Katso personoituja optimointivinkkejä, selvitä tilisi kunto ja määritä valmistuminen parannetulla Oma AdMob ‑sivulla.

AdMob- ja AdSense-ohjelmakäytännöt

Personoidut ja personoimattomat mainokset

EU-alueella asuvan suostumusasetukset AdMobissa sisältävät useita personoitujen ja personoimattomien mainosten käyttöönottoon liittyviä asetuksia (jotka otetaan käyttöön Google Mobile Ads SDK:n kautta). Tässä artikkelissa käsitellään näiden kahden mainostyypin eroja. Lue lisää mainosten personointiin liittyvien asetusten käyttämisestä Googlen julkaisijan mainostageissa.

Personoidut mainokset

Personoitu mainonta (aiemmalta nimeltään kiinnostuksiin perustuva mainonta) on tehokas työkalu, joka parantaa käyttäjille näkyvien mainosten osuvuutta ja mainostajien sijoitetun pääoman tuottoprosenttia (ROI). Teemme kaikissa julkaisijoille tarkoitetuissa tuotteissa käyttäjien kiinnostuksen kohteisiin liittyviä päätelmiä sen perusteella, millä sivustoilla käyttäjät vierailevat tai mitä sovelluksia he käyttävät. Näiden tietojen avulla mainostajat voivat kohdistaa kampanjansa käyttäjien kiinnostuksen kohteiden mukaan, mikä parantaa niin käyttäjien kuin mainostajienkin käyttökokemusta. Lue lisää personoituja mainoksia koskevista mainostuskäytännöistä.

Google määrittelee mainoksen personoiduksi, jos mainoksen valinta perustuu aiemmin kerättyyn tai muuhun aiempaan dataan joko täysin tai osittain. Tällaista dataa voivat olla esimerkiksi käyttäjän aiemmat hakulausekkeet, käyttäjän toiminta, käynnit sivustoilla tai sovelluksissa, demografiset tiedot tai sijainti. Tämä kattaa esimerkiksi seuraavat: demografinen kohdistaminen, uudelleenmarkkinointi sekä kohdistus kiinnostuksen kohteiden, asiakaskohdistusluettelojen tai DoubleClick Bid Manageriin tai Campaign Manager 360:een ladattujen kohdeyleisöluettelojen perusteella.

Personoimattomat mainokset

Personoimattomat mainokset ovat mainoksia, jotka eivät perustu käyttäjän aiempaan toimintaan. Ne kohdistetaan kontekstuaalisten tietojen perusteella, eli niissä voidaan käyttää esimerkiksi käyttäjän nykyiseen sijaintiin perustuvaa yleistä maantieteellistä kohdistusta (esim. kaupungin tasolla) tai kohdistusta, joka pohjautuu käyttäjän sillä hetkellä katsoman sivuston tai sovelluksen sisältöön tai juuri käytettyihin hakulausekkeisiin. Google ei salli näissä mainoksissa minkäänlaista personoitua kohdistamista eikä myöskään demografista kohdistamista tai käyttäjäluetteloon perustuvaa kohdistamista.

Vaikka evästeitä tai mobiilimainosten tunnisteita ei käytetä personoimattomien mainosten kohdistamiseen, niitä käytetään kuitenkin näyttötiheyden rajoittamiseen, mainosraporttien koostamiseen sekä petosten ja väärinkäytön ehkäisemiseen. Tästä syystä sinun on pyydettävä käyttäjien suostumus evästeiden tai mobiilimainosten tunnisteiden käyttöön lain edellyttämissä tilanteissa sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin mukaisesti tietyissä ETA-maissa.