Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Weergaven van advertenties met beloning valideren via verificatie aan serverzijde

Verificatie aan de serverzijde is een extra validatie voor weergaven van advertenties met beloning in uw app. Deze vorm van verificatie wordt uitgevoerd naast de standaard callback aan de clientzijde.

Verificatie aan de serverzijde valideert elke voltooide weergave van advertenties met beloning. Zo weet u zeker dat u alleen gebruikers beloont die de video in uw app daadwerkelijk helemaal hebben bekeken. Elke keer dat een gebruiker een advertentie met beloning volledig bekijkt, gebruikt AdMob de callback-URL die u heeft opgegeven om de weergave te valideren.

Bekijk meer informatie over verificatie aan de serverzijde voor Android, iOS of Unity.

Verificatie aan de serverzijde instellen en testen

Voer de volgende stappen uit:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Selecteer de naam van de app. Als u deze niet ziet in de lijst van recente apps, klikt u op Alle apps bekijken. U kunt dan zoeken in een lijst van alle apps die u aan AdMob heeft toegevoegd.
  4. Klik in de zijbalk op Advertentieblokken.
  5. Volg voor nieuwe advertentieblokken de instructies in Een advertentieblok met beloning maken. Wilt u een bestaand advertentieblok gebruiken, klik dan op de naam ervan.
  6. Klik op Geavanceerde instellingen.
  7. Klik op Callback-URL instellen en verifiëren naast Verificatie aan de serverzijde.
  8. Rond de instellingen voor verificatie aan de serverzijde af:
    • Callback-URL: De hele URL die AdMob naar u moet sturen als een gebruiker een advertentie met beloning heeft bekeken (bijvoorbeeld https://example.com/sample_ssv).
    • Gebruikers-ID (optioneel): Deze wordt alleen gebruikt om te testen. De gebruikers-ID is een unieke ID die aan elke gebruiker wordt toegewezen, zodat u weet wie u moet belonen voor het helemaal bekijken van de advertentie. Als u de gebruikers-ID wilt gebruiken, stelt u in de SDK de parameter user_id in.
    • Aangepaste gegevens (optioneel): Deze worden alleen gebruikt om te testen. Aangepaste gegevens worden via de callback ontvangen nadat een gebruiker de advertentie helemaal heeft bekeken. U kunt bijvoorbeeld een parameter opnemen om te bepalen op welk niveau de gebruiker zich bevindt. Als u aangepaste gegevens wilt gebruiken, stelt u in de SDK de parameter custom_data in.
  9. Klik op URL verifiëren.
    U moet de URL verifiëren voordat u de instelling van verificatie aan serverzijde kunt voltooien.
  10. Klik op Geverifieerde URL gebruiken.

Problemen met verificatie aan serverzijde oplossen

Als de URL een fout retourneert, bekijkt u de foutmelding en checkt u of u alle instructies heeft gevolgd om verificatie aan de serverzijde in te stellen voor Android, iOS of Unity.