Ontvang gepersonaliseerde optimalisatietips, krijg inzicht in uw accountstatus en stel voltooiing in op de verbeterde Mijn AdMob-pagina.

AVG: overzicht en richtlijnen

Voldoen aan het beleid voor toestemming van gebruikers in de EU

Kies opties voor advertentieweergave en vraag toestemming aan gebruikers

Vanaf 16 januari 2024 moeten uitgevers en ontwikkelaars die Google AdSense, Ad Manager of AdMob gebruiken, verplicht een platform om toestemming te beheren (CMP) gebruiken dat Google heeft gecertificeerd en dat is geïntegreerd met het Transparency and Consent Framework (TCF) van het IAB als ze advertenties tonen aan gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) of het Verenigd Koninkrijk.

In overeenstemming met het geüpdatete Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU moet u bepaalde kennisgevingen publiceren voor gebruikers in de Europese Economische Ruimte (EER) en het Verenigd Koninkrijk, en indien wettelijk vereist toestemming krijgen voor het gebruik van cookies of andere lokale opslag, en om persoonsgegevens te verzamelen, te delen en te gebruiken om advertenties te personaliseren. Dit beleid weerspiegelt de vereisten van de ePrivacy-richtlijn van de EU en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

In dit artikel vindt u informatie over de volgende producten:

AdMob

Opmerking: Dit gedeelte is niet van toepassing op Google Play-producten ter beloning.

Google wil uitgevers ondersteunen bij de uitvoering van taken om aan dit beleid te voldoen. Daarom biedt Google de hieronder beschreven opties voor advertentieweergave voor gebruikers in de EER en het VK. Als u geen wijzigingen aanbrengt, wordt de veelgebruikte set aanbieders van advertentietechnologie gebruikt.

Aan de slag

1. Log in op uw AdMob-account via https://apps.admob.com.
  2. Klik op Privacy en berichten.
  3. Klik op AVG.
  4. Klik op Instellingen. Update op de pagina met instellingen voor Europese wetgeving de instellingen voor de gedeelten op deze pagina zoals hieronder beschreven.

Aanbieders van advertentietechnologie selecteren

Google wil u helpen het geüpdatete Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU na te leven. Daarom kunt u de door u gewenste aanbieders van advertentietechnologie selecteren uit een lijst van bedrijven die ons informatie hebben gegeven over hun naleving van de AVG. Al deze bedrijven moeten ook voldoen aan ons beleid voor gegevensgebruik om ervoor te zorgen dat gegevens van uitgevers zijn beschermd.

Als u deze aanbieders van advertentietechnologie (waaronder Google en andere bieders en leveranciers) selecteert, kunnen ze gegevens over uw gebruikers inzetten voor advertentiepersonalisatie en meting van advertenties.

Aanbieders van advertentietechnologie zijn geen bemiddelingsnetwerken. Deze selectie heeft geen invloed op bemiddeling.
  1. Kies een veelgebruikte set aanbieders van advertentietechnologie of maak een aangepaste set:
    • Veelgebruikte set aanbieders van advertentietechnologie: deze instelling wordt gebruikt, tenzij u een wijziging aanbrengt op deze pagina.
    • Aangepaste set aanbieders van advertentietechnologie: selecteer de aanbieders van advertentietechnologie van uw voorkeur.
  2. Zorg ervoor dat het voor de gebruikers duidelijk is welke aanbieders u heeft geselecteerd en vraag toestemming van de gebruikers in overeenstemming met het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU.

U kunt dit doen door de aanbieders van advertentietechnologie die u heeft gekozen, te vermelden in een toestemmingsproces of door deze te vermelden op een afzonderlijke pagina van uw site waarnaar u gebruikers doorverwijst vanuit een toestemmingsproces. In beide gevallen moet u een link bieden naar de door elke aanbieder geleverde informatie waarin de activiteiten van de aanbieder worden beschreven. Dit is noodzakelijk om te voldoen aan het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU.

Toestemming krijgen instellen

Raadpleeg de Google Developers-handleiding (Android, iOS) voor informatie over het gebruik van het toestemmingsdialoogvenster van Google of maak uw eigen toestemmingsdialoogvenster op uw site of in uw apps met het bericht dat gebruikers in de EER en het VK toestemming moeten geven.

Nadat u uw app-code heeft geüpdatet, uploadt u uw app opnieuw naar Google Play of de App Store. U heeft mogelijk uw uitgever-ID nodig.

Voorbeeld van uitgever-ID: pub-000000000000000000

Google Play-producten ter beloning

Opmerking: Dit gedeelte is niet van toepassing op AdMob.

Aanbieders van advertentietechnologie

Producten ter beloning delen gegevens met de volgende aanbieders van advertentietechnologie die ons informatie hebben gegeven over hun naleving van de AVG. Al deze aanbieders moeten ook voldoen aan ons beleid voor gegevensgebruik om ervoor te zorgen dat gegevens van uitgevers zijn beschermd.

Deze aanbieders van advertentietechnologie (waaronder Google en andere advertentiebronnen en leveranciers) kunnen advertenties personaliseren en meten met behulp van gegevens over uw gebruikers.

Zorg ervoor dat het voor de gebruikers duidelijk is wie deze aanbieders zijn en verkrijg toestemming van de gebruikers in overeenstemming met het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU.

U kunt dit doen door de aanbieders van advertentietechnologie die u heeft gekozen, te vermelden in een toestemmingsproces of door deze te vermelden op een afzonderlijke pagina van uw site waarnaar u gebruikers doorverwijst vanuit een toestemmingsproces. In beide gevallen moet u een link bieden naar de door elke aanbieder geleverde informatie waarin de activiteiten van de aanbieder worden beschreven. Dit is noodzakelijk om te voldoen aan het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU. (De links hierboven voor elke aanbieder leiden naar hun detailpagina's.)

Toestemming krijgen instellen

Op dit moment moet u uw eigen toestemmingsdialoogvenster maken op uw site of in uw apps met het bericht dat gebruikers in de EER en het VK toestemming moeten geven.