Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Veelgestelde vragen over app-ads.txt

Hieronder vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over app-ads.txt.

Wat is een ontwikkelaarswebsite?

Op een ontwikkelaarswebsite kunnen uw gebruikers meer te weten komen over uw apps en andere content. Er wordt naar gelinkt vanuit uw winkelvermeldingen in Google Play of de App Store.

Voor apps in de App Store voegt u de ontwikkelaarswebsite toe aan het veld voor de marketing-URL.

Hoe moet ik het app-ads.txt-bestand hosten als ik geen ontwikkelaarswebsite heb?

Als u momenteel geen ontwikkelaarswebsite heeft, moet u er een maken via een webhostingoplossing. Raadpleeg de app-ads.txt-handleiding voor meer informatie.

Waar moet ik mijn app-ads.txt-bestand hosten op mijn ontwikkelaarswebsite?

Bekijk Stap 3 in de app-ads.txt-handleiding.

Waar voeg ik mijn ontwikkelaarswebsite toe aan mijn winkelvermelding?

Voeg uw ontwikkelaarswebsite als volgt toe aan de winkelvermelding van uw app:

• Voor Google Play: voeg de website-URL toe aan de contactgegevens van uw app-vermelding:
    1. Log in bij de Play Console.
    2. Selecteer een app.
    3. Klik in het linkermenu op Aanwezigheid in Google Play Store > Winkelvermelding.
    4. Scroll naar Contactgegevens.
    5. Voeg de URL van uw ontwikkelaarswebsite toe.
  • Voor de Apple App Store: voeg de ontwikkelaarswebsite toe aan het veld voor de marketing-URL van uw winkelvermelding.

Als u een ontwikkelaarswebsite toevoegt of updatet in een winkelvermelding, duurt het enige tijd voordat AdMob deze wijzigingen detecteert:

Store Detectievertraging
Google Play Maximaal 24 uur
Apple App Store Maximaal zeven dagen

Hoelang duurt het voordat AdMob het geüploade app-ads.txt-bestand verifieert?

Het kan 24 uur duren voordat AdMob uw app-ads.txt-bestanden crawlt en verifieert. Wacht ten minste 24 uur tot de status van app-ads.txt is geüpdatet.

Als u onlangs uw ontwikkelaarswebsite in de Play Store of de App Store heeft geüpdatet, kan het langer duren voordat het app-ads.txt-bestand van uw app is geverifieerd. Wacht daarom een week voordat u om aanvullende hulp vraagt.

Hoe controleer ik mijn uitgever-ID?

U kunt uw uitgever-ID vinden door in de zijbalk op Instellingen te klikken. U vindt de ID in het gedeelte Accountgegevens.
Waarom zie ik een app die niet van mij is in mijn AdMob-account?

Dit is een teken dat app-ads.txt correct werkt om u te beschermen tegen advertentiebedrog. Houd er rekening mee dat advertentiebronnen die app-ads.txt gebruiken alleen voorraad kopen voor apps met een geverifieerd app-ads.txt-bestand.

Binnenkort wordt het mogelijk om apps te verwijderen die niet van u zijn.

Door een app-ads.txt-bestand te implementeren, zorgt u ervoor dat uw app-advertentievoorraad alleen wordt verkocht via kanalen die u als gemachtigd heeft aangemerkt. Op die manier heeft u meer controle over wie er advertenties mag verkopen in uw app en voorkomt u dat namaakvoorraad wordt weergegeven aan adverteerders.