Ad Review Center ja eston hallinta

Mainoksen klikkauksen merkkijonon etsiminen

Klikkauksen merkkijono on URL-osoite, joka ohjaa käyttäjän mainokseen. Näitä merkkijonoja kutsutaan myös klikkaustageiksi tai seuranta-URL-osoitteiksi. Klikkauksen merkkijonon voi selvittää suoraan mobiililaitteelta tai tutkimalla mobiililiikenteen tietoja mobiililaitteella tapahtuneen istunnon liikenteen lokista.

Merkkijonon selvittäminen mobiililaitteella

Katkaise mahdollinen internet- tai matkapuhelinyhteys ja klikkaa tai napauta sitten mainosta. Mainoksen avaaminen selainikkunassa ei onnistu, koska yhteys puuttuu, mutta klikkauksen merkkijono tulee näkyviin osoitepalkkiin. Tätä keinoa voi käyttää myös tietokoneella.

Merkkijonon selvittäminen mobiililaitteella tapahtuneen istunnon liikenteen lokista

Voit käyttää jotakin virheenkorjauksen välityspalvelinta (kuten Charlesia tai Fiddleriä) mobiililaitteella tapahtuneiden istuntojen liikenteen lokien tutkimiseen ja selvittää näin mainoksen klikkauksen merkkijonon.

Vaatimukset

• Verkon virheenkorjauksen välityspalvelin, kuten Charles tai Fiddler
  • Wi-Fi-verkko, joka sallii vertaisliikenteen
  • Pöytäkone tai kannettava tietokone
  • iOS- tai Android-mobiililaite

Välityspalvelimen määritys

1. Selvitä järjestelmäsi IP-osoite pöytäkoneesi tai kannettavan tietokoneesi avulla. Voit hakea IP-osoitteesi klikkaamalla tätä linkkiä.
  2. Määritä mobiililaitteesi välityspalvelinasetukset käyttämään tietokoneesi IP-osoitetta.
    • Android
      1. Valitse Asetukset > Wi-Fi ja valitse sitten Wi-Fi-verkkosi.
      2. Valitse Näytä lisäasetukset ‑valintaruutu.
      3. Siirry Välityspalvelimen asetukset ‑kohtaan, valitse manuaalinen asetus ja kirjoita kohdassa 1 noutamasi IP-osoite Välityspalvelimen isäntänimi ‑kenttään.
      4. Kirjoita Välityspalvelimen portti ‑kenttään 8888.
      5. Klikkaa Tallenna.
    • iOS
      1. Valitse Asetukset > Wi-Fi ja valitse sitten Wi-Fi-verkkosi.
      2. Valitse HTTP-välityspalvelin-kohdasta Manuaalinen.
      3. Anna kohdassa 1 noutamasi IP-osoite Palvelin-kenttään.
      4. Kirjoita Portti-kenttään 8888.
      5. Sulje valikko.
  3. Määritä verkon virheenkorjauksen välityspalvelintyökalu:
    1. Määritä HTTP-välityspalvelimen portiksi 8888.
    2. (Vain Charles) Jos "External Proxy Setting" on valittuna, poista sen valinta.
    3. (Vain Fiddler) Valitse "Allow remote computers to connect".
  4. Määritä SSL (vain Charles):
    1. Valitse valikkopalkista Proxy > SSL Proxy Settings.
    2. Valitse Add.
    3. Kirjoita Host-kenttään pubads.g.doubleclick.net ja googleads.g.doubleclick.net ja Port-kenttään 443.
      Jos haluat tallentaa kaiken liikenteen, voit lisätä Host-kenttään jokerimerkin (*) ja jättää Port-kentän tyhjäksi. Tämä voi olla hyödyllistä, jos määrityksessä esiintyy ongelmia, jotka eivät liity kumpaankaan edellä mainittuun verkkotunnukseen.
    4. Klikkaa OK.
    5. Asenna Charles-varmenne laitteellesi noudattamalla Charlesin SSL-määritysohjeita.
    6. Kun laitteesi toimii pöytäkoneesi tai kannettavan tietokoneesi välityspalvelimena, lataa ja asenna laitevarmenne siirtymällä puhelimesi selaimella osoitteeseen http://www.charlesproxy.com/getssl.
  5. Aloita HTTP-liikennetietojen tallentaminen puhelimesta (vain Charles).
    • Näytöllä pitäisi näkyä varoitus, jossa kysytään, haluatko myöntää mobiililaitteelle oikeuden yhteyden muodostamiseen. Valitse Allow.
  6. Kun et enää halua tallentaa verkkoliikenteen tietoja, muista poistaa välityspalvelinasetukset käytöstä peruuttamalla kohdan 2 muokkaukset (määritä välityspalvelimeksi Ei mitään).
  7. Etsi katseltujen mainosten klikkauksen merkkijonot tutkimalla lokia.

Huomioitavaa

• Google ei tue Charles- tai Fiddler-HTTP-välityspalvelimia millään tavalla. Niiden käyttö tapahtuu omalla vastuullasi.
  • HTTP-välityspalvelinohjelmistot voivat tallentaa tietoja kaikesta laitteesi toiminnasta. Kun olet tallentanut haluamasi liikennetiedot, muista poistaa välityspalvelin käytöstä.