Formidling

Oversigt over Åben budgivning (beta)

Denne funktion er i øjeblikket kun tilgængelig i betaversion for en begrænset gruppe udgivere.

Hvad er Åben budgivning?

Åben budgivning gør det muligt for annoncekilder at deltage i en auktion i realtid for at udfylde dine annonceanmodninger. Dette er med til at sikre, at du får mest mulig omsætning for dine eksponeringer.

I modsætning til traditionel formidling, som bruger brugerleveret eCPM eller historiske data til at prioritere netværk og kalde dem ét ad gangen, kalder Åben budgivning alle deltagende annoncekilder på samme tid. Annoncekilderne byder på hver enkelt eksponering i realtid. Dette gør det muligt for dem at konkurrere på lige vilkår i én enkelt, samlet auktion.

Hver gang der er en eksponering, er den annoncekilde, der viser annoncen, den annoncør, der betaler mest.

Bliv inspireret. Se, hvordan en AdMob-bruger boostede sin omsætning med Åben budgivning.

Hvordan fungerer Åben budgivning?

Åben budgivning fungerer problemfrit med eksisterende eller nye formidlingsgrupper. Annoncekilderne af typen Åben budgivning konkurrerer hver især om at udfylde annonceanmodninger sideløbende med de andre annoncekilder, f.eks. vandfaldsannoncekilder, som ikke deltager i Åben budgivning.

1. En annonceenhed genererer en annonceanmodning

En annonceenhed i din app genererer en annonceanmodning og sender den til AdMob sammen med oplysninger om målretning, f.eks. platform og annonceformat.

2. AdMob matcher annonceanmodningen med en af dine formidlingsgrupper

AdMob-formidling sammenligner annonceanmodningen med indstillingerne for målretning og prioriteringen af de formidlingsgrupper, du har angivet. Den matcher annonceanmodningen til formidlingsgruppen med de korrekte indstillinger for målretning og den højeste prioritet, hvis der er mere end én.

3. AdMob indleder en auktion med Åben budgivning

Når annonceanmodningen matches med en formidlingsgruppe, konkurrerer annoncekilderne af typen Open Bidding i gruppen i en auktion for at udfylde anmodningen.

Den annoncekilde, der har afgivet det højeste eCPM-bud, placeres derefter i formidlingsvandfaldet ifølge eCPM-værdien.

4 Formidlingsvandfaldet fungerer som normalt, og annonceanmodningen udfyldes

Hvis en annoncekilde af typen Åben budgivning placeres først i formidlingsvandfaldet, viser den annoncen.

Annoncekilder af typen Åben budgivning byder kun, hvis de har en annonce at vise. Det betyder, at hvis de kaldes i formidlingsvandfaldet, viser de annoncen.

Hvis annoncekilden af typen Åben budgivning ikke er den højeste eCPM i formidlingsvandfaldet, kaldes vandfaldets annoncekilder først.

Du kan bruge en annoncekilde som en annoncekilde af typen Åben budgivning og en vandfaldsannoncekilde samtidig. Annoncekilden kaldes først i en auktion via Åben budgivning. Hvis annoncekilden afgiver et bud, placeres det ikke i formidlingsvandfaldet en gang til.

Men hvis annoncekilden ikke afgiver et bud, kaldes den stadig som en vandfaldsannoncekilde i formidlingsvandfaldet.

Annoncekilder fra Åben budgivning understøtter indtil videre ikke annoncevisning for følgende:

På samme måde skal dine annoncekilder af typen Åben budgivning medtages som udbyder af annonceteknologi. Hvis du vil vælge udbydere af annonceteknologi i AdMob, skal du klikke på Kontrolelementer for blokering i sidebjælken og derefter klikke på fanen Samtykke fra brugere i EU.

Eksempel 1: Formidlingsgruppe af typen Åben budgivning

Open Bidding example

Der er fire annoncekilder af typen Åben budgivning i formidlingsgruppen. Hver kilde afgiver et bud på en tilgængelig annonceenhed. I dette eksempel er der ingen vandfaldsannoncekilder i denne formidlingsgruppe. Det betyder, at annoncekilden med det højest bud viser annoncen.

Annoncekilder af typen Åben budgivning byder kun, hvis de har en annonce at vise.

Eksempel 2: Annoncekilder af typen Åben budgivning og vandfaldsannoncekilder i en formidlingsgruppe

Der er fire annoncekilder af typen Åben budgivning i formidlingsgruppen. Hver kilde afgiver et bud på en tilgængelig annonceenhed.

Netværk B vinder auktionen via Åben budgivning med et bud på 7 DKK og placeres i overensstemmelse med dens eCPM-værdi i formidlingsvandfaldet. I dette eksempel er buddet fra Netværk B højere end andre bud fra vandfaldsannoncekilder. Derfor placeres Netværk B først i vandfaldet og får lov til at vise annoncen. Vandfaldsannoncekilderne kaldes ikke engang.

Annoncekilder af typen Åben budgivning byder kun, hvis de har en annonce at vise. Det betyder, at hvis de kaldes i formidlingsvandfaldet, viser de annoncen.

Eksempel 3: Annoncekilder af typen Åben budgivning og vandfaldsannoncekilder i en formidlingsgruppe

I dette eksempel vinder Børs B auktionen via Åben budgivning med et bud på 4 DKK og placeres i overensstemmelse med dens eCPM-værdi i formidlingsvandfaldet. Netværk 1 har dog en højere eCPM-værdi (5 DKK) end det vindende bud fra Børs B. Derfor placeres Børs B på andenpladsen i vandfaldet.

Efterfølgende fungerer vandfaldet normalt. Netværk 1 viser annoncen, hvis den har en. Hvis ikke, viser Børs B annoncen.

Annoncekilder af typen Åben budgivning byder kun, hvis de har en annonce at vise. Det betyder, at hvis de kaldes i formidlingsvandfaldet, viser de annoncen.

Eksempel 4: Åben budgivning med direkte salg i en formidlingsgruppe

I dette eksempel vinder Børs A auktionen via Åben budgivning med et bud på 8 DKK og placeres i overensstemmelse med eCPM-værdien i formidlingsvandfaldet. Din direkte solgte kampagne har dog en højere eCPM-værdi end det vindende bud fra Børs A. Derfor placeres Børs A på andenpladsen i vandfaldet.

Efterfølgende fungerer vandfaldet normalt. Din direkte solgte kampagne viser annoncen, hvis der er en. Hvis ikke, viser Børs A annoncen.

Annoncekilder af typen Åben budgivning byder kun, hvis de har en annonce at vise. Det betyder, at hvis de kaldes i formidlingsvandfaldet, viser de annoncen.

Kom godt i gang med Åben budgivning

Det første, du skal gøre, er at indgå en samarbejdsaftale med en annoncekilde fra Åben budgivning. I mange tilfælde kræver det blot, at du opretter en konto på annoncekildens website. Få flere oplysninger om de annoncekilder, der understøtter Åben budgivning

Derefter skal du føje dine annoncekilder af typen Åben budgivning til eksisterende eller nye formidlingsgrupper.

SDK-implementering

Hvis du vil bruge Åben budgivning, skal du sikre dig, at du har integreret formidling af Åben budgivning i din app. Vær desuden opmærksom på, at nogle annoncekilder kan have yderligere SDK-krav.

Få flere oplysninger om de annoncekilder, der er tilgængelige for Åben budgivning, og de tilhørende krav, i Google Developers-vejledningen til Android og iOS