Richtlijnen voor 'app openen'-advertenties (bèta)

Deze functie is momenteel als bètaversie beschikbaar.

Met 'app openen'-advertenties kunt u inkomsten genereren terwijl uw mobiele app wordt geladen. 'App openen'-advertenties worden weergegeven als een gebruiker uw app opent of terugkeert naar uw app.

Why use app open ads? App open ads are specially designed to seamlessly integrate into the app open or app switch context. The unique app open ad layout offers the best user experience for this placement.

Hieronder vindt u enkele richtlijnen en praktische tips voor de implementatie van 'app openen'-advertenties. Aan de hand van deze richtlijnen kunt u 'app openen'-advertenties implementeren en voldoen aan het bestaande beleid.

Raadpleeg AdMob-beleid en -beperkingen voor meer informatie.

Opmerking: Apps in het programma 'Gemaakt voor gezinnen' van Google Play komen niet in aanmerking voor weergave van 'app openen'-advertenties.

Advertentieplaatsing

Uw 'app openen'-advertenties moeten voldoen aan het beleid voor advertentieplaatsing van AdMob. Controleer daarnaast het volgende voordat u 'app openen'-advertentieblokken implementeert:

• 'App openen'-advertentieblokken mogen alleen worden weergegeven als de gebruiker uw app opent of terugkeert naar uw app.
  • Plaats 'app openen'-advertenties op het start- of laadscherm van uw app. Bekijk de voorbeeldimplementaties van 'app openen'-advertenties voor meer informatie over hoe u 'app openen'-advertenties het best op deze schermen kunt implementeren.
    • Houd er rekening mee dat u uw 'app openen'-advertenties mogelijk moet aanpassen op basis van het laadgedrag. Als u bijvoorbeeld 2 verschillende laadprocessen heeft (één voor als de app voor het eerst wordt geopend en één voor terugkeer naar de geopende app), moet u de 'app openen'-advertenties mogelijk op verschillende manieren implementeren.
    • Als er geen startscherm wordt getoond wanneer iemand uw app opent of ernaar terugkeert, kunt u meteen na opening of terugkeer een 'app openen'-advertentie weergeven.

Andere richtlijnen

• Implementeer geen andere advertenties onmiddellijk vóór of na 'app openen'-advertenties.
  • Implementeer geen 'app openen'-advertenties boven andere advertenties. U mag bijvoorbeeld geen 'app openen'-advertentie plaatsen boven content die een banneradvertentie bevat.
  • Houd de prestaties van uw app in de gaten en pas de frequentielimieten voor 'app openen'-advertenties zo nodig aan. Meer informatie over frequentielimieten
  • 'App openen'-advertenties presteren vooral goed in apps die een hoge frequentie van openingsacties per dag hebben. Het beste presteren ze in apps die meer dan 1 keer per 4 uur worden geopend. Als u een app heeft die niet aan deze criteria voldoet, kunt u overwegen een andere AdMob-advertentie-indeling te gebruiken.

Voorbeeldimplementaties van 'app openen'-advertenties

Gebruik de volgende voorbeelden als leidraad om 'app openen'-advertenties te implementeren.

Voorbeeld van een aanbevolen implementatie

In het voorbeeld hieronder van een aanbevolen implementatie wordt de 'app openen'-advertentie op het laadscherm van de app geplaatst. Het laadscherm wordt onder de advertentie weergegeven.

Voorbeeld van afgeraden implementatie

In het voorbeeld hieronder van een afgeraden implementatie wordt de advertentie na het laadscherm van de app geplaatst en is er geen content te zien onder de advertentie.
Hoewel sommige implementaties die we afraden strikt genomen niet in strijd hoeven te zijn met ons beleid, kan negeren van deze richtlijnen leiden tot ongeldige activiteit en kan Google de weergave van advertenties in uw app uitschakelen.

Voorbeeld van afgeraden implementatie

In het onderstaande afgeraden voorbeeld wordt de advertentie weergegeven nadat de app-content is verschenen. De 'app openen'-advertentie moet worden weergegeven voordat de gebruiker interactie kan hebben met de content van de app.
Hoewel sommige implementaties die we afraden strikt genomen niet in strijd hoeven te zijn met ons beleid, kan negeren van deze richtlijnen leiden tot ongeldige activiteit en kan Google de advertentieweergave in uw app uitzetten.