Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

Beleidsproblemen oplossen die van invloed zijn op de advertentieweergave

Opmerking: We hebben het Beleidscentrum onlangs vernieuwd. Bekijk meer informatie over wat er is gewijzigd

Gebruik het Beleidscentrum om problemen snel en efficiënt op te lossen om de impact op uw advertentieweergave te beperken. Als u het probleem heeft opgelost, kunt u een beoordeling van uw app aanvragen.

De oorzaak van het probleem vaststellen

Als u de problemen in uw app wilt oplossen, klikt u in de kolom Actie op Oplossen. U wordt naar de pagina 'Informatie over het probleem' geleid, waar u een beschrijving vindt van het probleem dat we in uw app hebben gevonden. Lees de beschrijving zorgvuldig door om te bepalen wat u in uw app moet aanpassen. Mogelijk kunt u ook zien in welke versie van de app het probleem optreedt.

Tip: Screenshots bekijken

Screenshots tonen voorbeelden van de beleidsproblemen die in uw apps zijn gevonden. Op basis hiervan kunt u deze problemen begrijpen en opsporen. Als u een screenshot wilt bekijken, klikt u op Afbeelding kiezen in de kolom Screenshots.

Onthoud dat alleen beleidsschendingen moeten worden opgelost. Beperkingen voor uitgevers zijn geen verplichting, maar voor content met dit soort beperkingen worden advertenties wel beperkt weergegeven. Meer informatie over typen problemen en weergavestatussen voor advertenties

Als u nog niet precies weet wat de oorzaak van het probleem is, gaat u naar het beleidsgedeelte in het Helpcentrum voor AdMob of naar de Help-community van Google AdMob.

Tip: Bepaal welke problemen prioriteit hebben

Als u veel apps met problemen heeft, kunt u de filters in het Beleidscentrum gebruiken om te bepalen welke apps het eerst moeten worden aangepast. U kunt bijvoorbeeld filteren op de apps met het hoogste aantal beïnvloede advertentieverzoeken of op alle apps waarvoor de advertentieweergave is uitgeschakeld. Dat is de strengste handhavingsmaatregel.

U kunt ook filteren op alle problemen die moeten worden opgelost, zodat u daar prioriteit aan kunt geven. Problemen met de status Moet worden opgelost zijn beleidsschendingen waarvoor u actie moet ondernemen. Lees meer informatie over hoe u het Beleidscentrum gebruikt

Resolving policy issues

Een beoordeling aanvragen

Nadat u de vereiste wijzigingen heeft aangebracht voor een beleidsschending en/of de optionele wijzigingen voor een beperking voor uitgevers, kunt u een beoordeling van uw app aanvragen.

Als u een beoordeling aanvraagt omdat u problemen heeft opgelost, uploadt u de nieuwe versie van uw app naar de betreffende appstore voordat u een beoordeling aanvraagt.

Opmerking: Als u wilt dat de weergave van advertenties voor apps wordt hervat, moet u een beoordeling aanvragen voor elke app met beleidshandhavingsmaatregelen in het Beleidscentrum.

Vraag als volgt een beoordeling van uw app aan:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik in de zijbalk op Beleidscentrum.
  3. Klik op Oplossen naast de app die u wilt laten beoordelen.
  4. Bekijk de vereiste stappen in het gedeelte Problemen gevonden en klik op Beoordeling aanvragen.
    Opmerking: Voor problemen met Google Play moet u naar Google Play gaan en de instructies volgen.
  5. Bekijk de informatie in het dialoogvenster en beschrijf vervolgens de wijzigingen die u heeft aangebracht om te voldoen aan het programmabeleid of leg uit waarom u denkt dat een schending mogelijk niet van toepassing is.
  6. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat u klaar bent voor een beoordeling.
  7. Klik op Verzoek indienen. Nadat u uw verzoek heeft ingediend, kunt u de beoordelingsstatus in het Beleidscentrum bekijken.

Beoordelingsstatus

Controleer de kolom Status in het Beleidscentrum voor updates over uw beoordeling. Als de status Wordt beoordeeld is, wordt uw app beoordeeld en is er nog geen beslissing genomen.

Voorbeeld van de beoordelingsstatus in het Beleidscentrum van AdMob.

Als uw beoordeling is afgewezen, ontvangt u een melding via e-mail en in het gedeelte Problemen gevonden. Bekijk de informatie over de beleidsschending opnieuw om ervoor te zorgen dat u de juiste wijzigingen aanbrengt in uw app. Nadat u het beleid opnieuw heeft gelezen en aanvullende wijzigingen heeft aangebracht, kunt u een nieuwe beoordeling aanvragen.

Als de site na beoordeling is goedgekeurd, wordt de handhavingsmaatregel verwijderd uit het Beleidscentrum en krijgt u een melding via e-mail.

Over problemen in eerdere versies van uw app

Mogelijk kunt u op de pagina 'Informatie over het probleem' in het Beleidscentrum zien in welke versie van uw app zich een probleem voordoet dat gevolgen kan hebben voor de advertentieweergave. Als er een probleem is vastgesteld in een eerdere versie van uw app, is het niet mogelijk om de advertentieweergave in oudere versies volledig te herstellen. U kunt er echter wel voor kiezen om het probleem op te lossen en uw app-gebruikers aan te raden te updaten naar de nieuwste versie.

Houd er rekening mee dat we wellicht niet alle versies met problemen vermelden. Bekijk de beschrijving van het probleem om te bepalen of het probleem in de huidige versie van de app is opgelost.

Checking issue status in the Policy center