Politikker

Overhold samtykkepolitikken for brugere i EU

Vælg de relevante muligheder for annoncevisning, og indhent brugersamtykke

I henhold til Googles opdaterede Samtykkepolitik for brugere i EU stilles der krav om, at du oplyser brugere i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS) om bestemte forhold og indhenter deres samtykke til brug af cookies eller andre former for lokal lagring, såfremt dette er et lovkrav, samt til indsamling, deling og brug af personoplysninger til annoncetilpasning. Denne politik afspejler kravene i EU's e-datadirektiv og persondataforordningen (GDPR, General Data Protection Regulation).

I denne artikel kan du læse om følgende:

AdMob

Bemærk! Dette afsnit gælder ikke for Google Play-bonusprodukter.

For at hjælpe udgiverne med at sikre, at de opfylder deres forpligtelser i forbindelse med denne politik, tilbyder Google brugere i EØS de nedenfor beskrevne muligheder mht. annoncevisning. Hvis du ikke foretager nogen ændringer, bruges det ofte anvendte sæt af udbydere af annonceteknologi fortsat.

EØS omfatter EU-medlemsstaterne samt Island, Liechtenstein og Norge.

Kom godt i gang

1. Log ind på din AdMob-konto på https://apps.admob.dk.
  2. Klik på Kontrolelementer for blokering og derefter Samtykke fra brugere i EU.
    Siden "Samtykke fra brugere i EU" vises. Opdater indstillingerne i sektionerne på denne side som beskrevet nedenfor.
    Bemærk! Hvis du bruger den forrige version af AdMob, skal du i stedet klikke på Tjen penge og derefter Alle apps og derefter Samtykke fra brugere i EU.

Vælg udbydere af annonceteknologi

For at du lettere kan overholde Googles opdaterede samtykkepolitik for brugere i EU, har du nu mulighed for at vælge din foretrukne udbyder af annonceteknologi på en liste over virksomheder, der har oplyst os om, at de overholder bestemmelserne i GDPR. Disse udbydere skal desuden overholde vores politik vedrørende databrug for at sikre, at udgivernes data er beskyttede.

Hvis du vælger disse udbydere af annonceteknologi (herunder Google og andre annoncekilder og leverandører), kan de bruge dataene om dine brugere til annoncetilpasning og måling.

Udbydere af annonceteknologi er ikke det samme som formidlingsnetværk. Dette valg har ingen betydning for formidling.
  1. Klik på Download en CSV-fil med omsætningsdata for at gøre det lettere at finde ud af, hvilke udbydere af annonceteknologi du skal vælge.
    Bemærk! Omsætningsdataene for udbydere af annonceteknologi er omtrentlige og overlappende. Der kan være flere udbydere af annonceteknologi involveret i en enkelt eksponering. I disse situationer tælles indvirkningen på omsætningen med flere gange på tværs af flere rækker.
  2. Vælg et ofte brugt sæt af udbydere af annonceteknologi, eller opret et tilpasset sæt:
    • Ofte brugt sæt af udbydere af annonceteknologi: Denne indstilling bruges, hvis du ikke foretager nogen ændring på denne side.
    • Tilpasset sæt udbydere af annonceteknologi: Vælg dine foretrukne udbydere af annonceteknologi.
  3. Identificer tydeligt de udbydere, du vælger til dine brugere, og få brugernes samtykke i henhold til Googles samtykkepolitik for brugere i EU.
    Du kan gøre dette ved at lave en liste over dine valgte udbydere af annonceteknologi i et samtykkeflow eller ved at opliste dine valgte udbydere på en separat side på dit website, hvortil du sender brugerne fra et samtykkeflow. I begge tilfælde skal du, for at overholde Googles samtykkepolitik for brugere i EU, linke til de aktivitetsoplysninger, som den enkelte udbyder angiver. Du finder de relevante webadresser i de CSV-filer, der er tilgængelige (enten for din tilpassede liste eller for listen over hyppigt brugte udbydere).

Konfigurer indhentning af samtykke

Se Google Developers-vejledningen (Android, iOS) for at finde ud af, hvordan du bruger Googles dialogboks til samtykke eller selv opretter en, som kan bruges til at anmode om samtykke fra de brugere af dine websites eller apps, der er bosiddende i EØS.

Når du har opdateret din appkode, kan du uploade din app til Google Play eller App Store igen. Du skal muligvis bruge dit udgiver-id.

Eksempel på udgiver-id: pub-000000000000000000

Google Play-bonusprodukter

Bemærk! Dette afsnit gælder ikke for AdMob.

Gennemgå udbydere af annonceteknologi

Bonusprodukter deler data med følgende udbydere af annonceteknologi, der har oplyst os om, at de overholder bestemmelserne i GDPR. Disse udbydere skal desuden overholde vores politik vedrørende databrug for at sikre, at udgivernes data er beskyttede.

Disse udbydere af annonceteknologi (herunder Google og andre annoncekilder og leverandører) kan bruge data om dine brugere til annoncetilpasning og måling.

Identificer tydeligt disse udbydere over for dine brugere, og indhent brugernes samtykke i henhold til Googles samtykkepolitik for brugere i EU.

Du kan gøre dette ved at lave en liste over dine valgte udbydere af annonceteknologi i et samtykkeflow eller ved at opliste dine valgte udbydere på en separat side på dit website, hvortil du sender brugerne fra et samtykkeflow. I begge tilfælde skal du, for at overholde Googles samtykkepolitik for brugere i EU, linke til de aktivitetsoplysninger, som den enkelte udbyder angiver. (Ovenstående links for hver udbyder fører til deres infosider.)

Konfigurer indhentning af samtykke

På nuværende tidspunkt skal du oprette din egen dialogboks til samtykke, som kan bruges til at anmode om samtykke fra de brugere af dine websites eller apps, der er bosiddende i EØS.