Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Bemiddeling

Overzicht van Bieden

Wat is Bieden?

Met Bieden kunnen advertentiebronnen in een realtime veiling om uw advertentieverzoeken concurreren. Zo weet u zeker dat u de hoogste opbrengst voor uw vertoningen krijgt.

Met Bieden worden alle deelnemende advertentiebronnen tegelijkertijd aangeroepen. Dat is anders dan bij traditionele bemiddeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van door gebruikers geleverde eCPM of historische gegevens om netwerken prioriteit te geven en ze één voor één aan te roepen. De advertentiebronnen bieden in realtime op elke vertoning. Hierdoor kunnen ze gelijkwaardig concurreren in één uniforme veiling.

Voor elke vertoning levert de best betalende advertentiebron de advertentie.

Hoe werkt Bieden?

Bieden werkt naadloos met bestaande of nieuwe bemiddelingsgroepen. Elke advertentiebron voor Bieden concurreert om advertentieverzoeken met andere advertentiebronnen die niet deelnemen aan Bieden (zoals waterfall-advertentiebronnen).

1. Een advertentieblok maakt een advertentieverzoek

Een advertentieblok in uw app maakt een advertentieverzoek en verstuurt het samen met targetinginformatie (zoals platform en advertentie-indeling) naar AdMob.

2. AdMob koppelt het advertentieverzoek aan een van uw bemiddelingsgroepen

AdMob-bemiddeling vergelijkt het advertentieverzoek met de targetinginstellingen en prioriteit van de bemiddelingsgroepen die u heeft gedefinieerd. Het advertentieverzoek wordt gekoppeld aan de bemiddelingsgroep met de juiste targetinginstellingen en, als er meer dan één is, de hoogste prioriteit.

3. AdMob start een veiling voor Bieden

Nadat het advertentieverzoek aan een bemiddelingsgroep is gekoppeld, concurreren de advertentiebronnen voor Bieden in de groep via een veiling om het verzoek.

De advertentiebron die het hoogste eCPM-bod heeft ingediend, wordt daarna op basis van de eCPM-waarde in de bemiddelingswaterfall geplaatst.

4. De bemiddelingswaterfall functioneert zoals gewoonlijk en er wordt aan het advertentieverzoek voldaan

Als een advertentiebron voor Bieden op de eerste plaats in de bemiddelingswaterfall komt, levert deze de advertentie.

Opmerking: Advertentiebronnen voor Bieden bieden alleen als ze een advertentie hebben om weer te geven. Als ze in de bemiddelingswaterfall worden aangeroepen, leveren zij dus de advertentie.

Als de advertentiebron voor Bieden niet de hoogste eCPM in de bemiddelingswaterfall heeft, worden de waterfall-advertentiebronnen als eerste aangeroepen.

Opmerking: U kunt een advertentiebron tegelijkertijd als advertentiebron voor Bieden en als waterfall-advertentiebron gebruiken. De advertentiebron wordt eerst aangeroepen in een veiling voor Bieden. Als de advertentiebron een bod plaatst, wordt het niet een tweede keer in de bemiddelingswaterfall geplaatst.

Als de advertentiebron geen bod plaatst, wordt deze echter wel als waterfall-advertentiebron in de bemiddelingswaterfall aangeroepen.

Advertentiebronnen voor Bieden ondersteunen momenteel geen advertentieweergave voor apps of advertentieverzoeken die op kinderen zijn gericht. Bekijk meer informatie over COPPA.

Bovendien moeten uw advertentiebronnen voor Bieden worden opgenomen als aanbieder van advertentietechnologie. Als u aanbieders van advertentietechnologie in AdMob wilt selecteren, klikt u op Opties voor blokkeren in de zijbalk en daarna op het tabblad Toestemming van gebruikers in de EU beheren.

Voorbeeld 1: Bemiddelingsgroep voor Bieden

Voorbeeld van een bemiddelingsgroep voor Open bieden.

Er zijn in de bemiddelingsgroep 4 advertentiebronnen voor Bieden. Elke bron dient een bod in voor een beschikbaar advertentieblok. In dit voorbeeld bevat deze bemiddelingsgroep geen waterfall-advertentiebronnen. Dit betekent dat de advertentiebron voor Bieden met het hoogste bod de advertentie levert.

Opmerking: Advertentiebronnen voor Bieden bieden alleen als ze een advertentie hebben om weer te geven.
Voorbeeld 2: Advertentiebronnen voor Bieden en waterfall-advertentiebronnen in een bemiddelingsgroep

Voorbeeld van advertentiebronnen voor open bieden en waterfall-advertentiebronnen.

Er zijn in de bemiddelingsgroep 4 advertentiebronnen voor Bieden. Elke bron dient een bod in voor een beschikbaar advertentieblok.

Netwerk B wint de veiling voor Bieden met een bod van € 7 en wordt op basis van de eCPM-waarde in de bemiddelingswaterfall geplaatst. In dit voorbeeld is het bod van Netwerk B hoger dan dat van andere waterfall-advertentiebronnen. Daarom wordt Netwerk B als eerste in de waterfall geplaatst en mag het de advertentie leveren. De waterfall-advertentiebronnen worden niet eens aangeroepen.

Opmerking: Advertentiebronnen voor Bieden bieden alleen als ze een advertentie hebben om weer te geven. Als ze in de bemiddelingswaterfall worden aangeroepen, leveren zij dus de advertentie.
Voorbeeld 3: Advertentiebronnen voor Bieden en waterfall-advertentiebronnen in een bemiddelingsgroep

Voorbeeld van open bieden en waterfall-bronnen in een bemiddelingsgroep.

In dit voorbeeld wint Exchange B de veiling voor Bieden met een bod van € 4 en wordt deze op basis van de eCPM-waarde in de bemiddelingswaterfall geplaatst. Netwerk 1 heeft echter een hogere eCPM-waarde (€ 5) dan het winnende bod van Exchange B. Daarom wordt Exchange B als tweede in de waterfall geplaatst.

Vanaf nu functioneert de waterfall normaal. Netwerk 1 levert de advertentie als deze er een heeft. Zo niet, dan levert Exchange B de advertentie.

Opmerking: Advertentiebronnen voor Bieden bieden alleen als ze een advertentie hebben om weer te geven. Als ze in de bemiddelingswaterfall worden aangeroepen, leveren zij dus de advertentie.

Voorbeeld 4: Bieden met directe verkoop in een bemiddelingsgroep

Voorbeeld van open bieden met direct verkocht.

In dit voorbeeld wint Exchange A de veiling voor Bieden met een bod van € 8 en wordt deze op basis van de eCPM-waarde in de bemiddelingswaterfall geplaatst. Uw direct verkochte campagne heeft echter een hogere eCPM-waarde dan het winnende bod van Exchange A. Daarom wordt Exchange A als tweede in de waterfall geplaatst.

Vanaf nu functioneert de waterfall normaal. Uw direct verkochte campagne levert de advertentie als deze er een heeft. Zo niet, dan levert Exchange A de advertentie.

Opmerking: Advertentiebronnen voor Bieden bieden alleen als ze een advertentie hebben om weer te geven. Als ze in de bemiddelingswaterfall worden aangeroepen, leveren zij dus de advertentie.

Aan de slag met Bieden

Er zijn 2 typen advertentiebronnen voor Bieden die u in uw bemiddelingsgroepen kunt gebruiken:

• Advertentiebronnen voor Bieden die u moet instellen voordat u ze kunt gebruiken en die u moet toevoegen aan een bemiddelingsgroep.
  • Advertentiebronnen voor Bieden die u niet hoeft in te stellen en die deel uitmaken van het AdMob-netwerk.

Lees meer informatie over de typen advertentiebronnen voor Bieden. Daarna voegt u uw advertentiebronnen voor Bieden toe aan bestaande of nieuwe bemiddelingsgroepen.

SDK-implementatie

Als u Bieden wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u bemiddeling voor Bieden heeft geïntegreerd in uw app. Voor sommige advertentiebronnen kunnen bovendien aanvullende SDK-vereisten gelden.

Meer informatie over de advertentiebronnen die beschikbaar zijn voor Bieden en de bijbehorende vereisten vindt u in de Google Developers-handleiding voor Android en iOS.

Hoe kan ik Bieden gebruiken?

Bieden valt onder ons beleid voor app-platformfuncties. Lees het AdMob-beleid voor gedrag voordat u Bieden aanzet.