Beleid

Een advertentieverzoek taggen voor EER-gebruikers die de minimum leeftijd voor toestemming nog niet hebben bereikt (TFUA)

U kunt uw advertentieverzoeken markeren voor behandeling van content die bedoeld is voor gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) en het Verenigd Koninkrijk die de minimum leeftijd voor toestemming nog niet hebben bereikt. Deze functie is ontworpen om te kunnen voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Houd er rekening mee dat u mogelijk andere wettelijke verplichtingen heeft onder de AVG. Raadpleeg de richtlijnen van de Europese Unie en overleg met uw eigen juridisch adviseur. Vergeet niet dat de tools van Google zijn ontworpen om naleving eenvoudiger te maken en niet om een uitgever te ontdoen van zijn of haar wettelijke verplichtingen. Meer informatie over de gevolgen van de AVG voor uitgevers.

Wanneer u deze functie gebruikt, wordt er een TFUA (tag voor gebruikers in Europa die de minimum leeftijd voor toestemming nog niet hebben bereikt) opgenomen in het advertentieverzoek. Met deze parameter wordt gepersonaliseerd adverteren, inclusief remarketing, uitgeschakeld voor dat specifieke advertentieverzoek. De parameter schakelt ook verzoeken voor externe advertentieleveranciers uit, zoals pixels voor advertentiemeting en ad serving door derden.

Wanneer u de TFUA-parameter opneemt in een advertentieverzoek, heeft deze voorrang op alle instellingen die van toepassing zijn op siteniveau.

Als u de advertentieservices van Google gebruikt en een aanvraag wilt indienen voor behandeling van content die bedoeld is voor kinderen volgens COPPA op app-niveau, in plaats van via een advertentieverzoek, gaat u naar Een app taggen voor behandeling van content die bedoeld is voor kinderen.

SDK voor mobiele advertenties van Google

Wanneer u een advertentieverzoek indient, kunt u als app-ontwikkelaar aangeven of Google uw content volgens de AVG moet behandelen als geschikt voor gebruikers die de minimum leeftijd voor toestemming nog niet hebben bereikt.

U kunt tag_for_under_age_of_consent instellen om aan te geven of uw content volgens de AVG moet worden behandeld als content voor gebruikers die de minimum leeftijd voor toestemming nog niet hebben bereikt. Lees de ontwikkelaarsdocumentatie voor Android en iOS voor meer informatie.