Raportit

Käyttäjämittareiden tulkitseminen

Käyttäjämittarit-kortin avulla saat koottuja lisätietoja käyttäjien toiminnasta valitussa sovelluksessa. Arvioituja tuloja koskeva data voi olla peräisin useista eri lähteistä. Kunkin mittarin vieressä olevasta viivakaaviosta näet yhdellä silmäyksellä, miten arvo on muuttunut ajan kuluessa.

Kortin tiedot

• Istunnot/käyttäjä: tämä arvo lasketaan jakamalla valitulla ajanjaksolla toteutuneiden istuntojen kokonaismäärä aktiivisten käyttäjien määrällä.
  • Keskimääräinen istunnon kesto: tämä arvo lasketaan jakamalla valitulla ajanjaksolla mitattu käyttäjien kokonaisaktiivisuus istuntojen määrällä.
  • Aktiiviset käyttäjät: valitun sovelluksen kaikkien aktiivisten käyttäjien yhteismäärä valitulla ajanjaksolla.
  • ARPU: ARPU tarkoittaa keskimääräistä tuloa käyttäjää kohti. Keskimääräinen tulo käyttäjää kohti saadaan laskemalla yhteen arvioidut AdMob-verkoston tulot sekä tapahtuma-arvot ecommerce_purchase ja in_app_purchase

Huom. Jotta voit lähettää ecommerce_purchase- ja in_app_purchase-tapahtumia, sinun on asennettava Firebase SDK ja linkitettävä sovelluksesi Firebaseen. Firebase‑linkitysohjeet lisätään pian.

Jos käytät iOS:ää, in_app_purchase-tapahtumat lähetetään automaattisesti.

• ARPPU: ARPPU tarkoittaa keskimääräistä tuloa maksavaa käyttäjää kohti. Keskimääräinen tulo maksavaa käyttäjää kohti saadaan laskemalla yhteen arvioidut tapahtuma-arvot ecommerce_purchase ja in_app_purchase.

Huom. Jotta voit lähettää ecommerce_purchase- ja in_app_purchase-tapahtumia, sinun on asennettava Firebase SDK ja linkitettävä sovelluksesi Firebaseen. Firebase‑linkitysohjeet lisätään pian.

Jos käytät iOS:ää, in_app_purchase-tapahtumat lähetetään automaattisesti.

• Säilyttäminen: Tämä arvo ilmaisee, miten monta prosenttia käyttäjistä asensi valitun sovelluksen ajanjakson alussa ja käytti sovellustasi myös ajanjakson lopussa.

Käyttäjämittareihin liittyvä vianetsintä

Jos Käyttäjämittarit-kortissa näkyy ainoastaan nollia, toimi seuraavasti:

• Tarkista, että käytät uusinta Google Mobile Ads SDK:ta:
    • 18.1.0 tai sitä uudempi, jos käytät Androidia
    • 7.44 tai sitä uudempi, jos käytät iOS:ää
  • Kun olet ottanut käyttäjämittarit käyttöön, odota 48 tuntia, että Käyttäjämittarit-kortissa aletaan näyttää dataa.
  • Varmista, että olet seurannut sovelluksesi käyttöönotossa Google Developersin aloitusoppaan ohjeita (Android, iOS).