Få tilpassede optimeringstips, forstå din kontos tilstand, og sørg for, at den er optimalt konfigureret, på den forbedrede "Min AdMob-side".

AdMob- og AdSense-programpolitikker

Hjælp til udgivere i forbindelse med overholdelse af amerikanske privatlivsrelaterede love

Få styr på indstillingerne for databehandling i AdMob

Hos Google har vi altid haft fokus på brugerne. Det indebærer blandt andet, at vi aldrig sælger personlige oplysninger, og at vi tilbyder brugerne gennemsigtighed og kontrol over annonceoplevelsen via Mit annoncecenter, Min konto og en række andre funktioner til kontoadministration. I henhold til vores politik vedrørende tilpasset annoncering bruger vi ikke følsomme oplysninger såsom oplysninger om helbred, etnicitet, religion eller seksuel orientering til tilpasning af annoncer. Vi investerer desuden i initiativer såsom Coalition for Better Ads, Google News Initiative og ads.txt med henblik på at understøtte et sundt og bæredygtigt økosystem for annoncer.

Google er fortaler for love om privatliv, der beskytter forbrugerne. I maj 2018 lancerede vi adskillige opdateringer for at hjælpe udgivere med at overholde persondataforordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) i EØS.

I forlængelse af de funktioner, der blev indført i den forbindelse, tilbyder vi nu også begrænset databehandling som anført nedenfor i bestræbelserne på at gøre det lettere for udgivere at administrere overholdelsen af privatlivsrelaterede love i USA.

Vilkår for tjenesteudbydere

Google har allerede indført vilkår for databeskyttelse i henhold til persondataforordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) i Europa, og som supplement til de allerede indførte vilkår for databeskyttelse indfører vi nu også vilkår for tjenesteudbydere, som træder i kraft den 1. januar 2023. Når det gælder kunder, som har indgået en onlinekontrakt og/eller en opdateret platformskontrakt med os, integreres vilkårene for tjenesteudbydere i den allerede indgåede kontrakt via vilkårene for databeskyttelse. Disse kunder behøver med andre ord ikke gøre noget for at få vilkårene for tjenesteudbydere tilføjet i deres kontrakt.

Vælg en indstilling for databehandling

Som standard er databehandlingen i AdMob ikke begrænset, og tilpassede annoncer vises til brugere på dit website eller i din app. Hvis du vil begrænse databehandlingen og kun vise ikke-tilpassede annoncer til kvalificerede brugere i Californien, skal du ændre CCPA-indstillingerne. Disse indstillinger styrer ikke data, som du deler uden for din konto, f.eks. gennem formidling.

Bemærk! Selvom AdMob-brugerfladen angiver CCPA-indstillinger, gælder indstillingen for alle amerikanske delstater, der er omfattet af privatlivsrelateret lovgivning.

Følg nedenstående trin for at ændre indstillingerne for CCPA-databehandling for hele din konto:

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klik på Privatliv og meddelelser på sidebjælken.
  3. Klik på CCPA.
  4. Klik på Rediger.
  5. Vælg den indstilling, som du vil anvende på din AdMob-konto.
    • Begræns ikke databehandling: Google visertilpassede annoncer for kvalificerede brugere i de relevante amerikanske delstater.
    • Begræns databehandling: Google viser kunikke-tilpassede annoncer fra Googles beholdning for kvalificerede brugere i de relevante amerikanske delstater.
  6. Klik på Gem.
Hvis du vælger ikke at begrænse databehandling på tværs af din konto, kan du begrænse behandlingen på annonceanmodningsniveau.

Begræns ikke databehandling

Hvis du vælger "Begræns ikke databehandling", kan du vælge de annonceringspartnere, der er kvalificerede til at modtage budanmodninger for brugere, som ifølge Google befinder sig i Californien.

Udfør følgende trin for at angive kvalificerede annonceringspartnere.

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.com.
  2. Klik på Privatliv og meddelelser på sidebjælken.
  3. Klik på CCPA.
  4. Klik på Rediger
  5. Vælg den liste, du vil bruge, i afsnittet "Gennemgå dine annonceringspartnere".
    • Brug aktive annonceringspartnere: Brug listen over alle tilgængelige annonceringspartnere i indstillingen for denne funktion. Alle aktive annonceringspartnere er kvalificerede til budanmodninger for brugere, som ifølge Googles oplysninger befinder sig i de relevante amerikanske delstater. Nye annonceringspartnere tilføjes og er automatisk kvalificerede til disse anmodninger. Brugerne på din AdMob-konto får besked, når der tilføjes nye annonceringspartnere.
    • Tilpasset annonceringspartner: Tilpas listen over alle tilgængelige annonceringspartnere for at oprette din egen tilpassede liste. Kun de valgte annonceringspartnere er kvalificerede til budanmodninger fra brugere, som ifølge Googles oplysninger befinder sig i de relevante amerikanske delstater. Når denne mulighed er valgt, underrettes brugere på din AdMob-konto, når der kommer nye annonceringspartnere på platformen. Nye annonceringspartnere tilføjes ikke automatisk på din tilpassede liste og skal tilføjes manuelt.
  6. Klik på Gem.

Begræns databehandling

Når en udgiver aktiverer begrænset databehandling, begrænser Google efter eget skøn Googles sin brug af data og begynder kun at vise ikke-tilpassede annoncer. Ikke-tilpassede annoncer er ikke baseret på brugerens tidligere adfærd. De målrettes ved hjælp af kontekstuelle oplysninger, herunder generel geografisk målretning (f.eks. på byniveau, men ikke efter postnummer) baseret på nuværende placering og indhold på det aktuelle website, i den aktuelle app eller i de aktuelle søgetermer. Google tillader ikke interessebaseret målretning efter målgruppe, herunder demografisk målretning og brugerlistemålretning, i tilstanden for begrænset databehandling.

Indstillinger for begrænset databehandling:

Udgivere skal bestemme sig for, hvornår og hvordan tilstanden for begrænset databehandling aktiveres, baseret på deres egne forpligtelser i forhold til overholdelse og egne juridiske analyser. Der vises to almindelige scenarier nedenfor.

1. Nogle udgivere vælger ikke at vise linket "Sælg ikke mine personlige oplysninger" på deres ejendomme. Disse udgivere kan vælge at aktivere begrænset databehandling for al deres programmatic-trafik for brugere i relevante amerikanske delstater via en netværkskontrol. Hvis en udgiver vælger denne mulighed, bruger Google brugernes IP-adresser til at fastslå brugernes placering og aktiverer begrænset databehandlingstilstand for alle brugere, vi registrerer med en IP-adresse i relevante amerikanske delstater.
  2. Andre udgivere kan derimod vælge at vise linket "Sælg ikke mine personlige oplysninger". Sådanne udgivere kan vælge at sende et signal om begrænset databehandling pr. anmodning, når en bruger har fravalgt salg af sine personlige oplysninger. (Se udviklerdokumentationen til Android og iOS for at få flere oplysninger).

Derudover kan partnere, som har implementeret Global Privacy Control (GPC), vælge at aktivere begrænset databehandling, når de modtager et signal om fravalg af GPC.

Begrænset databehandling for tredjepartsefterspørgsel

Når Begrænset databehandling er aktiveret via enten netværksstyring eller et signal for begrænset databehandling, som overføres via SDK'et, sker følgende for budgivning og formidling for mobilapps:

• Annonceanmodninger om begrænset databehandling sendes til RTB-tredjepartsbydere. Læs denne artikel for at få flere oplysninger.
  • Formidling er ikke deaktiveret *
* Selvom begrænset databehandling ikke forhindrer, at din app sender data til formidlingspartnere, gælder Googles kontraktmæssige forpligtelser vedrørende begrænset databehandling ikke for data, du sender til tredjeparter. Du bør sørge for, at du i forbindelse med disse tredjeparter har truffet de forholdsregler, som er nødvendige for at opfylde de krav, der stilles til overholdelse af lovgivningen.