Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Ressurser for feilsøking av annonser som ikke vises

Denne artikkelen handler om vanlige årsaker til at annonser ikke vises i apper, og har ressurser som er nyttige når du skal feilsøke slike problemer.

Det er viktige å merke seg at det kan gå opptil 24 timer før nye AdMob-kontoer blir godkjent, og at det kan ta opptil 1 time før det vises annonser i nye apper og annonseenheter.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du søke eller stille spørsmål i AdMob-brukerforumet, lese gjennom startveiledningene på Google Developers eller bruke dette feilsøkingsverktøyet:

Feilsøkingstrinn for annonser som ikke vises

Ulike typer vanlige problemer vi dekker i denne artikkelen:

Konfigurasjonsproblemer

Nye AdMob-kontoer

Når du registrerer deg for AdMob, gjennomgår vi kontoen din før den eventuelt blir godkjent. Dette tar som regel opptil 24 timer. I noen svært sjeldne tilfeller kan det ta opptil 2 uker. Du blir varslet på e-post hvis AdMob ikke godkjenner kontoen.

Nye apper eller annonseenheter i AdMob

Når du utvikler en ny app eller lager nye annonseenheter, tar det vanligvis opptil 1 time før det vises annonser. I noen svært sjeldne tilfeller kan det ta opptil et par dager.

Nyregistrerte apper og nylig opprettede annonseenheter blir som regel aktivert innen 1 time, og da kan det vises annonser.

iOS-apper må være oppført i Apple App Store før det kan vises Google-annonser i dem. Se hvordan du tester annonser.

Appkonfigurasjon

Du må integrere Google Mobile Ads SDK i appen og konfigurere appen på den rette måten før det kan vises bannerannonser. Med disse ressursene kan du komme i gang og teste oppsettet:

Utviklerdokumentasjon Startveiledning for utviklere
  • Les gjennom Google Developers-startveiledningen tilpasset Android, iOS eller Unity.
  • Sjekk ut noen eksempelapper for Android eller iOS som viser annonser.

Når appen er konfigurert slik at annonser kan kjøres, kan du teste implementeringskoden eller bruke annonseinspektøren til å kontrollere annonseleveringen i appen.

Gjennomgå feilkoder

Når en annonseenhet i en app sender en annonseforespørsel til Google-tjenere, svarer den aktuelle tjeneren med en annonse eller en feilkode som indikerer problemet. Du kan se de vanligste feilkodene på Android og iOS, eller du kan få tips om feilsøking i AdMob-foruminnlegget om feilkoder.

Medieringsproblemer

AdMob-mediering er en funksjon du kan bruke for å vise annonser fra flere kilder i appene dine, deriblant AdMob-kampanjer, AdMob-nettverket og annonsenettverk fra tredjeparter. Mediering krever at appen er korrekt konfigurert før det kan vises annonser i den.

Når det gjelder tredjeparters annonsenettverk, har hvert nettverk sin egen integreringsveiledning, og de må konfigureres i AdMob-medieringsgrupper.

Med disse ressursene kan du komme i gang og teste oppsettet:

Utviklerdokumentasjon Medieringsveiledninger for utviklere
  • Les gjennom Google Developers-medieringsveiledningen tilpasset Android, iOS eller Unity.
  • Sjekk ut Google Developers-nettverksveiledningen tilpasset Android, iOS eller Unity.

Når appen er konfigurert slik at annonser kan kjøres, kan du bruke annonseinspektøren for å bekrefte at både medieringsoppsettet og annonseleveringen faktisk fungerer i appen.

Problemer knyttet til retningslinjene

Håndheving av retningslinjer

Sanksjoner som følger av brudd på retningslinjene, kan påvirke annonseleveringen. Gå til retningslinjesenteret i AdMob-kontoen din for å finne ut mer om sanksjoner og hvordan du får dem hevet.

Apper for barn

Apper for barn må være i tråd med familieretningslinjene for Google Play og Children's Online Privacy Protection Act (COPPA). Les gjennom Children's Online Privacy Protection Act (COPPA), og finn ut hvordan du tagger annonseforespørsler for behandling av innhold målrettet mot barn.

Du kan også finne ut hvordan du overholder familieretningslinjene for Google Play og angir en høyeste egnethet for innhold.

EUs personvernforordning

Du kan vurdere verktøyene publisister kan bruke for å overholde personvernforordningen.

Android-pakke (APK)

Hver dag skanner Google flere millioner apper for å sjekke at de er trygge for brukerne. Hvis du er bedt om å sende inn en Android-pakke (APK), eller hvis du har problemer med å vise Google-annonser i Android-appen din, kan du sende inn skjemaet for innsending av APK-er.