På den förbättrade sidan Mitt AdMob hittar du anpassade optimeringstips och kan läsa information om din kontostatus och slutföra konfigureringen.

Rapporter

Använda användaraktivitetsrapporten

Använda tillgängliga filter, dimensioner och mätvärden

Användaraktivitetsrapporten ger dig en heltäckande bild av dina appar. Den visar data om hur användarna interagerar med din app och hur den genererar intäkter. Med den här rapporten kan du

1. övervaka appens status (Hur många personer använder min app varje dag?)
  2. ta reda på hur appen påverkas av ändringar (Vilka är de totala intäkterna per användare? Hur påverkas det mätvärdet av en ny appversion?)
  3. hitta möjligheter att öka intäkterna (Hur många annonser ser en användare varje dag i varje format? Borde jag visa fler annonser?)
  4. hitta möjligheter att förbättra appupplevelsen (Hur många appsessioner har användare per dag? Hur kan jag öka appengagemanget?)
  5. felsöka (Motsvarar intäktsförändringar förändringar av antalet aktiva användare eller antalet annonsexponeringar per dag?)

Obs! För att kunna använda användaraktivitetsrapporten måste du installera det senaste SDK:et för Google Mobile-annonser (18.1.0 eller senare för Android, 7.44 eller senare för iOS) och aktivera användarmätvärden

För att kunna se data om köp i appen för dina Android-appar måste du

Filter

Funktionellt döljer filtren onödig eller oönskad data från dina rapporter. När du väljer ett filter definierar du vad du vill se i rapporten. AdMob döljer allt som inte matchar kriterierna i filtren.

Följande är tillgängliga för den här rapporten och sparade rapporter som skapas med den som mall.

Land

The ad mob interface showing the country filter in reports.

1. Markera kryssrutorna vid de länder eller regioner du vill filtrera efter. Klicka på pilarna för att se länderna i varje region och filtrera med större detaljnivå.
  2. Klicka på Använd för att tillämpa filtret på rapporten.
  3. Lägg till ett nytt filter genom att klicka på Lägg till filter och välja det igen.

Dimensioner

Funktionellt avgör dimensioner hur rapporten är organiserad. Om du till exempel vill se dina intäkter fördelade på länder kan du lägga till landsdimensionen. Om du lägger till nya dimensioner omorganiseras och finjusteras data ytterligare.

Följande är tillgängliga för den här rapporten och sparade rapporter som skapas med den som mall.

• Datum: Se resultatet sorterat efter datum.
  • Land: Se resultatet sorterat efter appanvändarnas land.
  • Appversion: Se resultatet sorterat efter appversion. Appversionerna utgörs av dina appuppdateringar.

Mätvärden

Funktionellt sett representerar mätvärden de typer av data eller värden som ingår i en rapport. De ordnas vanligtvis i kolumner och innehåller siffror eller procentsatser. När du lägger till dimensioner räknas mätvärdena om baserat på den nya ordning eller de nya grupperingar som dimensionerna skapar. När du lägger till eller tar bort mätvärden medför det att en kolumn med information läggs till i eller tas bort från rapporten.

Följande är tillgängliga för den här rapporten och sparade rapporter som skapas med den som mall.

Annonsintäkter

En uppskattning av dina annonsintäkter. Värdet inkluderar intäkter från AdMob-nätverket, annonskällor för budgivning och beräknade intäkter från tredje part.

Annonsintäkter/APD

Genomsnittliga annonsintäkter per annonstittare per dag (APD).

Aktiva användare per dag (AAD)

Antalet unika användare som har öppnat appen.

Annonstittare per dag (APD)

Antalet unika användare som har tittat på annonser.
Obs! Antalet annonstittare per dag (APD) måste nå en minimigräns innan data kan visas. Det innebär att du kan se noll APD även när antalet exponeringar inte är noll.

APD %

Andelen aktiva användare per dag som har tittat på annonser. Värdet beräknas med följande formel:

annonstittare per dag (APD) / aktiva användare per dag (AAD) × 100 %

Intäkter från köp (inklusive avgifter)

Dina uppskattade intäkter från köp i appen, prenumerationer (inklusive förnyelser) och e-handel. Notera att det här beloppet kan inkludera serviceavgifter och/eller provision.

Obs! För att se data om köp i appen för dina Android-appar måste du

Exponeringar

Det totala antalet annonser som har visats för användare.

Obs! När en vattenfallsannonskälla från tredje part visar en bannerannons räknar AdMob en exponering när tredjepartsadaptern skickar återanropet för annonsinläsning. Detta kan orsaka avvikelser i de rapporterade exponeringarna mellan AdMob och din annonskälla från tredje part. Om du till exempel i förväg läser in bannerannonser som inte visas direkt kan du få fler rapporterade exponeringar i AdMob.

Exponeringar/aktiva användare per dag

Genomsnittligt antal annonser per dag som har setts av aktiv användare per dag (AAD).

Kallas även annonstäthet eller annonsinläsning.

Exponeringar/annonstittare per dag

Genomsnittligt antal annonser per dag som har setts av en annonstittare per dag (APD).

Exponeringar/session

Genomsnittligt antal exponeringar som har visats under varje session.

Intäkter totalt

Dina uppskattade intäkter totalt, inklusive intäkter från annonser och köp.

Intäkter från annonser inkluderar intäkter från AdMob-nätverket, annonskällor för budgivning och uppskattade intäkter från tredje part.

Intäkter från köp inkluderar intäkter från köp i appen, prenumerationer (inklusive förnyelse) och e-handel.

Intäkter totalt/aktiva användare per dag

Genomsnittliga intäkter per aktiv användare per dag (AAD), även kallat ARPDAU.

Intäkter totalt innefattar intäkter från annonser och köp i appen (KIA), prenumerationer (inklusive förnyelse) och e-handel. Värdet beräknas med följande formel:

(annonsintäkter + intäkter från köp) / AAD

Obs! För att se data om köp i appen för dina Android-appar måste du

Premierade intäkter/premierad användare

Uppskattade intäkter från premierade annonser som har genererats för varje premierad användare.

Premierade händelser

Antalet gånger en belöning beviljas efter att användaren har tittat på en premierad annons.

Premierade händelser (%)

Procentandelen premierade exponeringar som ledde till att användarna fick en premie. Värdet beräknas med följande formel:

(premierade händelser / premierade exponeringar) × 100

Premierade exponeringar/premierad användare

Genomsnittligt antal premierade annonser som visades för varje premierad användare.

Premierade användare

Antalet unika användare som fick en premie för att ha interagerat med en premierad annons.

Premierade användare (%)

Procentandelen användare som fick en premie för att ha tittat på en premierad annons. Värdet beräknas så här:

(premierade användare / AAD) × 100 %

Sessioner/AAD

En session räknas när appen körs i förgrunden. Sessionen avslutas när appen flyttas till bakgrunden eller efter 30 minuters inaktivitet.