Få tilpassede optimeringstips, forstå din kontos tilstand, og sørg for, at den er optimalt konfigureret, på den forbedrede "Min AdMob-side".

Hjælp til udgivere med henblik på at sikre overholdelse af privatlivsrelaterede love i USA

Få styr på indstillingerne for databehandling i AdMob
Applicable to the following US states:
  • California
  • Virginia
  • Connecticut
  • Colorado
  • Utah

Hos Google har vi altid haft fokus på brugerne. Det indebærer blandt andet, at vi aldrig sælger personlige oplysninger, og at vi tilbyder brugerne gennemsigtighed og kontrol over annonceoplevelsen via Mit annoncecenter, Min konto og en række andre funktioner til kontoadministration. I henhold til vores politik vedrørende tilpasset annoncering bruger vi ikke følsomme oplysninger såsom oplysninger om helbred, etnicitet, religion eller seksuel orientering til tilpasning af annoncer. Vi investerer desuden i initiativer såsom Coalition for Better Ads, Google News Initiative og ads.txt med henblik på at understøtte et sundt og bæredygtigt økosystem for annoncer.

Google er fortaler for love om privatliv, der beskytter forbrugerne. I maj 2018 lancerede vi adskillige opdateringer for at hjælpe udgivere med at overholde persondataforordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) i EØS.

I forlængelse af de funktioner, der blev indført i den forbindelse, tilbyder vi nu også begrænset databehandling som anført nedenfor i bestræbelserne på at gøre det lettere for udgivere at administrere overholdelsen af privatlivsrelaterede love i USA.

Vilkår for tjenesteudbydere

Google har allerede indført vilkår for databeskyttelse i henhold til persondataforordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) i Europa, og som supplement til de allerede indførte vilkår for databeskyttelse indfører vi nu også vilkår for tjenesteudbydere, som træder i kraft den 1. januar 2023. Når det gælder kunder, som har indgået en onlinekontrakt og/eller en opdateret platformskontrakt med os, integreres vilkårene for tjenesteudbydere i den allerede indgåede kontrakt via vilkårene for databeskyttelse. Disse kunder behøver med andre ord ikke gøre noget for at få vilkårene for tjenesteudbydere tilføjet i deres kontrakt.

Aktivering af begrænset databehandling for trafik i relevante amerikanske delstater

Som udgiver har man mulighed for at konfigurere begrænset databehandling (RDP, restricted data processing) for trafik i en hvilken som helst region i verden, f.eks. i amerikanske delstater. Når der registreres et RDP-signal, bliver der ikke vist annoncer, der er baseret på en brugers tidligere adfærd, via AdMob, og der sendes en anmodning om ikke-personligt tilpassede annoncer til alle bydere. Som udgiver kan man aktivere RDP på flere forskellige måder:

1. Administrationsplatform for samtykke

Mange udgivere samarbejder med en udbyder via en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) med henblik på videresendelse af relevante samtykkesignaler til annonceringspartnere i henhold til den type samtykke, der modtages fra brugerne.

Googles egne løsninger til administration af samtykke giver mulighed for aktivering af RDP med henblik på visning af ikke-personligt tilpassede annoncer for kvalificerede webbrugere i relevante amerikanske delstater og adgang til valgfri meddelelsesfunktioner via fanen Privatliv og beskeder.

2. Udgiverannoncetags

Som udgiver kan man også vælge kun at aktivere RDP for bestemte brugere via GPT og asynkrone annoncetags i AdSense/Ad Exchange på anmodningsbasis. Dette kan være nyttigt, hvis man vælger at vise et fravalgslink såsom "Sælg ikke mine personlige oplysninger". Man kan i så fald vælge at angive dette signal for brugere, der har fravalgt at give samtykke, for at opfylde sine lovgivningsmæssige forpligtelser.

3. Standardiserede IAB-forskrifter

I dag har man som udgiver mulighed for at bruge IAB Tech Labs US Privacy String med henblik på anvendelse af begrænset databehandling, når der er behov for det. Udgivere kan overføre denne streng eller samarbejde med en CMP for at gøre dette.  Brug af en standardiseret ramme til at aktivere RDP sikrer, at formidlingspartnere kan læse signalet. I 1. kvartal 2024 begynder der at blive indført understøttelse af IAB Tech Labs GPP (Global Privacy Platform) for relevante amerikanske delstater i AdSense, AdMob og Ad Manager, og RDP aktiveres, når GPP-signalet modtages. Når GPP understøttes fuldt ud for amerikanske delstater i AdSense, AdMob og Ad Manager, anbefaler vi, at man som udgiver begynder at sende GPP-strengen i stedet for IAB's US Privacy String.

Bemærk! Vi er klar over, at man hos IAB har tænkt sig at udfase US Privacy String i januar 2024 til fordel for GPP. Privatlivsstrengen i USA læses dog fortsat af AdMob med henblik på at understøtte apppartnere. Den bliver dog muligvis udfaset i nye SDK-udgivelser.

4. Indstillinger for privatliv og beskeder

Som udgiver kan man vælge at ændre sine indstillinger for databehandling i henhold til forordninger med betydning for amerikanske delstater på AdMob-brugerfladen for at begrænse databehandlingen, så der kun vises ikke-personligt tilpassede annoncer for kvalificerede brugere i de relevante amerikanske delstater. Disse indstillinger gælder for alle de amerikanske delstater, der er omfattet af lovgivningen om beskyttelse af privatliv. Disse indstillinger styrer ikke data, der deles med andre end brugere af din konto, f.eks. via formidling.