Raportit

Käyttäjämittareiden tulkitseminen

Käyttäjämittarit-kortin avulla saat koottuja lisätietoja käyttäjien toiminnasta valitussa sovelluksessa. Arvioituja tuloja koskeva data voi olla peräisin useista eri lähteistä. Kunkin mittarin vieressä olevasta viivakaaviosta näet yhdellä silmäyksellä, miten arvo on muuttunut ajan kuluessa.

Kortin mittarit

• Istunnot/käyttäjä: tämä arvo lasketaan jakamalla valitulla ajanjaksolla toteutuneiden istuntojen kokonaismäärä aktiivisten käyttäjien määrällä.
  • Keskimääräinen istunnon kesto: tämä arvo lasketaan jakamalla valitulla ajanjaksolla mitattu käyttäjien kokonaisaktiivisuus istuntojen määrällä.
  • Aktiiviset käyttäjät: valitun sovelluksen kaikkien aktiivisten käyttäjien yhteismäärä valitulla ajanjaksolla.
  • ARPU: keskimääräinen tuotto käyttäjää kohden (ARPU). Keskimääräinen tuotto käyttäjää kohden saadaan laskemalla yhteen arvioidut AdMob-verkoston tulot sekä tapahtuma-arvot ecommerce_purchase ja in_app_purchase

Huom. Jotta voit lähettää ecommerce_purchase-tapahtumia, sinun on asennettava Google Analyticsille tarkoitettu Firebase SDK.

Jotta voit lähettää Androidin in_app_purchase-tapahtumia, sinun on linkitettävä sovelluksesi Firebaseen ja yhdistettävä sovelluksesi Playhin. Jos käytät iOS:ää, in_app_purchase-tapahtumat lähetetään automaattisesti.

• ARPPU: Keskimääräinen tuotto maksavaa käyttäjää kohden. Keskimääräinen tuotto maksavaa käyttäjää kohden saadaan laskemalla yhteen arvioidut tapahtuma-arvot ecommerce_purchase ja in_app_purchase.

Huom. Jotta voit lähettää ecommerce_purchase-tapahtumia, sinun on asennettava Google Analyticsille tarkoitettu Firebase SDK.

Jotta voit lähettää Androidin in_app_purchase-tapahtumia, sinun on linkitettävä sovelluksesi Firebaseen ja yhdistettävä sovelluksesi Playhin. Jos käytät iOS:ää, in_app_purchase-tapahtumat lähetetään automaattisesti.

• Säilyttäminen: Tämä arvo ilmaisee, miten monta prosenttia käyttäjistä asensi valitun sovelluksen ajanjakson alussa ja käytti sovellustasi myös ajanjakson lopussa.

Käyttäjämittareihin liittyvä vianetsintä

Jos Käyttäjämittarit-kortissa näkyy ainoastaan nollia, tee näin:

• Tarkista, että käytät uusinta Google Mobile Ads SDK:ta:
    • 18.1.0 tai sitä uudempi, jos käytät Androidia
    • 7.44 tai sitä uudempi, jos käytät iOS:ää
  • Jos käytät Google Analyticsille tarkoitettua Firebase SDK:ta (Android, iOS), linkitä sovelluksesi Firebaseen.
  • Kun olet ottanut käyttäjämittarit käyttöön, odota 48 tuntia, että Käyttäjämittarit-kortissa aletaan näyttää dataa.
  • Varmista, että olet seurannut sovelluksesi käyttöönotossa Google Developersin aloitusoppaan ohjeita (Android, iOS).
  • Jos päätit linkittää nykyisen projektin ja luoda uuden sovelluksen, menetät kyseisen sovelluksen käyttäjämittareiden aiemman datan. Lue lisää

Jos käytät Firebasea tällä hetkellä

Jos olet integroinut Google Analyticsille tarkoitetun Firebase SDK:n sovellukseesi, sinun on linkitettävä AdMob-sovellus Firebaseen, jotta näet käyttäjämittarit AdMob-tililläsi.

Tämä johtuu siitä, että Firebase SDK kerää sovelluksestasi analytiikkadataa ja ohittaa Google Mobile Ads SDK:n analytiikan keruun. Kun linkität AdMob-sovelluksen Firebaseen, AdMob voi käyttää analytiikkadataa ja raportoida käyttäjämittareita tililläsi.

Vaihtoehtoisesti voit poistaa Google Analyticsille tarkoitetun Firebase SDK:n sovelluksestasi, jotta näet käyttäjämittareita tililläsi. Huomaa, että tämä saattaa vaikuttaa siihen, voitko käyttää muita Firebase-tuotteita, kuten Firebase Remote Configia tai Firebase Cloud Messagingia.

Jos haluat edelleen käyttää AdMobin käyttäjämittareita koskevia raportteja, mutta et enää halua käyttää Firebasea, toimi seuraavasti:

1. Poista Google Analyticsille tarkoitettu Firebase SDK sovelluksestasi.
  2. Varmista, että sovelluksessa on käytössä uusin Google Mobile Ads SDK (18.1.0 tai sitä uudempi Androidilla ja 7.44 tai sitä uudempi iOS:llä
  3. Ota käyttäjämittarit uudelleen käyttöön AdMob-tililläsi, jotta AdMob voi alkaa käsitellä kerättyä analytiikkadataa ja näyttää sitä Käyttäjämittarit-kortissa.
  4. Julkaise sovellus uudelleen. Odota 48 tuntia, jotta dataa alkaa jälleen näkyä Käyttäjämittarit-kortissa.