de pagina Betalingen weergegeven.

Wat is het verschil tussen inkomsten en betalingen?

Inkomsten zijn de opbrengsten die u genereert door uw deelname aan AdMob. Op de pagina Transacties vindt u alle definitieve inkomsten voor de opgegeven maanden. Zodra uw onbetaalde inkomsten de betalingsdrempel hebben bereikt en u de stappen voor het ontvangen van betalingen heeft uitgevoerd, betaalt Google uw inkomsten uit volgens het betalingsschema. Op deze pagina kunt u het betalingsbedrag bekijken voor elke maand waarin u de betalingsdrempel heeft bereikt.

Kan ik mijn AdMob-betalingen tijdelijk laten inhouden?

Kan ik mijn betalingsschema of -drempel wijzigen?

U kunt uw betalingsdrempel verhogen naar een waarde die hoger is dan de standaard betalingsdrempel als u uw betalingen in grotere sommen wilt ontvangen.

Volg de onderstaande stappen om uw betalingsdrempel te verhogen.

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Click Instellingen Payments > Instellingen beheren.
  3. Next to Payment schedule, click Bewerken.
  4. In the Increase payment threshold field, enter the new payment threshold value.
  5. Klik op Opslaan.

Op dit moment zijn wijzigingen in het betalingsschema niet toegestaan. U kunt echter wel betalingen tijdelijk laten inhouden.

Waarom is mijn testbetaling mislukt?

De testbetaling kan om diverse redenen zijn mislukt. Hieronder wordt een gedetailleerde lijst weergegeven.

• Onjuist bankrekeningnummer of onjuiste bankcodes (de vereiste gegevens variëren per land).
  • Problemen met uw rekeningtype (op dit moment ondersteunen we geen spaarrekeningen in de Verenigde Staten).
  • Bankrekening is gesloten.
  • De bank bevindt zich niet in hetzelfde land als u heeft opgegeven in uw AdMob-account.
  • Bankrekening heeft niet dezelfde lokale valuta als is opgegeven in uw AdMob-account.
  • Bankrekening is niet ingesteld om binnenkomende betalingen via elektronische overboeking te ontvangen.
  • Uw bankcode is gewijzigd als gevolg van een recente fusie van uw bank.

Als uw testbetaling is mislukt, wordt op de pagina Account> Betalingen> Betalingsinstellingen het bericht 'Betaling mislukt' weergegeven. Als dit bericht wordt weergegeven, kunt u uw bankgegevens opnieuw opgeven om er zeker van te zijn dat u geen typefout heeft gemaakt. U kunt ook contact opnemen met uw bank om na te gaan welke gegevens u precies moet opgeven, waarna u het nogmaals probeert.

Hoe kan ik een verzoek tot opnieuw verstrekken van een cheque indienen?

Deze probleemoplosser is ontwikkeld om u de mogelijkheid te bieden een verzoek in te dienen voor het opnieuw verstrekken van een cheque. Bij elke stap geven we instructies of extra vragen waarmee we beter kunnen bepalen met welk probleem u te maken heeft. Als u de instructies nauwkeurig volgt, bereikt u de beste resultaten.

Kan ik mijn AdMob-inkomsten doneren aan liefdadigheidsinstellingen?

Momenteel bieden we geen optie aan om uw AdMob-inkomsten rechtstreeks vanuit uw account te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. Zodra u echter uw AdMob-betalingen ontvangt, kunt u zelf bepalen wat u met uw inkomsten wilt doen.

Als u ervoor kiest uw inkomsten te doneren, willen we u er vriendelijk aan herinneren geen tekst op uw sites te plaatsen waarin u aangeeft dat u alle of een gedeelte van de advertentie-inkomsten doneert aan een goed doel. Omdat dergelijk taalgebruik veel aandacht op de advertenties kan vestigen en we niet kunnen verifiëren hoe de inkomsten uiteindelijk worden gebruikt, zijn deze verklaringen niet toegestaan volgens ons programmabeleid.

Levert Google een factuur of betalingsbewijs?

Ja, zodra we een betaling hebben uitgevoerd, is er in uw account een kwitantie beschikbaar. Deze kwitantie is een afdrukbare pagina met relevante gegevens over uw betaling. U kunt deze pagina afdrukken om al uw betalingen te documenteren, om deze aan uw bank te overleggen bij het verzilveren van uw AdMob-cheque, of voor uw boekhouding.

Het betalingsbewijs voor een bepaalde betaling weergeven:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik op Instellingen Payments > Instellingen beheren.
  3. Click View transactions.

Uw betalingsbewijs wordt nu weergegeven. Deze kwitantie moet worden gebruikt volgens de Servicevoorwaarden van Google.

Adres-/pincodeverificatie

Waarom heb ik mijn pincode niet ontvangen?

Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom u uw pincode nog niet heeft ontvangen.

• De pincode wordt pas een week nadat u zich heeftaangemeld voor een AdMob-account, gegenereerd en per reguliere post naar u gestuurd.
  • Het kan tot vier weken duren voordat u de pincode per post ontvangt. Afhankelijk van uw locatie kan dit zelfs langer duren. Als u uw pincode na vier weken nog niet heeft ontvangen, moet u een nieuwe pincode aanvragen.
  • Uw betalingsadres is ongeldig. Controleer uw betalingsadres en update dit indien nodig.

Kunt u een pincode naar mijn nieuwe adres sturen?

Als uw adres een fout bevat of als u bent verhuisd, volgt u de instructies om uw betalingsadres te updaten. Wanneer uw adres is gewijzigd, kunt u een nieuwe pincode aanvragen, die naar uw nieuwe adres wordt verstuurd.

Kan ik mijn oude pincode nog gebruiken nadat ik een nieuwe heb aangevraagd?

Ja. Alle vervangende pincodes die worden verstrekt voor uw account, zijn identiek aan het origineel. U kunt dus elke pincode invoeren die u ontvangt, welke er ook als eerste aankomt.

Waarom zie ik de pagina 'Betalingen' niet in mijn AdMob-account?

U kunt problemen ondervinden bij het laden van de pagina 'Betalingen' als uw browser cookies van derden blokkeert. U kunt dit oplossen door cookies van derden in te schakelen en de pagina te vernieuwen. Meer informatie over cookies in Chrome en Safari.
 Heeft u nog steeds problemen met uw pincode en adresverificatie?Meer informatie.