Få personlig tilpassede optimaliseringstips, en bedre forståelse av kontotilstanden din og unnagjort oppsettet på den nye og enda bedre Min AdMob-siden.

Rapporter

Slå på brukerberegninger for apper

Ved å slå på brukerberegninger får du tilgang til nye data og nyttige rapporter, for eksempel rapporten om annonser med bonus, som kan være til nytte når du skal utarbeide en effektiv strategi for inntektsgenerering.

AdMob begynner å rapportere om økter per bruker, varigheten av økten, annonseeksponering per økt, daglige aktive brukere (DAU) og annet. Etter hvert som brukerberegningene videreutvikles, får du tilgang til flere beregninger og rapporttyper.

For å kunne dra nytte av disse fordelene må du installere den nyeste Google Mobile Ads SDK (versjon 18.1.0 eller nyere for Android, versjon 7.44 eller nyere for iOS) og slå på brukerberegninger i AdMob-brukergrensesnittet.

Veiledning

Før du slår på brukerberegninger, må du installere den nyeste versjonen av Google Mobile Ads SDK:

• 18.1.0 eller nyere for Android
  • 7.44 eller nyere for iOS

Slå på brukerberegninger for enkeltapper

1. Logg på AdMob-kontoen din på https://apps.admob.com.
  2. Klikk på Apper i sidefeltet.
  3. Klikk på navnet på appen. Merk: Hvis du ikke ser appen i listen over nylig brukte apper, klikker du på Se alle appene. Deretter klikker du på navnet på appen.
  4. Klikk på Appinnstillinger.
  5. Klikk på Skriv ny i Brukerberegninger-delen.
  6. Klikk i avmerkingboksen for å angi at du forstår at du kanskje må implementere ekstra kontrollfunksjoner for å overholde personvernreglene.
  7. Klikk på Lagre.
  8. Klikk på Ferdig.
Merk: Data vises vanligvis på kortet for brukerberegninger innen en time, men det kan gå opptil to døgn.

Databruk

For å oppnå nøyaktige målinger begynner Google Mobile Ads SDK å overføre informasjon om hendelser så fort appen åpnes. Dataene blir samlet inn automatisk, men de blir ikke videre behandlet med tanke på rapportering eller annonselevering – med mindre du selv slår på brukerberegningene i AdMob-grensesnittet.

Du kan bli nødt til å gjøre visse ting før data blir sendt til Google. Hvis du for eksempel har brukere i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS) eller Storbritannia, bør du evaluere hvordan du har implementert samtykkeløsningen EU krever, og lese gjennom Googles retningslinjer for brukersamtykke i EU og de aktuelle dokumentene som omhandler utvikleres bruk av Google Mobile Ads SDK. Med SDK-funksjonaliteten kan du forsinke overføringen av informasjon om hendelser (Android, iOS) frem til du selv initialiserer SDK-en.

Google bruker samlede data for app- og annonsehendelser til felles fordel for alle annonseringssystemene sine. Med samlede data blir det enklere for annonsører for eksempel å finne samsvar mellom annonsene sine og apper og heve den generelle kvaliteten og nøyaktigheten til Googles annonselevering.

Hvis du ikke ønsker å benytte deg av brukerberegninger, kan du følge veiledningen i artikkelen Slå av brukerberegninger for apper.

Knytt appene dine til Firebase

Du kan knytte AdMob-appene dine til Firebase slik at du kan bruke de tilknyttede Google Analytics-kontodataene dine i AdMob. For at du skal kunne bruke Google Analytics- eller Google Analytics for Firebase-dataene dine i AdMob må Firebase-prosjektet ditt være knyttet til Google Analytics- eller Google Analytics for Firebase-kontoen din.

Finn ut mer om fordelene med å bruke Firebase og Google Analytics

Hvis du knytter AdMob til Firebase, blir Google Analytics for Firebase-dataene dine tilgjengelige for AdMob uavhengig av innstillingene du har valgt for deling av Google Analytics for Firebase-data. Dermed kan Analytics-dataene dine overføres til AdMob for å styrke produktfunksjonene og øke inntektene du genererer fra apper.