Programmabeleid van AdMob en AdSense

Problemen oplossen in het beleidscentrum die van invloed kunnen zijn op de advertentieweergave

In het beleidscentrum worden alle huidige handhavingsmaatregelen voor uw apps weergegeven. Handhavingsmaatregelen op app-niveau hebben op een van de volgende manieren gevolgen voor de advertentieweergave:

• Alle advertenties in uw app worden geblokkeerd, wat Uitgeschakelde advertentieweergave wordt genoemd.
  • Er wordt beperkt welke adverteerders op uw voorraad kunnen bieden. Dit heet Beperkte vraag

Uw content kan om verschillende redenen met handhaving te maken krijgen:

• Beleidsschendingen die moeten worden opgelost. Voor beleidsschendingen wordt de handhavingsmaatregel Uitgeschakelde advertentieweergave of Beperkte vraag genomen.
  • Beperkingen voor uitgevers. Dit zijn geen beleidsschendingen, dus u hoeft uw content of advertentieverzoeken niet te wijzigen. Op apps met beperkingen voor uitgevers wordt echter de handhavingsmaatregel Beperkte vraag toegepast.
Bekijk de kolom Moet worden opgelost in uw beleidscentrum om te zien of u actie moet ondernemen om een handhavingsmaatregel te verhelpen. In de kolom staat Ja als een handhavingsmaatregel het gevolg is van een beleidsschending. Er staat Nee voor beperkingen voor uitgevers.

In dit artikel:

Apps met problemen

Als u een melding over uw app heeft ontvangen, kunt u hieronder meer informatie vinden over het probleem en welke actie u moet ondernemen:

Beleidsschending

Als er Ja staat in de kolom Moet worden opgelost, voldoet een van uw apps momenteel niet aan het programmabeleid. Als gevolg hiervan is er een handhavingsmaatregel getroffen. Als dit het geval is, moet u wijzigingen aanbrengen in uw app zodat deze voldoet aan ons beleid.

Nadat u de beleidsschendingen in uw app heeft verholpen, kunt u een beoordeling aanvragen

Beperking voor uitgevers

Als er Nee staat in de kolom Moet worden opgelost, betekent dit dat uw app content bevat die onder de beperkingen voor Google-uitgevers valt. Hoewel u ervoor kunt kiezen om inkomsten te genereren met dit type content, ontvangt u waarschijnlijk minder advertenties omdat niet alle advertentiebronnen erop kunnen bieden.

Als u een van de beperkingen voor uitgevers in uw app heeft verholpen, kunt u een beoordeling aanvragen

Waarschuwing

Een waarschuwing betekent dat een of meer van uw apps momenteel niet voldoen aan het programmabeleid. U kunt dit oplossen door wijzigingen aan te brengen in uw app zodat deze voldoet aan het beleid.

Als u geen wijzigingen aanbrengt, kunnen er verdere acties worden ondernomen voor uw app of uw account.

Problemen met AdMob en Google Play

In het beleidscentrum worden handhavingsmaatregelen voor het beleid weergegeven voor zowel AdMob als Google Play. Klik op Pijl-omlaag naast de app voor meer informatie over de problemen.

Problemen met AdMob

In het gedeelte 'Problemen met AdMob' ziet u het probleem, de beoordelingsstatus en de datum waarop deze status van toepassing is geworden op uw account. Klik op de naam van het probleem voor informatie over hoe u de oorzaak ervan kunt vinden en het probleem kunt oplossen.

Nadat u de benodigde wijzigingen heeft aangebracht om uw app te corrigeren, kunt u een beoordeling aanvragen als u wilt dat advertenties worden hervat of blijven worden weergegeven in uw app.

Problemen met Google Play

In het gedeelte 'Problemen met Google Play' kunt u zien of u een opschorting van Google Play heeft en de datum waarop deze status van toepassing is geworden op uw account. Klik op de naam van het probleem voor informatie over hoe u de oorzaak ervan kunt vinden en het probleem kunt oplossen.

Voor problemen in Google Play kunt u geen beoordeling aanvragen in uw AdMob-account. Nadat u de schending heeft verholpen, kunt u bezwaar maken bij Google Play

Een beoordeling aanvragen

U kunt een beoordeling van uw app aanvragen nadat u de problemen heeft opgelost of als u een handhavingsmaatregel wilt betwisten. Als u een beoordeling aanvraagt omdat u problemen heeft opgelost, uploadt u de nieuwe versie van uw app naar Google Play en/of de App Store voordat u een beoordeling aanvraagt.

Opmerking: Als u wilt dat advertenties worden hervat of blijven worden weergegeven in uw app, vraagt u een beoordeling aan voor elke app met beleidshandhavingsmaatregelen in uw beleidscentrum.

How to submit a review in the App Policy Center

Vraag als volgt een beoordeling van uw app aan:

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik op Beleidscentrum.
  3. Klik in het gedeelte Apps met problemen op Pijl-omlaag.
  4. Klik in het gedeelte Problemen met AdMob op Een beoordeling aanvragen.
    Opmerking: Voor problemen met Google Play kunt u geen beoordeling aanvragen in uw AdMob-account. Nadat u de Google Play-schending heeft verholpen, kunt u bezwaar maken bij Google Play.
  5. Bekijk de informatie in het dialoogvenster en beschrijf vervolgens de wijzigingen die u heeft aangebracht om te voldoen aan het programmabeleid of leg uit waarom u denkt dat een handhavingsmaatregel mogelijk niet van toepassing is.
  6. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat u klaar bent voor een beoordeling.
  7. Klik op Een beoordeling aanvragen

Ga naar beleidscentrum

Beoordelingsstatus

U kunt de status van de beoordeling controleren in het gedeelte Problemen met AdMob onder Beoordelingsstatus:

• In behandeling: Uw app wordt beoordeeld en er is nog geen beslissing genomen.
  • Niet goedgekeurd: Na beoordeling van uw app is vastgesteld dat deze nog steeds ons beleid of onze beperkingen schendt. Controleer de informatie van de handhavingsmaatregel opnieuw om ervoor te zorgen dat u de juiste wijzigingen aanbrengt in uw app. Nadat u het beleid opnieuw heeft gelezen en aanvullende wijzigingen heeft aangebracht, kunt u een nieuwe beoordeling aanvragen.

Als de app na beoordeling niet is goedgekeurd, wordt u hiervan op de hoogte gebracht in het beleidscentrum en via e-mail. Als de app na beoordeling is goedgekeurd, wordt de handhavingsmaatregel verwijderd uit het beleidscentrum en ontvangt u een melding via e-mail.

Beleidshandhaving op accountniveau

Beperkte advertentieweergave

Beperkte advertentieweergave betekent dat Google een limiet heeft ingesteld voor het aantal advertenties dat uw AdMob-account kan weergeven. Meer informatie over limieten voor advertentieweergave

Veelgestelde vragen over het beleidscentrum

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over het beleidscentrum:

Ik heb mijn app gecorrigeerd op basis van de informatie van de handhavingsmaatregel. Waarom zie ik nog steeds een handhavingsmaatregel in mijn beleidscentrum?

U moet een beoordeling van uw app aanvragen voordat de handhavingsmaatregel kan worden verwijderd. U kunt een beoordeling aanvragen door de stappen te volgen.

Als een handhavingsmaatregel voor een app niet wordt weergegeven in het beleidscentrum, betekent dit dat de app voldoet aan het programmabeleid?

Dat hoeft niet per se. In het beleidscentrum worden apps weergegeven die door onze beoordelingsprocessen zijn gedetecteerd omdat er een of meer schendingen van het programmabeleid werden geconstateerd. Hoewel we die processen voortdurend verbeteren, kunnen ze niet elke schending detecteren. We kunnen u buiten het beleidscentrum om informeren als we een probleem op een andere manier ontdekken.

Worden in het beleidscentrum alle apps weergegeven die het programmabeleid van Google schenden?

Nee. In het beleidscentrum worden apps weergegeven die het beleid schenden en in de afgelopen zeven tot tien dagen advertentieverzoeken hebben gegenereerd. Bepaalde apps (bijvoorbeeld apps met erg weinig dagelijks verkeer) worden niet weergegeven in het beleidscentrum. U bent er verantwoordelijk voor dat uw apps te allen tijde voldoen aan ons programmabeleid. We raden u aan uw apps regelmatig te controleren op naleving van ons beleid.