Politikker

IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke v2.0

IAB Europe har færdiggjort v2.0 af sine forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency and Consent Framework), der er udviklet i samarbejde med IAB Tech Lab og deres fælles medlemsvirksomheder. Google bliver integreret med v2.0. Vores lancering sker i tråd med IAB's tidslinje for den fulde overgang fra TCF v1.1 til v2.0, som sker ved udgangen af 1. kvartal 2020, så vidt vi er orienteret. Vi fortæller mere om vores integrationstilgang i de kommende måneder.

Værd at vide, inden du registrerer dig

Hvis du integrerer med IAB TCF v2.0, skal du gennemgå nedenstående oplysninger om, hvordan Google interagerer med IAB TCF v2.0, baseret på indholdet i strengen om gennemsigtighed og samtykke (TC, Transparency & Consent) i IAB TCF v2.0. Google opdaterer muligvis disse oplysninger fra tid til anden.

For nemheds skyld bruger vi udtrykket "Google hjælper dig via TCF v2.0" nedenfor for at inkorporere flere aspekter af interoperabilitet via TCF v2.0, herunder, men ikke begrænset til:

• Budgivning på budanmodninger, som Google modtager
  • Overførsel af budanmodninger fra udgivere, der bruger Google, til budgivere
  • Tilladelse til annoncesporing og -visning fra tredjepart

Googles politikker

Nedestående vejledningen for interoperabilitet forsøger at afspejle Googles eksisterende politikkrav, især kravene i Googles samtykkepolitik for brugere i EU og vores politikker vedrørende fingeraftryk til identifikation (f.eks. dem, der er indeholdt i vores krav med hensyn til visning af annoncer fra tredjepart). Bemærk, at vores politikker fortsat gælder og i nogle tilfælde er mere restriktive end TCF v2.0.

Formål

For at Google kan samarbejde med dig via TCF v2.0 om hvert af nedenstående formål, skal TC-strengen angive, at brugeren har givet samtykke, eller at der er etableret en legitim interesse i forhold til brugeren (hvis relevant).

Oplysninger om lagring og/eller adgang på en enhed (formål 1)

Hvis du bruger cookies, mobilannonce-id'er eller andre former for lokal lagring, samarbejder Google med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke" til formål 1.

I visse jurisdiktioner, f.eks. Tyskland og Norge, kan udgiveren ikke anmode om samtykke til formål 1 via CMP i bestemte situationer, og så længe TC-strengen repræsenterer dette, vil Google kunne anvendes i de pågældende situationer. I overensstemmelse med vores samtykkepolitik for brugere i EU kan dette ændres på baggrund af den juridiske udvikling og de retningslinjer, der opstår som en følge deraf.

Vælg basisannoncer (formål 2)

Google hjælper dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 2.

Opret en tilpasset annonceprofil, og vælg tilpassede annoncer (formål 3 og 4)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke" til formål 3 og 4, så længe TC-strengen angiver, at brugeren har givet samtykke til de pågældende formål.

Google samarbejder også med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "ikke brugt" til disse formål, medmindre brugeren ikke har givet samtykke til tilpassede annoncer via RTB (se bemærkning i slutningen af denne sektion).

Hvis du er registreret til "legitim interesse" til formål 3 og/eller 4:

• Hvis TC-strengen angiver annoncetilpasning (formål 3 og/eller 4) er tilladt i henhold til en legitim interesse, arbejder Google ikke sammen med dig via TCF v2.0.
  • Hvis TC-strengen angiver, at der ikke tillades annoncetilpasning, samarbejder Google med dig via TCF v2.0, bortset fra via RTB (se bemærkning i slutningen af denne sektion).

Hvis du er registreret til "samtykke eller legitim interesse som juridisk grundlag" til formål 3 og/eller 4:

• Hvis der ikke er nogen begrænsninger for udgivere, samarbejder Google med dig via TCF v2.0, så længe dit standardmæssige juridiske grundlag er samtykke.
  • Hvis der er begrænsninger for udgivere:
    • Hvis begrænsningen for udgivere er, at du kan handle på grundlag af samtykke, arbejder Google sammen med dig via TCF v2.0 under den pågældende omstændighed.
    • Hvis begrænsningen for udgivere er, at du kan handle på grundlag af en legitim interesse, arbejder Google sammen med dig via TCF v2.0 i det pågældende tilfælde.

Bemærk, at hvis TC-strengen angiver, at brugeren ikke har givet samtykke til formål 3 og 4, vil Google under sådanne omstændigheder ikke sende en budanmodning til bidgiveren, uanset din registrering. Dette gælder kun for RTB. Dette stemmer overens med vores behandling af annoncer uden personlig målretning til RTB i dag.

Opret en tilpasset indholdsprofil, og vælg tilpasset indhold (formål 5 og 6)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 5 og/eller 6.

Mål annonceeffektivitet (formål 7)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 7.

Måling af indholdeffektivitet (formål 8)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 8.

Anvend markedsundersøgelser til at generere målgruppeindsigt (formål 9)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 9.

Udvikling og forbedring af produkter (formål 10)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "samtykke", "legitim interesse", "samtykke eller legitim interesse" eller "ikke brugt" til formål 10.

Særlige formål

Beskyttelse af sikkerhed, forhindring af bedrageri og fejlretning (særligt formål 1)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "legitim interesse" eller "ikke brugt" til særligt formål 1.

Teknisk levering af annoncer eller indhold (særligt formål 2 )

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er registreret til "legitim interesse" eller "ikke brugt" til særligt formål 2.

Funktioner

Match og kombination af offlinedatakilder (funktion 1)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du tilmelder dig funktion 1, hvis blot brugeren har fået tildelt de nødvendige rettigheder.

Tilknytning af forskellige enheder (funktion 2)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du tilmelder dig funktion 2, hvis brugeren har fået tildelt de nødvendige rettigheder.

Modtagelse og afsendelse af automatisk sendte karakteristika til identifikation af enhed (funktion 3)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du er tilmeldt funktion 3. Vi minder dog om, at vores politikker forbyder fingeraftryk til identifikation (f.eks. Krav til annoncevisning fra tredjepart), og vi kræver, at du overholder vores politikker, som i nogle tilfælde kan være mere restriktive end TCF v2.0, når du arbejder sammen med os.

Vi håndhæver aktivt vores politikker, og vi fortsætter med at investere i teknologi, som kan registrere fingeraftryk på vores platforme.

Særlige funktioner

Brug nøjagtige data om geoplacering (særlig funktion 1)

Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du tilmelder dig denne funktion, hvis brugeren har fået tildelt de nødvendige rettigheder, og hvis brugeren har tilvalgt særlig funktion 1 korrekt.

Scan aktivt enhedskarakteristika til identifikation (særlig funktion 2)

Hvis TC-strengen indikerer, at en bruger har tilvalgt denne særlige funktion:

• Google samarbejder ikke med dig via TCF v2.0, hvis du har tilmeldt dig specialfunktion 2.

Hvis TC-strengen indikerer, at en bruger ikke har tilvalgt denne særlige funktion:

• Google samarbejder med dig via TCF v2.0, hvis du har tilmeldt dig specialfunktion 2 (hvis brugeren ikke har foretaget noget tilvalg, angiver TC-strengen selv, at behandling ikke kan finde sted under denne særlige funktion)

Vi minder om, at vores politikker forbyder fingeraftryk til identifikation (f.eks. Krav til annoncevisning fra tredjepart), og vi kræver, at du overholder vores politikker, som i nogle tilfælde kan være mere restriktive end TCF v2.0, når du arbejder sammen med os.

Vi håndhæver aktivt vores politikker, og vi fortsætter med at investere i teknologi, som kan registrere fingeraftryk på vores platforme.

Krav vedrørende makro

IAB TCF v2.0 kræver brug af en makro i pixelwebadresser i annoncemateriale for at angive, hvor i webadressen TC-strengen skal indsættes og sendes fremover og for at identificere, hvilke leverandører der er inkluderede. I overensstemmelse med kravene i TCF v2.0 kræver Google, at denne makro er inkluderet. Sørg for, at de annoncører, som du arbejder med, medtager makroen korrekt, da annoncevisningen muligvis afbrydes, hvis den ikke er inkluderet.

Hvis du har spørgsmål om Googles integration af IAB TCF v2.0, kan du kontakte os via denne formular.

For at få generel hjælp eller support til TCF v2.0-registrering, uafhængigt af Googles integration kan du sende en mail til IAB Europe på framework@iabeurope.eu.

Ofte stillede spørgsmål

Kræver Google samtykke til cookies efter integration af IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency & Consent Framework) v2.0?

Vi vil fortsat kræve, at vores samtykkepolitik for brugere i EU overholdes. Dette omfatter et krav om samtykke til cookies (eller andre former for lokal lagring), såfremt der er lovkrav om det.

Er der nogen umiddelbar indvirkning på Googles annonceprodukter?

Nej, der er ingen umiddelbar indvirkning. Vi arbejder på at gennemgå alle tekniske detaljer og giver flere oplysninger i løbet af de kommende måneder.

Kan udgivere fortsætte med at arbejde med leverandører, der ikke er registreret på den globale leverandørliste (GVL, Global Vendor List), når Googles integration er gennemført?

Ja. Vi fortsætter med at understøtte udbydere af annonceteknologi, der er valgt under de muligheder, der er til rådighed for udgiverne. Du får flere oplysninger om, hvordan dette fungerer, i de kommende måneder.