Overzicht van app-ads.txt

Wat is app-ads.txt?

Authorized Sellers for Apps ofwel app-ads.txt is een IAB-initiatief waarmee uw advertentievoorraad voor apps wordt beschermd tegen advertentiebedrog. U maakt app-ads.txt-bestanden om te bepalen wie gemachtigd is uw voorraad te verkopen. Door gemachtigde verkopers te identificeren, kunt u adverteerdersuitgaven aantrekken die anders mogelijk naar de namaakvoorraad van de spoofapps zouden gaan.

De app-ads.txt-bestanden zijn openbaar beschikbaar en kunnen worden gecrawld via uitwisselingen, supply-side platforms (SSP) en andere kopers en externe leveranciers.

Authorized Sellers for Apps (app-ads.txt) is een aanvulling op de standaard Authorized Digital Sellers (ads.txt), die oorspronkelijk werd ontwikkeld om webadvertentievoorraad te beveiligen. Hierdoor wordt de compatibiliteit uitgebreid om advertenties te ondersteunen die worden weergegeven in mobiele apps.

Het is niet verplicht om app-ads.txt te gebruiken, maar dit wordt nadrukkelijk aanbevolen, vooral als u zich zorgen maakt dat anderen uw app spoofen.

Aan de slag met app-ads.txt

1. Maak het app-ads.txt-bestand aan de hand van de Authorized Sellers for Apps-specificatie die wordt geleverd door de IAB.
  2. Haal uw gepersonaliseerde codefragment op, waaronder uw uitgever-ID:
    1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
    2. Klik in de zijbalk op Apps.
    3. Klik op Alle apps.
    4. Klik op het tabblad app-ads.txt.
    5. Klik op App-ads.txt instellen
  3. Kopieer en plak het gepersonaliseerde codefragment in het bestand app-ads.txt.
  4. Publiceer het bestand in de hoofdmap van de website van de ontwikkelaar, zoals vermeld in Google Play of de App Store. Bijvoorbeeld: voorbeelddomein.com/app-ads.txt
Opmerking: Het kan tot 24 uur duren voordat AdMob uw app-ads.txt-bestanden heeft gecrawld en geverifieerd. Wacht ten minste 24 uur tot de app-ads.txt-status is geüpdatet.

Het app-ads.txt-bestand in AdMob controleren

U kunt de details van het app-ads.txt-bestand bekijken voor al uw apps in AdMob:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op Alle apps.
  4. Klik op het tabblad app-ads.txt.
  5. Bekijk de details van het app-ads.txt-bestand voor al uw apps:
    • Status: Geeft u visueel inzicht in de status van het app-ads.txt-bestand van elke app. Meer informatie

• URL van app-ads.txt: AdMob gebruikt deze URL om uw app-ads.txt-bestand te zoeken en te crawlen. De URL is gebaseerd op het domein dat is gekoppeld aan uw app in Google Play of de App Store. Bijvoorbeeld: voorbeelddomein.com/app-ads.txt

Als AdMob uw app-ads.txt-bestand niet heeft gevonden, is de weergegeven URL het domein dat is gekoppeld aan uw app in Google Play of de App Store.

Als er geen URL wordt weergegeven, is er geen domein gekoppeld aan uw app in Google Play of de App Store.

• App en ID: Uw app en de bijbehorende ID. Voor Android-apps is dit de app-ID. Voor iOS-apps is dit de bundel-ID. De ID's worden gevonden via advertentieweergave en afgestemd op de informatie in Google Play of de App Store.

• Store: De app-store van waaruit uw app kan worden gedownload.

• Statusdetails: Geeft meer informatie over de status van het app-ads.txt-bestand van elke app:

• Het app-ads.txt-bestand is gevonden en geverifieerd.

• Er is geen app-ads.txt-bestand gevonden.

• Het app-ads.txt-bestand is gevonden, maar de uitgever-ID ontbreekt. Als uw uitgever-ID ontbreekt, moet u het bestand updaten vóór de aangegeven deadline om te voorkomen dat u onbedoeld advertentieopbrengst derft.

Inzicht krijgen in de status van app-ads.txt-bestanden

In de onderstaande tabel ziet u de verschillende typen statussen van app-ads.txt-bestanden en wat deze betekenen.

Status Wat dit betekent
Green circle icon Het app-ads.txt-bestand is gevonden en geverifieerd. AdMob heeft uw app-ads.txt-bestand gecrawld en geverifieerd.
Gray circle icon Er is geen app-ads.txt-bestand gevonden voor deze app. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom AdMob meldt dat er geen app-ads.txt-bestand is gevonden voor uw app:
  • Uw app moet zijn geregistreerd bij Google Play of de App Store.
  • De website van de ontwikkelaar moet zijn opgenomen in de Google Play- of App Store-vermelding voor deze app.
  • De website van de ontwikkelaar die wordt vermeld in Google Play of de App Store voor deze app, moet een geldige URL zijn.
    • Controleer op typfouten en zorg ervoor dat het app-ads.txt-bestand niet op een subdomein staat.
Red exclamation point icon

Het app-ads.txt-bestand is gevonden, maar uw uitgever-ID ontbreekt. U moet het app-ads.txt-bestand updaten, zodat uw uitgever-ID hierin is opgenomen.

U kunt uw uitgever-ID vinden door op Instellingen in de zijbalk te klikken. U vindt de ID in het gedeelte Accountgegevens. Meer informatie

U kunt ook uw gepersonaliseerde codefragment van AdMob, dat uw uitgever-ID bevat, kopiëren en in uw app-ads.txt-bestand plakken. U kunt het codefragment als volgt vinden:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Apps.
  3. Klik op Alle apps.
  4. Klik op het tabblad app-ads.txt.
  5. Klik op App-ads.txt instellen