Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

Hintatarjoukset-raportin käyttäminen

Hintatarjousraportti (poistettu käytöstä)

Huom. AdMob-verkosto-, hintatarjous- ja välitysraportit ovat poistuneet käytöstä. Välitys- ja AdMob-verkosto-raportit ovat nyt saatavilla valmiina raportteina osana mainostoimintaraporttia.

Voit edelleen katsoa vanhoja hintatarjousraportteja, mutta et voi päivittää tai tallentaa niitä. Kaikki tallennetut vanhat AdMob-verkosto- ja välitysraportit siirrettiin osaksi mainostoimintaraporttia vuoden 2023 alkupuolella.

Hintatarjoukset-raportti on AdMobin luoma valmis oletusraportti. Raporttia voi käyttää sellaisenaan, tai voit muuttaa raportin suodattimia, ulottuvuuksia ja mittareita ja tallentaa sen uutena raporttina.

Suodattimet

Suodattimien avulla voit piilottaa raporteistasi tarpeettoman datan. Valitsemalla suodattimen määrität, mitä dataa haluat nähdä raportissa. AdMob piilottaa kaiken datan, joka ei vastaa suodattimien ehtoja.

Seuraavat ovat käytettävissä tässä raportissa ja raporttiin pohjautuvissa tallennetuissa raporteissa:

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Sovellus

1. Valitse niiden sovellusten valintaruudut, joita haluat käyttää suodatusperusteina. Voit valita useita valintaruutuja. Raportissa näkyy valittujen sovellusten data. Voit hakea tiettyä sovellusta kirjoittamalla sen nimen hakukenttään.
  2. Ota suodatin käyttöön raportissa klikkaamalla Käytä.
  3. Jos haluat lisätä uuden suodattimen, klikkaa Lisää suodatin ja valitse uusi suodatin.
Mainosyksikkö

Esimerkki mainosyksikkösuodattimesta AdMob-käyttöliittymässä.

1. Valitse niiden mainosyksiköiden viereiset valintaruudut, joiden mukaan haluat suodattaa dataa. Voit valita useita valintaruutuja. Valittujen mainosyksiköiden data näkyy raportissa. Voit hakea tiettyä mainosyksikköä kirjoittamalla sen nimen hakukenttään.
  2. Ota suodatin käyttöön raportissa klikkaamalla Käytä.
  3. Jos haluat lisätä uuden suodattimen, klikkaa Lisää suodatin ja valitse uusi suodatin.
Maa

The ad mob interface showing the country filter in reports.

1. Valitse niiden alueiden tai maiden viereiset valintaruudut, joiden mukaan haluat suodattaa tietoja. Voit määrittää yksityiskohtaisempia suodatusehtoja tuomalla kunkin alueen maat näkyviin nuolia klikkaamalla.
  2. Ota suodatin käyttöön raportissa klikkaamalla Käytä.
  3. Jos haluat lisätä uuden suodattimen, klikkaa Lisää suodatin ja valitse uusi suodatin.
Mainoslähde

The ad mob interface showing the ad source filter in reports.

1. Valitse niiden mainoslähteiden viereiset valintaruudut, joiden mukaan haluat suodattaa tietoja.
  2. Ota suodatin käyttöön raportissa klikkaamalla Käytä.
  3. Jos haluat lisätä uuden suodattimen, klikkaa Lisää suodatin ja valitse uusi suodatin.
Muoto

AdMob-käyttöliittymä, jossa näkyy raporttien mainosmuotosuodatin.

1. Lisää valinta niiden muotojen valintaruutuihin, joita haluat käyttää suodatusperusteina.
    Huom. Voit valita useita muotoja. Niitä käyttävien mainosyksiköiden tiedot näkyvät raportissa.
  2. Ota suodatin käyttöön raportissa klikkaamalla Käytä.
  3. Jos haluat lisätä uuden suodattimen, klikkaa Lisää suodatin ja valitse uusi suodatin.

Ulottuvuudet

Ulottuvuudet määrittävät, miten raportti järjestetään. Jos esimerkiksi haluat nähdä tulosi maittain eriteltyinä, lisää Maa-ulottuvuus. Kun lisäät uusia ulottuvuuksia, saat entistä tarkempaa dataa uudelleen järjestettynä.

Seuraavat ovat käytettävissä tässä raportissa ja raporttiin pohjautuvissa tallennetuissa raporteissa:

• Mainoslähde: Näyttää kehityksen eri mainoslähteissä. Mainoslähde mittaa välitysliikennettä, ja se voi sisältää suoramyyntiä, omia tapahtumia, oman yrityksen mainoksia tai kolmansien osapuolten mainosverkostoja.
  • Mainosyksikkö: Näyttää yksittäisten mainosyksiköiden tehokkuustiedot.
  • Sovellus: Näyttää kehityksen eri sovelluksissa.
  • Sovellusversio: Näyttää kehityksen eri sovellusversioissa. Sovellusversiot erottavat sovelluksesi päivitykset toisistaan.
    Huom. Sovellusversioita koskeva data on käytettävissä AdMob-raportoinnissa 19.7.2020 alkaen.
  • Maa: Näyttää kehityksen eri maissa, joissa käyttäjät ovat katsoneet sovellukseesi sisältyviä mainoksia.
  • Päivämäärä: Näyttää kehityksen eri päivämäärinä.
  • Muoto: Näyttää kehityksen eri mainosmuodoissa (kuten bannereissa ja välimainoksissa).
    Jos olet siirtänyt mainosyksiköitä vanhasta AdMobista, muodon kohdalla voi lukea myös Kaikki. Se tarkoittaa, että mainosyksikkö voi pyytää joko bannereita tai välimainoksia. Tämä koskee vain vanhasta AdMobista (ennen vuotta 2014) siirrettyjä mainosyksiköitä. Kaikki AdMobissa luodut uudet mainosyksiköt ovat joko bannereita tai välimainoksia.
  • Välitysryhmä: Näyttää tehokkuustiedot välitysryhmäkohtaisesti.
  • Kuukausi: Näyttää tehokkuustiedot kuukausikohtaisesti.
  • Alusta: Näyttää tehokkuustiedot laitteen alustan mukaan:
  • Android
  • iOS
  • Viikko: Näyttää tehokkuustiedot viikkokohtaisesti.
  • Mittarit

Mittarit kuvaavat dataa tai arvoja, jotka sisältyvät raporttiin. Ne on yleensä järjestetty sarakkeisiin, ja ne sisältävät erilaisia lukuja ja prosenttiosuuksia. Kun raporttiin lisätään ulottuvuuksia, mittareiden arvot lasketaan uudelleen uuden järjestyksen tai ryhmittelyjen perusteella. Kun lisäät tai poistat mittarin, raporttiin lisätään tai siitä poistetaan tietosarake.

Seuraavat ovat käytettävissä tässä raportissa ja raporttiin pohjautuvissa tallennetuissa raporteissa:

Laajenna kaikki  Tiivistä kaikki

Huutokaupan hintatarjoukset

Tämä on mainoslähteestä lähetettyjen hintatarjoushuutokauppaan osallistuneiden hintatarjousten määrä.

Huom. Kaikki lähetetyt hintatarjoukset eivät osallistu hintatarjoushuutokauppaan. Hintatarjouksen on täytettävä huutokaupan edellytykset, kuten todellinen tuhannen impression vähimmäishinta ja mainosmuotoja koskevat vaatimukset.

Huutokaupan hintatarjoukset (%)

Tämä on hintatarjoushuutokauppaan osallistuneiden hintatarjousten prosenttiosuus.

Se lasketaan jakamalla huutokaupan hintatarjousten määrä hintatarjouspyyntöjen määrällä:

Huutokaupan hintatarjoukset / hintatarjouspyynnöt

Esimerkki: Mainoslähteestä lähetetään 20 hintatarjousta, ja hintatarjouspyyntöjä on 1 000. Tällöin hintatarjousten prosenttiosuus on 2 %.

Hintatarjouspyynnöt

Hintatarjouspalveluja tarjoavalle mainoslähteelle tehtyjen pyyntöjen määrä.

Klikkaukset

Mainoksen klikkauskertojen määrä.

eCPM

Arvioidut tulot mainoksen jokaisesta tuhannesta impressiosta. Se on laskettu jakamalla arvioidut tulot saatujen näyttökertojen määrällä ja kertomalla luku tämän jälkeen tuhannella:

(Arvioidut tulot / impressiot) * 1 000

Hyväksyttävät pyynnöt

Tämä on niiden mainospyyntöjen määrä, jotka voidaan hyväksyä hintatarjoushuutokauppaan.

Jotta mainospyyntö voidaan hyväksyä hintatarjoushuutokauppaan, se on lähetettävä hintatarjouspalveluja tarjoavia mainoslähteitä sisältävään välitysryhmään ja näiden mainoslähteiden on pystyttävä osallistumaan mainosyksikön huutokauppaan.

Mittari on poistunut käytöstä, ja se poistetaan pian kokonaan. Lue lisää tästä muutoksesta.

Arv. tulot

Tähän mennessä kertyneet tulosi. Summa on arvio, joka voi muuttua, kun tulosi vahvistetaan kunkin kuukauden lopussa.

Huom. Useimmista hintatarjouspalveluja tarjoavista mainoslähteistä kertyneet tulot maksetaan AdMobin kautta. Suoramaksumainoslähteiden tulot sen sijaan maksetaan suoraan mainoslähteestä.

Impressiot

Tämä on käyttäjille näytettyjen mainosten kokonaismäärä.

Voittaneet hintatarjoukset

Tämä on hintatarjoushuutokaupassa voittaneiden hintatarjousten määrä.

Voittaneet hintatarjoukset (%)

Tämä on hintatarjoushuutokaupassa voittaneiden hintatarjousten prosenttiosuus.

Se lasketaan jakamalla voittaneiden hintatarjousten määrä huutokauppaan osallistuneiden hintatarjousten määrällä:

Voittaneet hintatarjoukset / huutokaupan hintatarjoukset

Voittaneet hintatarjoukset, joille löytyy vastaavuus

Tämä ilmaisee niiden voittaneiden hintatarjousten määrän, jotka johtivat mainoksen näkymiseen sovelluksessasi.

Huom. Jos waterfall-välityksessä on mainoslähteitä, joiden todellinen tuhannen impression hinta on korkeampi kuin voittaneen hintatarjouksen, näitä mainoslähteitä kutsutaan ensin (hintatarjoushuutokaupan voittaneen hintatarjouksen sijaan). Jos näistä mainoslähteistä ei ole saatavilla mainosta, mainos valitaan hintatarjouspalveluja tarjoavasta mainoslähteestä.

Voittaneet hintatarjoukset, joille löytyy vastaavuus (%)

Tämä ilmaisee, kuinka monta prosenttia voittaneista hintatarjouksista johti mainoksen näkymiseen sovelluksessasi.

Luku lasketaan jakamalla niiden voittaneiden hintatarjousten määrä, joille löytyy vastaavuus, kaikkien voittaneiden hintatarjousten määrällä.

Voittaneet hintatarjoukset, joille löytyy vastaavuus / voittaneet hintatarjoukset

Esimerkki: Mainoslähteen kautta on näkynyt 10 mainosta, ja huutokaupan voittaneita mainoksia on 100. Tällöin voittaneita hintatarjouksia, joille löytyy vastaavuus, on 10 %.