Få tilpassede optimeringstips, forstå din kontos tilstand, og sørg for, at den er optimalt konfigureret, på den forbedrede "Min AdMob-side".

AdMob- og AdSense-programpolitikker

Hjælp til udgivere i forbindelse med overholdelse af den californiske lov om forbrugeres privatliv (CCPA, California Consumer Privacy Act)

Få styr på CCPA-indstillingerne i AdMob

Hos Google har vi en lang tradition for altid at have fokus på brugerne. Det indebærer blandt andet, at vi ikke sælger personlige oplysninger, og at vi tilbyder brugerne gennemsigtighed og kontrol over annonceoplevelsen via Min konto og flere andre funktioner, som hjælper dig med at administrere din konto. I henhold til vores politik vedrørende tilpasset annoncering bruger vi ikke følsomme oplysninger til tilpasning af annoncer. Vi investerer desuden i initiativer såsom Coalition for Better Ads, Google News Initiative og ads.txt med henblik på at støtte et sundt og bæredygtigt annonceøkosystem.

Google er fortaler for love om privatliv, der beskytter forbrugerne. I maj 2018 lancerede vi flere opdateringer for at hjælpe annoncører og udgivere med at overholde persondataforordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) i EØS.

Vi bygger videre på det pågældende sæt af funktioner ved at tilbyde begrænset databehandling i henhold til nedenstående for at hjælpe udgivere med at administrere deres overholdelse af den californiske lov om forbrugeres privatliv (CCPA, California Consumer Privacy Act).

Om den californiske lov om forbrugeres privatliv

Den californiske lov om forbrugeres privatliv (CCPA, California Consumer Privacy Act) er en ny lov om beskyttelse af personlige oplysninger, der fastlægger forskellige rettigheder for indbyggere i Californien. Loven gælder for virksomheder, der driver virksomhed i Californien, og som opfylder et af flere kriterier, som er relateret til omsætning, databehandling og andre faktorer. CCPA kræver, at du giver brugere, der er bosat i Californien, mulighed for at fravælge "salg" af deres "personlige oplysninger" (i overensstemmelse med lovens definition af disse udtryk). Muligheden for fravalg skal tilbydes via et tydeligt link på "sælgers" startside, hvor der f.eks. står "Jeg giver ikke samtykke til, at mine personlige oplysninger må sælges". CCPA anerkender visse undtagelser i forhold til definitionen af "salg", så ikke alle overførsler af personlige oplysninger er "salg". Det kendetegnes f.eks. ikke som et salg at overføre personlige oplysninger til en "tjenesteudbyder" i henhold til lovgivningen.

Vilkår for tjenesteudbydere

Google har allerede vilkår for databeskyttelse, der er i overensstemmelse med persondataforordningen (GDPR, General Data Protection Regulation) i Europa. Vi har nu også vilkår for tjenesteudbydere under CCPA, som vil supplere de eksisterende vilkår for databeskyttelse (revideret for at afspejle CCPA). Disse vilkår træder i kraft den 1. januar 2020. For kunder, der bruger vores onlinekontrakter og opdaterede platformskontrakter, bliver vilkårene for tjenesteudbydere integreret i vores eksisterende kontrakter via vilkårene for databeskyttelse. Sådanne kunder behøver ikke at foretage sig noget for at få føjet vilkårene for tjenesteudbydere til deres kontrakter.

Vælg en indstilling for CCPA-databehandling

Som standard er databehandlingen i AdMob ikke begrænset, og tilpassede annoncer vises til brugere på dit website eller i din app. Hvis du vil begrænse databehandlingen og kun vise ikke-tilpassede annoncer til kvalificerede brugere i Californien, skal du ændre CCPA-indstillingerne. Disse indstillinger styrer ikke data, som du deler uden for din konto, f.eks. gennem formidling.

Følg nedenstående trin for at ændre indstillingerne for CCPA-databehandling for hele din konto:

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.dk.
  2. Klik på Kontrolelementer for blokering i sidebjælken.
  3. Klik på fanen CCPA-indstillinger.
  4. Vælg den indstilling, som du vil anvende på din AdMob-konto.
  5. Klik på Gem.
Hvis du vælger ikke at begrænse databehandling på tværs af din konto, kan du begrænse behandlingen på annonceanmodningsniveau.

Begræns ikke databehandling

Dette kontrolelement bliver tilgængeligt den 8. juni 2020.

Hvis du vælger "Begræns ikke databehandling", kan du vælge de annonceringspartnere, der er kvalificerede til at modtage budanmodninger for brugere, som ifølge Google befinder sig i Californien.

Udfør følgende trin for at angive kvalificerede annonceringspartnere.

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.dk.
  2. Klik på Kontrolelementer for blokering i sidebjælken.
  3. Klik på fanen CCPA-indstillinger.
  4. Vælg den liste, du vil bruge, i afsnittet "Vælg annonceringspartnere".
    • Brug alle aktive annonceringspartnere: Brug listen over alle tilgængelige annonceringspartnere i indstillingen for denne funktion. Alle aktive annonceringspartnere er kvalificerede til budanmodninger for brugere, som ifølge Googles oplysninger befinder sig i Californien. Nye annonceringspartnere tilføjes og er automatisk kvalificerede til disse anmodninger. Brugerne på din AdMob-konto får besked, når der tilføjes nye annonceringspartnere.
    • Brug tilpasset liste: Tilpas listen over alle tilgængelige annonceringspartnere for at oprette din egen tilpassede liste. Kun de valgte annonceringspartnere er kvalificerede til budanmodninger fra brugere, som ifølge Googles oplysninger befinder sig i Californien. Under denne valgmulighed underrettes brugere på din AdMob-konto, når der kommer nye annonceringspartnere på platformen. Nye annonceringspartnere tilføjes ikke automatisk på din tilpassede liste og skal tilføjes manuelt.
  5. Klik på Gem.

Begræns databehandling

Når en udgiver aktiverer begrænset databehandling, begrænser Google efter eget skøn Googles sin brug af data og begynder kun at vise ikke-tilpassede annoncer. Ikke-tilpassede annoncer er ikke baseret på brugerens tidligere adfærd. De målrettes ved hjælp af kontekstuelle oplysninger, herunder generel geografisk målretning (f.eks. på byniveau, men ikke efter postnummer) baseret på nuværende placering og indhold på det aktuelle website, i den aktuelle app eller i de aktuelle søgetermer. Google tillader ikke interessebaseret målretning efter målgruppe, herunder demografisk målretning og brugerlistemålretning, i tilstanden for begrænset databehandling.

Indstillinger for begrænset databehandling:

Udgivere skal bestemme sig for, hvornår og hvordan der tilstanden for begrænset databehandling aktiveres, baseret på deres egne forpligtelser i forhold til overholdelse og egne juridiske analyser. Der vises to almindelige scenarier nedenfor.

1. Nogle udgivere kan foretrække ikke at vise linket "Sælg ikke mine personlige oplysninger" på deres ejendomme. Disse udgivere kan vælge at aktivere begrænset databehandling for al deres programmatic-trafik for brugere i Californien via en netværkskontrol. Hvis en udgiver vælger denne mulighed, bruger Google brugernes IP-adresser til at fastslå brugernes placering og aktiverer begrænset databehandlingstilstand for alle brugere, vi registrerer med en IP-adresse i Californien.
  2. Andre udgivere kan derimod vælge at vise linket "Sælg ikke mine personlige oplysninger". Sådanne udgivere kan vælge at sende et signal om begrænset databehandling pr. anmodning, når en bruger har fravalgt salg af sine personlige oplysninger. (Se udviklerdokumentationen til Android og iOS for at få flere oplysninger).
    Hvis du vælger at aktivere begrænset databehandling via enten netværkskontrollen eller ved at sende et signal om begrænset databehandling pr. anmodning, træder disse ændringer i kraft senest den 12. december 2019 kl. 23.00 PT.

Derudover kan partnere, som har implementeret Global Privacy Control (GPC), vælge at aktivere begrænset databehandling, når de modtager et signal om fravalg af GPC.

Begrænset databehandling for tredjepartsefterspørgsel

Når Begrænset databehandling er aktiveret via enten netværksstyring eller et signal for begrænset databehandling, som overføres via SDK'et, sker følgende for Åben budgivning og formidling for mobilapps:

• Åben budgivning er deaktiveret, og der er ikke oprettet nogen infoudvidelser til åbne bydere
  • Authorized Buyers fra tredjeparter er deaktiveret, og der udføres ingen RTB-kald til Authorized Buyers
  • Formidling er ikke deaktiveret *
* Selvom begrænset databehandling ikke forhindrer, at din app sender data til formidlingspartnere, gælder Googles kontraktmæssige forpligtelser vedrørende begrænset databehandling ikke for data, du sender til tredjeparter. Du bør sørge for, at du i forbindelse med disse tredjeparter har truffet de forholdsregler, som er nødvendige for at opfylde de krav, der stilles til overholdelse af CCPA.