Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Slik hjelper vi publisister å overholde personvernlovgivningen i amerikanske delstater

Ta kontroll over innstillingene for databehandling i AdMob
Applicable to the following US states:
  • California
  • Virginia
  • Connecticut
  • Colorado
  • Utah

Google har alltid brukernes beste i tankene. Som en del av forpliktelsene våre overfor brukerne selger vi ikke personopplysninger. Vi gir brukerne innsyn i, oversikt og kontroll over annonseopplevelsene sine ved hjelp av verktøy som Mitt annonsesenter, Min konto og en rekke andre tjenester. På denne måten blir det enklere for deg å administrere kontoen din. I henhold til retningslinjene for personlig tilpasset annonsering bruker vi aldri sensitiv informasjon, for eksempel opplysninger om helse, etnisitet, religion eller seksuell legning, for å levere personlig tilpassede annonser. Vi investerer også i tiltak som Coalition for Better Ads, Google News Initiative og ads.txt for å understøtte et sunt og bærekraftig økosystem for annonser.

Google ønsker personvernlover som beskytter brukerne, velkommen. I mai 2018 lanserte vi en rekke oppdateringer for at det skulle bli enklere for publisister å overholde EUs personvernforordning (GDPR) i EØS.

Nå bygger vi videre på dette settet med funksjoner ved å tilby begrenset databehandling. Med denne funksjonen, som er beskrevet nedenfor, blir det enklere for publisister å overholde personvernlovgivningen i USA.

Vilkår for tjenesteleverandører

Google har allerede etablert vilkår for databeskyttelse og personvern i henhold til EUs personvernforordning (GDPR) i Europa. Nå har vi også fått på plass vilkår for tjenesteleverandører, som kommer i tillegg til de nevnte vilkårene for databeskyttelse og personvern. De nye vilkårene trer i kraft 1. januar 2023. For de av kundene våre som har underskrevet nettkontrakter eller oppdaterte plattformskontrakter, innlemmes de eksisterende kontraktene våre via vilkårene for databeskyttelse og personvern. For slike kunder trenger du derfor ikke å gjøre noe selv for at vilkårene for tjenesteleverandører skal bli en del av kontrakten du har inngått med dem.

Slå på begrenset databehandling for relevante amerikanske delstater

Publisister kan konfigurere begrenset databehandling (RDP) for trafikk i amerikanske delstater eller regioner i hele verden. Når det foreligger et RDP-signal, viser ikke AdMob annonser som er basert på brukerens tidligere atferd, og en forespørsel om annonser som ikke er personlig tilpasset, blir sendt til alle budgivere. Publisister kan slå på begrenset databehandling på flere måter:

1. Plattform for samtykkestyring

Mange publisister samarbeider med en plattform for samtykkestyring (CMP) for å formidle de nødvendige samtykkesignalene til annonseringspartnerne sine basert på hvilken type samtykke de får fra de ulike brukerne.

Med Googles egne løsninger for samtykkestyring kan du slå på begrenset databehandling for å vise annonser som ikke er personlig tilpasset, til kvalifiserte nettbrukere i relevante amerikanske delstater. Du kan også gjøre valgfrie meldingsfunksjoner tilgjengelige på Personvern og meldinger-fanen.

2. Publisisters annonsetagger

Publisister kan også velge å slå på begrenset databehandling bare for enkelte brukere via GPT og asynkrone annonsetagger for AdSense/Ad Exchange på forespørsel. Dette kan være nyttig hvis du velger å vise en «Ikke selg personopplysningene mine»-link for bortvelging av personlig tilpassede annonser. For de brukerne som velger bort dette, kan du kanskje komme frem til at overføring av dette signalet er nok til å overholde forpliktelsene du har overfor myndighetene.

3. Det standardiserte IAB-rammeverket

I dag kan publisister velge å bruke IAB Tech Labs personvernstreng for USA for å bruke begrenset databehandling der det er nødvendig. Publisister kan sende denne strengen eller samarbeide med en CMP om å gjøre dette. Hvis du bruker et standardisert rammeverk for å slå på begrenset databehandling, sikrer du at medieringspartnere kan lese signalet. Innen første kvartal 2024 begynner AdMob, AdSense og Ad Manager å støtte Global Privacy Platform (GPP) fra IAB Tech Lab for de relevante amerikanske delstatene, og begrenset databehandling slås på når GPP-signalet mottas. Når AdMob, AdSense og Ad Manager har full støtte for GPP for amerikanske delstater, anbefaler vi at publisister begynner å sende GPP-strengen i stedet for IABs personvernstreng for USA.

Merk: Vi bekrefter at IAB har til hensikt å avvikle personvernstrengen for USA innen januar 2024 til fordel for GPP. AdMob skal imidlertid fortsatt lese personvernstrengen for USA av hensyn til apprelaterte partnere. Strengen inngår kanskje ikke i fremtidige SDK-utgaver.

4. Innstillinger for personvern og meldinger

Hvis publisister vil begrense databehandlingen slik at annonser som ikke er personlig tilpasset, bare blir vist til kvalifiserte brukere i relevante amerikanske delstater, kan de endre innstillingene for amerikanske delstatlige forskrifter i AdMob-brukergrensesnittet. Disse innstillingene gjelder for alle amerikanske delstater som dekkes av personvernlovgivning. De omfatter ikke data du eventuelt deler utenfor kontoen din (f.eks. via mediering).